otwieranie wielu dokumentów jednocześnie

• 4 Odpowiedzi
  • 1090 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

otwieranie wielu dokumentów jednocześnie
« dnia: Październik 11, 2009, 18:09:35 »
Mam prośbę , czy ktoś wie jak otworzyć wielu dokumentów jednocześnie  , np. trzy pliki tekstowe .
Czy jest potrzebna jakaś ingerencja w rejestrze ?
Proszę o pomoc bo nigdzie nie znalazłem tego tematu , może źle szukałem .

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: otwieranie wielu dokumentów jednocześnie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2009, 18:50:57 »
Jest kilka możliwości.

Możesz użyć trzech edytorów tekstu.
Możesz użyć specjalnego edytora, który umożliwia otwarcie kilku dokumentów (np. z pakietu SoftMaker Office, niestety płatny)
W końcu możesz użyć Łindowsokienkowegowszczowieża (chyba się nie pomyliłem?), który pozwala na odpalenie kilku takich samych programów.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2009, 08:45:45 »
dzięki za propozycje  , te rozwiązania są  po części do wykorzystania , jednak nie pozwalają na otwarcie trzech tych samych programów np. trzy kalkulatory jednocześnie , lub trzy kalendarze jednocześnie , albo trzy zdjęcia jednocześnie .
Mówiąc jednocześnie mam na myśli że mogę przełączać się miedzy nimi naciskając na ikonkę , a widać jeden plik czy obraz .
Jak wiadomo np. gdy jest otwarty plik tekstowy i chce ktoś otworzyć następny to ten aktualny zamyka się , dotyczy to również plików graficznych , a np. kalkulator  nie reaguje gdy chcę włączyć drugi .

Przede wszystkim to chodzi mi o pliki tekstowe i grafikę .
Czy jest to możliwe przez jakąś zmianę w rejestrze ?
Proszę o pomoc .

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2009, 15:06:33 »
jednak nie pozwalają na otwarcie trzech tych samych programów np. trzy kalkulatory jednocześnie , lub trzy kalendarze jednocześnie , albo trzy zdjęcia jednocześnie .
Mówiąc jednocześnie mam na myśli że mogę przełączać się miedzy nimi naciskając na ikonkę , a widać jeden plik czy obraz .

Windowsokienkowywszowież (?) to umożliwia.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2009, 19:10:31 »
Niestety  - Łindołsookiękowywszowież   nie pomógł , niby zainstalował się , ale nieprawidłowo działał na moim M5000
Mmałe okienka ,a w nim  plik tekstowy nie był  widoczny w całości
a następnego pliku tekstowego  nie otwierał , zostawał ten sam . Pasek zadań czasami wskakiwał na 1/3 wysokości ekranu ,
 :'( :(
 Może jakaś inna podpowiedź ?