TEST baterii

• 6 Odpowiedzi
  • 498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TEST baterii
« dnia: Lipiec 08, 2006, 21:45:37 »
Witam. Może już było, jeśli tak prosze o odesłanie. Ile czasu (+ -) powinna wytrzymać bateria w 1940 powiedzmy cały czas słuchając mp3 (przeważnie z wyłączonym wyświetlaczem) lub oglądając film (jak długi film można obejrzeć na jednym ładowaniu). Jak to jest w przypadku innych pda, baterii (1940 ma standardowo 950mAh) ??

Jeśli są chętni to może zorganizować test podobny do "wydajność kart graficznych" itp ?

*

Offline KarolP

• 839
TEST baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2006, 09:22:16 »
ja miałem 1930 (bliźniaczy model 1940) i MP3 z wyłączonym ekranem trzymał 5-6h, a film (na najmniejszym podświetleniu, które i tak jest dość mocne) ok. 4h. Ale dla mnie nie był to problem, 1h i jest naładowany na full :)

TEST baterii
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2006, 10:28:11 »
Problem nie jest w domu lub gdzieś gdzie jest prąd a mnie czeka podróż autokarem i jestem ciekaw jak to wyjdzie. Nie ma chętnych do zrobienia testu? Może moderatorzy cośzaproponują?

*

Offline KarolP

• 839
TEST baterii
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2006, 11:13:59 »
tomekkepa jak co to zawsze możesz kupić inną baterię.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
TEST baterii
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2006, 11:29:47 »
Cytat: "tomekkepa"
Problem nie jest w domu lub gdzieś gdzie jest prąd a mnie czeka podróż autokarem i jestem ciekaw jak to wyjdzie. Nie ma chętnych do zrobienia testu? Może moderatorzy cośzaproponują?

to najlepszym rozwiązaniem będzie jak ty zrobisz sobie test. Przecież u jednego bedzie działał 4 godziny a u ciebie np 3 godziny i co bedziesz miał żal że źle Cię poinformowano.

*

silentjob

TEST baterii
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2006, 11:46:18 »
Zainstaluj program o nazwie Pocket Battery Analyzer, sprawdź ile wyciągnie bateria i pochwal się wynikami, skoro tak bardzo chcesz to zrobić :).

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
TEST baterii
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2006, 12:31:32 »
Ja np. używam wtyczki do Todaya UpTime i ma ona funkcję zapisywania stanu baterii w logu. Nie rysuje co prawda takich pięknych wykresów jak program który zaproponował silentjob ale pokazuje zużycie baterii w czasie i jest za darmo. Dodatkowo zapisuje czas działania poszczególnych programów, więc tym łatwiej porównać np. odtwarzanie filmu przez 1h z odtwarzaniem mp3 czy jeszcze czym innym. Zresztą tego rodzaju logi ma najprawdopodobniej każdy program lub wtyczka pokazujaca stan baterii.

A co do testu na użytek podróży to tak jak mówi
cytryna2 - najlepiej sprawdzić samemu bo zwłaszcza w przypadku leciwego sprzętu wyniki na różnych egzemplarzach mogą od siebie odbiegać.