Otoczenie sieciowe

• 4 Odpowiedzi
  • 753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wmzyk

• 20
Otoczenie sieciowe
« dnia: Wrzesień 15, 2005, 21:35:03 »
polaczenie komputer - ppc przez bluetooth adres IP statyczny 192.168.10.1-2
net dziala widze tez zasoby udostępnione mojego komputera ale nie moge wyszukac innych komputerow w lanie.
Nie widzi ich soft taki jak:
1. Net Use
2. Resco File Explorer
i nie dziala rowniez poprzez wpisanie konkretnego adresu w file explorerze.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie w czym może leżeć problem - proszę o pomoc.
Jak zmienić domyślną grupę roboczą w ppc (o ile sie nie mylę domyślnie jest MSHOME)

Otoczenie sieciowe
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2005, 22:05:23 »
hmmm dziwne ... zawsze myslalem ze bluetooth nie ma nic wspolnego z lanem/wlanem , co za tym idzie nie ma rowniez absolutnie nic wspolnego z dosowym net use ... i jesli resco file ex dziala na podobnej zasadzie to rowniez nic z tego nie bedzie o ile nie podlanczas ppc do sieli lokalnej przez wifi ... co wiecej wydaje mi sie ze ppc(wm2002/2003) nie ma mozliwosci hostowania jakichkolwiek uslug bez specjalnego oprogramowania a wiec nawt jesli podlaczyc ppc do sieci lokalnej to twoje kompy go nie zobacza ...
co do zmiany grypy roboczej ... rozniez nie wydaje mi sie aby ppc mial taka mozliwosc z wlasnego doswiadczenia wiem ze np przy urzyciu programu vm net browser ppc moze skanowac podsiec w ktorej sie znajduje w poszukiwaniu pc z udostepniomi zasobami, co wiecej umozliwia eksploracje tych zasobow, przynaleznosc do grupy sieciowej nie ma tutaj znaczenia

*

Offline wmzyk

• 20
Otoczenie sieciowe
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2005, 12:58:05 »
oprócz połączenia z activesync mój klucz bt obsługuje miedzy innymi PAN (personal area network) tworząc w połaczeniach sieciowych oddzielne polaczenie z konfigurowalnym IP - w ten sposób mam internet na pda. Nie chce aby lan widzial mojego IPAQ chce aby ipaq widzial ludzi w lanie.
Czy mozesz podac mi linka do tego programu który wymienileś

Otoczenie sieciowe
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2005, 14:43:16 »
bardzo prosze :
http://vmobilesoftware.com/
swietny program ;) szczegolnie jesli znajdziesz jakis otwarty acces point :D

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Otoczenie sieciowe
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2005, 15:00:16 »
Ciekawy , bo łączy w sobie cechy kilku innych programów.