PDA jako minitor.

• 12 Odpowiedzi
  • 1533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
PDA jako minitor.
« dnia: Styczeń 17, 2004, 03:03:31 »
Czy istnieje jakis program umozliwiajacy uzycie PDA jako dodatkowy minitor dla komputera. Wiem ze jest to malo komfortowe rozwiazanie, ale...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2004, 10:22:38 »
Program Terminal Services Client wbudowany w system Pocket PC 2002 lub Windows Mobile 2003 for Pocket PC. Pozwala on laczyc sie z komputerem PC pracujacym pod kontrola Windows 2000 lub XP i pracowac na nim zdalnie - klawiatura programowa, rysik zamiast myszki. Laczyc sie mozna przez siec lokalna, internet, itd.

Wystarczy np. w Win XP wejsc do Wlasciwosci mojego komputera (prawy guzik myszy na ikonce -> wlasciowsci), wejsc na zakladke Zdalny i postawic ptaszka przy Pulpit zdalny. Najlepiej wylaczyc FireWalla w komputerze jesli taki jest (albo odblokowac w nim dostep przez Terminal Services). Teraz wystarczy juz wpisac numer IP komputera z ktorym sie chcesz polaczyc w programie na PDA, wpisac tam nazwe uzytkownia i haslo dostepu takie jak normalnie uzywasz do wejscia do Win XP i gotowe.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2004, 10:46:51 »
a jakie wpisac IP ????

jak wpisuje nazwe kompa to mowi zeby podac wlasciwe IP bo nie istnieje.....

*

Offline lachutm

• **
  • 187
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2004, 00:00:22 »
Pojawia mi sie ekram gdzie wpisuje login i haslo wpisuje i wyskakuje mi : "Nie Możesz się zalogować z powodu ograniczeń konta" ??

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2004, 00:33:51 »
taaaaa zazwyczaj są do logowania prze Terminal services potrzebne uprawnienia administratora dla logina, którym się logujesz.

*

Offline lachutm

• **
  • 187
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2004, 01:20:41 »
Ale to jest moj komp i ja jestem administratorem tego kompa. Jak wpisuje swoj login (ten login ma uprawnienia administratora) wywala mi ten komunikat. A jesli wpisze cokolwiem innego mowi mi zebym sprawdzil login i haslo czy sa poprawne.

PDA jako minitor.
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2004, 02:19:54 »
bo pewnie wogole nie masz hasla do swojego konta ustawionego  - a zeby korzystac z terminala haslo BYC MUSI

*

Offline lachutm

• **
  • 187
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2004, 02:44:26 »
Dzieki. Dziala juz. Ale takie pytanko bo ja musialem instalowac osobno Terminal Service sciagnietego z strony Microsoftu. A w poprzednich odpowiedziach mozna wywnioskowac ze jest on wbudowany w system (mam 2003), w instrukcji tez pisze ze jest ale go nie moge nigdzie znajsc.

*

Offline marcel

• 829
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2004, 08:17:07 »
mam ustawione poloczenie BT  (AS) jak odpalam klienta i wpisuje nazwe kmpa albo IP ( z ipconfig ) to nie widzi nic.....

a jak nie mam wolaczonego AS to probuje mi sie laczyc przez BT i komorke..... wybiera internetowe polaczenie ...

co robie zle ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2004, 10:53:54 »
Mozliwe ze nie da sie laczyc przez AS. Musialbys ustawic BT by laczyl sie z komputerem nie do AS (nie przez port szeregowy) tylko normalnie do sieci komputerowej.

[Dodano: 2004-01-18 10:54:36]
Cytat: lachutm
Dzieki. Dziala juz. Ale takie pytanko bo ja musialem instalowac osobno Terminal Service sciagnietego z strony Microsoftu. A w poprzednich odpowiedziach mozna wywnioskowac ze jest on wbudowany w system (mam 2003), w instrukcji tez pisze ze jest ale go nie moge nigdzie znajsc.

Prawdopodobnie masz system nie w wersji Premium. Poszukaj Terminal Services na plycie CD dolaczonej do PDA.

*

Offline marcel

• 829
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2004, 11:53:09 »
dziala przez AS...

wystarczylo ustawic haslo......

wszytsko jest ok ale dzila tak wolno ze pracowac si enie da.....

a moze ktos wie cja to przyspieszyc ???

*

Offline SebOlek

• *
  • 51
  • Sprzęt: iPhone 2G/iPhone 3G/iPhone 3GS
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 19, 2004, 21:57:30 »
A moze ktos z was wie jak przy pracy terminalowej poprawic efekty wizualne na pocket'cie chodzi mi w pierwszej kolejnosci o glebie kolorow, moze ktos wie czy sie da ja podniesc. Pozdrawiam

*

Offline lachutm

• **
  • 187
PDA jako minitor.
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2004, 01:24:40 »
Wszystko dziala, ale czy istnieje cos takiego co umozliwialoby jedynie zrzut zawartosci ekranu z PC na PDA przy dalszej obsludze z poziomu PC? Tak jakby podlaczyc do komputera drugi monitor i ustawic klonowanie ekranu.