PalmPage a AvantGo

• 11 Odpowiedzi
  • 992 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline korrek

• 346
PalmPage a AvantGo
« dnia: Styczeń 29, 2003, 08:42:02 »
Jestem użytkownikiem AvanGo i z przykrościa muszę stwierdzić że strony firmowane po przez PalmPage, bądź Cezex są chyba najgorzej prowadzone na tej platformie. Wiadomości są odświeżane od przypadku do przypadku. Np. dziś, 29.01.03 godz 08.25 najświeższe wiadomości z info.onet.pl są z 27 stycznia 03r. Repertuar kin i TV to też jedna wielka tragedia. Według Pana admina Cezarego Piekacza, który prowadzi te strony, po prostu telewizję nam skasowali i programów od paru dni nie ma. Pokorespondowałem sobie z Panem Piekaczem i rece załamałem. Tłumaczenie, że robi sie coś za darmo jest dla mnie żadnym tłumaczeniem. Dla mnie jest przykre, że PalmPage firmuje taką fuszerkę. Zajżyjcie na inne strony np. CNN, BBC, Puls Biznesu i już bedziecie wiedzieli jak to się robi!!!!!!!!

*

Offline paulo

• **
  • 246
  • Sprzęt: HTC SENSATION
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2003, 09:14:42 »
Stary, to zacznij sam cos robic!!! Ku*** każdy umie krytykować, ale samemu nic nie zrobi... Pamiętam taką sytuację, jak sam tworzyłem coś takiego jak PalmTV (ktoś to jeszcze pamięta :), pojawiły się zarzuty a żadnej oferty pomocy czy współpracy....

Spróbuj wygenerować sam taki projekt, zobaczysz że to nie jest taka łatwa sprawa. Pozdrawiam
:: paulo :: happy HTC SENSATION user :: GG 1521349 ::

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2003, 09:27:39 »
paulo ma calkowita racje, nie mozna nikogo zmuszać do uzywania darmowego oprogramowania, albo bierzesz to co jest albo nie bierzesz. pretensje ze cos tam nie dziala zostaw dla komercyjnych programow, tam mozesz sobie wymagac bo zaplaciles (a najczesciej cie i tak m$ lub podobny zleje). najczesciej tego typu oprogramowanie tworzy sie dla dobra ogolu, za darmo, dla wlasnej wygody i rozrywki, ma sie upatrzony jakis harmonogram dzialan, priorytety. pisze sie to po godzinach pracy, w weekendy itp. A korespondencja w autorem, w takim tonie jak to korrek zrobil na forum napewno nie dodaje autorowi natchnienia.
wiem to z autopsji ze dobry email dla autora projektu, z podziekowaniami, sugestiami, raportem i delikatna prosba ze cos jest nie tak tu czy tam wiecej przyniesie dobrego, niz publiczne wytykanie palcem.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2003, 09:36:56 »
Zgadam sie z przedmówcami !!!

jak by był abonameny za 10$ można wymagac jak jest za free to
albo sie modlic albo 'pisac maile w milym i lagodnya tonie' jak to robi
elita :)

pozdrawiam userow

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2003, 10:20:32 »
Jeśli chodzi o korrka to szkoda gadać, trochę kultury by się przydało. A jeśli chodzi o "jakość" to ostatnio jestem pochłonięty tworzeniem "następcy" tych kanałów i nie mam za bardzo czasu na szlifowanie aktualnych. Nowa wersja  powinna działać super (na razie opinie testerów są bardzo pozytywne), oraz... to wprawdzie niespodzianka ale mogę coś zradzić - polski odpowiednik AvantGo :) Nic więcej na razie nie powiem ale użytkownicy pocketów (i palmów) są wniebowzięci :)

*

Offline korrek

• 346
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2003, 11:00:03 »
Nie znam sie na komputerach ani tym bardziej na programowaniu. Należę do biernej grupy użytkowników komputerów i takim pozostanę bo niemam czasu na tą zabawę.  Stwierdzam jedynie fakt, że kanały te są PROWADZONE FATALNIE. Jeżeli kanał news jest aktualizowany raz na parę dni to co to za news.

[Dodano: 2003-01-29 11:06:30]
A jeszcze jedno. Jakoś nie trafiłem, jak na razie, na płatny kanał w AvantGo

*

Offline laboss

• **
  • 100
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2003, 11:40:28 »
No to super, nie moge się doczekać ;) Pokażmy, że Polacy nie gęsi...i swój AvantGo mają... Korrek tak naprawdę to darmowe projekty mają przyszłość np. Linux, wielkim korporacjom nie zależy na oprogramowaniu wolnym od wad, komu sprzedałyby wówczas nowe wersje??? A początki zawsze są trudne... Pozdr dla Cezarego :)

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2003, 15:07:06 »
Kanały news są aktualizowane 4 razy dziennie (automatycznie). Jak na razie korrek nie podałeś żadnych konkretów więc nie mogę Ci pomóc. Kanałami tymi zajmuję się w wolnych chwilach i np. w przypadku newsów nie jestem w stanie śledzić ponad 80 stron. Co jakiś czas czytam niektóre ale przeważnie jak coś nie działa to dowiaduję się o tym od użytkowników - a wtedy to kwestia 2-3 dni i wszystko znów działa.

A na zakończenie dodam jeszcze to co pisałem wcześniej - nikt Cię nie zmusza do korzystania z tego - nie podoba się to po prostu przestań :P

*

Offline korrek

• 346
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 29, 2003, 18:35:02 »
To że po aktalizacji stwierdzam brak jakichkolwiek programów w dziale TV, choćby dziś. To, ze stwierdzam brak news na kanale informacyjnym, choć na stronach www jest ich pełno - to też nie konkret. Jako użytkownika AvanGo nie interesuje mnie czy ktoś płaci twórcy danego kanału czy nie. Użytkownik AvantGo za dostęp do kanału na pewno nie płaci. Nie potrafię tylko zrozumieć, jak tak łatwo można przechodzić do bylejakości w naszym życiu. Jakby to Niemiec powiedział: "Polnische wirtschaft" Czyli liczy się tylko statystyka bycia na AvantGo bo treści (zawartość) już  nie są istotne. Ciekaw jestem, czy ktokolwiek na podstawie stron prowadzonych przez Pana powziołby ryzyko na pójście do kina bez sprawdzenia wiadomości w innym żródle.
Moja propozycja, to przy Pańskich stronach pisać po prostu wersja BETA i nie będzie problemu. Każdy będzie te strony traktował z przymróżeniem oka.

[Dodano: 2003-01-29 18:44:42]
PS Na tym zamykam się bo widzę że krytyka zbyt boli

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2003, 17:25:45 »
Moze to tobie brakuje troche godnosci by przyznac sie do zlego zachowania. Wystarczyloby zwykle przepraszam. Co do dzialania stron tego typu to sprobuj sam napisac skrypt ktory bedzie synchronizowal wybrane pozycje z innych stron. Wystarczy drobna zmiana w tych serwisach i skrypt zaczyna sie gubic.

PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 02, 2003, 00:41:32 »
Czytam kanaly AvantGo od poczatku mojej zabawy z palmtopem i uwazam ze Cezary Piekacz odwala niezla robote ! A ze czasem cos nie dziala to juz nie jest jego wina!!!

Nie mam zazdnych zastrzezen do kanalow palmpage czy pocketpage, chociaz zdecydowanie zaluje ze polskich kanalow jest nadal malo....

Program TV tez jest OK.

poza wymienionymi przy opisie AvantGo znalazlem kanaly takie jak:
e-biznes.pl czy pulsbiznesu

Jak to mawial Robin Hood i faceci w Rajtuzach "siekierka dla Cezarego P. i reszty ekipy pocketpage.pl" :)

Pozdrawiam

*

Offline mish

• 26
PalmPage a AvantGo
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 15, 2003, 11:00:41 »
Nawet nie wiedziałem że prowadzi ten projket Pan Cezary Piekacz, w związku z tym na forum wyrażam pełne uznanie. Nie znam zasad aktualizowania i co jest w mocy, że się tak wyrażę "opiekuna projektu", a co nie. W każdym bądź razie wielkie podziękowania. Od niedawna korzystam z kanałów AvantGo i zaszwe mi pomaga w staniu w kolejce czytaniu Programu TV i inne. Moje spojrzenie na tę sprawę jest potwierdzeniem tego co mówili przedmówcy - jest to projekt bezpłatny a ktoś to musiał napisać w wolnej chwili (jak taką ma:) i w miarę możliwości kontrolować . Jeszcze raz szczere uznanie za zrobienie czegoś nie dla siebie a dla innych- to rzadkość.
Pozdrawiam