Dane najlepiej zaarchiwizować i odtworzyć na drugim komputerze.
Możesz to zrobić na dwa sposoby:
- korzystając z opcji Archiwizacja (menu Plik/Archiwizacja) - NIE POLECAM!
- eksportując do pliku pst dowolny/wybrany folder (Kontakty, Kalendarz, Poczta, itd. to są właśnie foldery), a następnie importując je w drugim kompie (menu Plik/Importuj lub eksportuj, a dalej wybierasz Eksport do pliku/Plik folderów osobistych pst). Zalecam uwagę i odpowiednie "ptaszkowanie" folderów i podfolderów.
Ja zawsze wybieram tę drugą metodę bo jest bezpieczniejsza (mam pełną kontrolę nad każdym etapem, mogę wybrać potrzebne mi elementy/foldery i nawet pozamieniać ich miejsce docelowe), a poza tym coś słyszałem, że ta defaultowa archiwizacja czasem powoduje znikanie starszych elementów (miesza coś w danych źródłowych).
Sprawdź, czy po eksporcie/imporcie folderu Poczta w tym drugim komputerze nie pojawią się również ustawienia skrzynki...
A tak w ogóle Outlook standardowo zapisuje dane w ukrytym folderze C\:Documents and Settings\Nazwa_użytkownika\Local Settings\Application\ Data\Microsoft\Outlook\nazwa_pliku.pst
Tak jest w WinXP, a nazwa pliku to może być np. outlook i w zasadzie chyba może wystarczyć przekopiowanie tego pliku...
[Dodano: 2005-09-11 12:57:53]
I jeszcze jedna uwaga - pierwsza synchronizacja PDA z nowym komputerem wymagać będzie ustanowienia nowego "Partnerstwa", a dane będą synchronizowane jak z zupełnie nowym komputerem (mimo, iż są to dane teoretycznie wcześniej synchronizowane). Tu również zalecam ostrożność, żeby przpadkiem czegoś nie stracić lub nie stworzyć ogromnej ilości duplikatów. Pamiętaj też, że Active Sync pozwala na synchronizację PDA tylko z dwoma komputerami - jeśli już to robiłeś z dwoma, to przy podłączeniu do kolejnego zostaniesz poproszony o usunięcie jednego z tych poprzednich.