A parametry Loox i Axim mają te same, tylko to Axima możesz sobie hosta podpiąć pod CF, GPS też pod CF i można zupgradować RAM na 128 MB
CF jest głównie przydatny, żeby podpiąć twardy dysk. bo na sd to max 4gb na dziś - aczkolwiek jak biorę pocketa do moich potrzeb - a dysk nie jest mi potrzebny, bo mam creative zen touch 40gb i na muzykę starcza

A nic innego magazynować nie muszę. Ew. filmy, ale to 2gb mi wystarczy...
Podpinanie hosta usb pod cf to poroniony pomysł (sprawdź ceny). Tak samo z RAMem - koszta zupełnie niewspółmierne do efektu.
Akcelerator - tak jak mówiłem - do gier mam psp, więc dla mnie kompletnie bezużyteczny (a quake nie wiem jak wygląda, ale obawiam się, że conajmniej niekontrastowo

)
GPS - wiadomo, można dokupić. Tylko lepszy na bt niż cf... wygodniej i dla baterii lepiej...
Aczkolwiek każdemu wg. potrzeb. Dla mnie n560 jest na dzień dzisiejszy ideałem

Aczkolwiek nie ukrywam, że della też dość miło wspominam

(no, poza ekranem

) Ale jeśli komuś ekran nie przeszkadza, hosta ani gps nie potrzebuje, to oczywiście nie ma sensu wywalać 5ciu czy 6ciu stów na niepotrzebne rzeczy.
Do (dla mnie istotnych) zalet della dodałbym jeszcze FIR. W n560 jest chyba niestety sir

Odnośnie lepszego systemu - po WM5 z della miałem 2k3se w mda3 i jeszcze raz w hx6515 - i nie chcę już wracać. Kilku programów i menu "new" mi brakuje, ale jednak wolę wm5
Jak myślałem o nowym pockecie myślałem o hx4700, x50v, n311 i właśnie 720. x50v odpadł, bo już nie chciałem tego ekranu, n311, bo jednak obawiam się, że procek 400 byłby dla mnie za słaby, 720, bo tylko 2k3... Został hx4700 (piękny, wielki ekran, dobry procek, ślicznie wygląda w trybie landscape

)... Ale ostatecznie na 99% będzie n560 :> Zwyciężył host usb

No i może gps się kiedyś przyda