Palmtop+laptop+nawigacja

• 4 Odpowiedzi
  • 451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palmtop+laptop+nawigacja
« dnia: Marzec 16, 2008, 14:36:53 »
witam

zastanawiam sie czy cos takiego ma prawo zadzialac ? podlaczamy palmtopa z gps do laptopa, na laptopie instalujemy program do nawigacji/np automapa/  i uzywamy palmtopa tylko i wylacznie jako odbiornik gps.  kombinowal ktos w ten sposob ? palmtop to mio 350, laptop nie wazne jaki i automapa europa 4.5.

pozdrawaim

*

Offline RybA™

• Ekspert Dell
  • 920
  • The Chosen One
    • Moje Portfolio
  • Sprzęt: Samsung S4, Dell Axim x50v & x51v, Nexus 7" 2012
Odp: Palmtop+laptop+nawigacja
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2008, 14:38:28 »
W sumie wszystko ma prawo zadziałać, ale wątpię, by ktoś coś takiego zrobił- większość ludzi kupuje PDA do nawigacji a nie jedynie do ustalania pozycji.
Ten kto walczy z potworami winien uważać by nie stać się jednym z nich
Fryderyk Nietzsche.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2008, 15:03:49 »
W sumie wszystko ma prawo zadziałać, ale wątpię, by ktoś coś takiego zrobił- większość ludzi kupuje PDA do nawigacji a nie jedynie do ustalania pozycji.

wiem, wiem, ale sytuacja jest taka. daleko na polnocy szwecji padl sobie odbiornik gps, na laptopie zainstalowana automapa, a nawigacja by sie przydala. gdybysmy mieli pod reka palmtopa to pytania bym nie zadawal, ale palmtop jest ponad 200km od nas, wiec wolalbym rozwazania teoretyczne niz robic 400km i dowiedziec sie, ze to nie dziala :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2008, 15:07:02 »
Zadziała - musisz użyć programu który wyśle sygnał GPSz PDA - chociażby Franson GPS Gate (płatny)
potrzebna zgoda

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2008, 20:09:14 »
Tak jak wspomniał kolega wyżej, wystarczy uzyc programu, ktory przekieruje sygnał gps np. na bluetooth i odebrać ten sygnał na lapie. Testowałem coś takiego z dwoma palmtopami( mój -  loox n560 - gps gate ->bt -> mda 3 i chodziło ładnie ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel