Opera raz jeszcze

• 27 Odpowiedzi
  • 2420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Opera raz jeszcze
« dnia: Październik 20, 2006, 23:26:05 »
Pozwole sobie nie uzywac polskich liter, gdyz pisze wlasnie z pocketa.

1. Przeczytalem wszystkie tematy o mobilnej operze i nadal nie wiem czemu ona sie co chwile zacina? Da sie cos z tym zrobic?

2. Co z flashem? Nie umiem sie obyc bez you tube, a mam pocket flash player. W IE jest to samo.

3. Co z Java? Np. kurnik.pl

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2006, 23:42:22 »
BatSk8

ani kurnik ani youtube nie pojda.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline redik

• **
  • 214
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2006, 09:55:07 »
ad1. Ja nie zauwazylem zacinania sie opery....
niech zgadne, ozVGA:)?

*

tramp

Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2006, 10:13:18 »
netfront i jego java light też na kurnik :))) nie dają rady ??

mnie się nie chce sprawdzać bo mnie żaden kurnik nie interesuje :))

a poza tym tak naprawdę jak się do PIE doda PIE Plus to Opera się chowa :))) (nie mogłem się powstrzymać aby nie dosolić maniakom alternatywnych przeglądarek)

netfront inna bajka ale ładuje się jakby miał w sobie nawigację Chin :)))

*

Offline misior_

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA VARIO
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2006, 10:43:22 »
Cytat: "tramp"

a poza tym tak naprawdę jak się do PIE doda PIE Plus to Opera się chowa :))) (nie mogłem się powstrzymać aby nie dosolić maniakom alternatywnych przeglądarek)

jak to PIE plus?
skad to wziasc?

:)  :))
Vario + WM6 TNT 1933 Touch Flo + Cube
Śmiga aż miło.
:]

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2006, 10:54:10 »
tramp  chyba miał na myśli Przegladarke IE + dodatek IE Plus
Ja na codzień korzystam z Opery i tak naprawdę to każda przeglądarka na PDA ma duże ograniczenia. Nie ma co mówić która jest lepsza bo oprócz opery na pda mam też IE + PLUS i prawdę mowiąc różnice widzę małe, ale z plusem dla opery.
Zdania jak i punkt widzenia zależy kto do czego te przeglądarki wykorzystuje
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 21, 2006, 10:59:38 »
Opera zacina się przy wielu kartach podczas ładowania strony, mam zwiechy całego programu i nic nie da się tapnąć, trzeba czekać. I to w obu rozdzielczościach.
Czemu YouTube ma nie iść, skoro to playery we flashu? Pójdzie na innej przeglądarce? Może czas sprawdzić Netfronta :)
Na dodatek w Operze jak przestawiłem, żeby mi się identyfikowała jako normalny komp to z listy zniknęła identyfikacja jako PDA i nie mogę do tego wrócić :D
Co mi da dodatek IE Plus? Można zmienić identyfikację, otwierać wiele okien? A co z tym, że IE sypie wszystkie strony, których "duży" IE nie sypie? Opera właśnie wyświetla wszystko bardzo dobrze, tylko nie wiem czemu nie ma teł cssowych.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 21, 2006, 11:13:49 »
Z tego co pamietam ale jakby co to poprawcie

Dodatek IE Plus dodaje mozliwosc otwierania wielu okien i jeszcze cos, ale nie pamietam w tej chwili. Nie jestem pewien czy posiada np landscape - co moim zdaniem jest bardzo przydatne przy przeglądaniu stron na PDA ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 21, 2006, 12:18:15 »
...a poza tym tak naprawdę jak się do PIE doda PIE Plus to Opera się chowa :))) (nie mogłem się powstrzymać aby nie dosolić maniakom alternatywnych przeglądarek)...

Tak dopóki nie zechcesz przeglądać stron na ekranie vga. IE na tych ekranach to porażka i opera bije go na głowe.

BatSk8 faktycznie jest lekkie przywieszenie (przeglądarki nie pda) ale to trwa to bardzo krótko i przy większych stronach.  Dla porównania netfront podczas renderingu i co dziwne przechodzeniu miedzy aplokacjami potrafił zamrażać pda na kilkanaście sekund!
Are you shpongled?

*

tramp

Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 21, 2006, 16:01:50 »
Panowie z przykrością informuję, że piszecie banialuki

Co daje PIE Plus 2.2 to proszę sobie zgooglować (szczególnie dotyczy Qbika)
Ziele, mimo zaś długiego stażu, niech najpierw sprawdzi czy aby na pewno wie o czym pisze ponieważ przede wszystkim rozważamy tu właśnie VGA i PIE po zaaplikowaniu wspomnianego dodatku robi z wspomnianej Opery zabawkę dla ... Aximowców :))))

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 21, 2006, 16:25:42 »
No dobra, udogodnienia udogodnieniami, ale co z flashem? Jak można było o tym nie pomyśleć przy tworzeniu przeglądarki na PPC?

Czytałem jeszcze o Thunderhawku. Zainstalowałem to jakiś czas temu i co? Ten "program" bazuje na interfejsie gier, ma własną kiczowatą klawiaturę, która wygląda jak rozmazana kupa przystosowana do QVGA, i oczywiście jak zwykle na dotyk reaguje tylko 1/4 ekranu. Świetna przeglądarka, nie ma co...

Ja nie wiem czemu programy nie są uniwersalne na QVGA i VGA. Przecież na normalnym PC jak zmieni się rozdzielczość to i tak wszystko działa. Na Windows CE też. Ale Microsoft musiał wyjechać z nowymi za przeproszeniem udupieniami w Windows Mobile. Nie nawidzę tego systemu

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 21, 2006, 16:29:34 »
BatSk8

A czy przegladarki na PC maja flasza ? Zawsze myslalem, ze flasza nalezy sobie sciagnac ze strony Adoba, no nieraz sam sie sciaga jak napotka flasza :) A przeciez Adobe wypuscilo flasha na ppc tez. Smiga bardzo ladnie tylko trzeba sobie zainstalowac.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 21, 2006, 16:33:06 »
Przeglądarki na PC nie mają flasha, ale automatycznie monitują o braku wtyczki lub potrzebnego komponentu. Tylko w przeciwieństwie do PPC na PC zainstalowanie flasha działa!!! Jak już napisałem instalowałem pocket flasha, przecież nie wymagałbym jego działania gdybym go nie miał :terrified:

*

tramp

Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2006, 16:51:09 »
hmm ... youtube na netfroncie też nie hula  :( w każdym razie

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 21, 2006, 17:04:06 »
A na Mozilli?? (minimo)

Jak będe mógł to sprawdzę.

*

Offline andk

• *
  • 54
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 21, 2006, 17:22:43 »
Ziele, mimo zaś długiego stażu, niech najpierw sprawdzi czy aby na pewno wie o czym pisze ponieważ przede wszystkim rozważamy tu właśnie VGA i PIE po zaaplikowaniu wspomnianego dodatku robi z wspomnianej Opery zabawkę dla ... Aximowców :))))

wiesz, to zależy kto czego oczekuje od przeglądarki na pockecie. ilość opcji: pie. jakość wyświetlanych stron: opera. ja wybieram to drugie ;)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 21, 2006, 17:22:56 »
Nie wiedziałem, że takie coś jest. A to nowina - sprawdziłem, świetna przeglądarka! Dużo lepiej wygląda niż Opera, jest lepiej rozplanowana i bardziej intuicyjna. Biorę się za głębsze testowanie (w tym flash)!

Ehh niestety flasha nie ma i strony sypie :(

*

tramp

Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 21, 2006, 17:32:36 »
Cytat: "andk"
wiesz, to zależy kto czego oczekuje od przeglądarki na pockecie. ilość opcji: pie. jakość wyświetlanych stron: opera. ja

przykład bez sensu dla maniaków realVGA i czcionek maczkiem
przeskalować stronę www to żaden kłopot jak to robi Opera i PIE tego nie robi bo nie ma to sensu a ja z tym się zgadzam
jedyne co na Twoim zdjęciu zrobiła Opera to przeskalowała stronę do malutkiej i to niby ma robić czytelność ?
wolę tryb jednokolumnowy od nowych okularów :)

przy okazji zmniejsz sobie wysokość zakładek okien oraz ustaw, że jak jedna to nie widać zakladki

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 21, 2006, 17:36:47 »
Ta, a oglądanie stron 1024x768 na QVGA w trybie potrait to argument dla maniaków PDA-komórek z czcionkami dla niewidomych.

Ten Minimo ma gdzieś skalowanie stron?

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 21, 2006, 17:48:09 »
@tramp ok luz, pisalem, ze moge sie mylic bo rzadko uzywam IE i nie aktualizowalem dodatkow, mam jakas jedna z pierwszysch wersji

Co do przegladarek, to tak jak mowilem kazdy uzywa tego co chce i wedle potrzeb, wiec nie wiem po co ten jad w twoich wypowiedziach przeciwko Operze.

Nie podoba sie to nie uzywaj na szczescie mamy wybor i kazdy moze znalesc cos dla siebie ;)

/edit
a z flashem to rzeczywiscie jakis problem jest...
Poki co dalem sobie z nim spokoj

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 21, 2006, 17:54:25 »
BatSk8
youtube'a chciales na ppc ogladac? chyba masz za duzo kasy na gprsa /albo masz to szczescie i jestes w zasiegu darmowego hotspota :P/
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline andk

• *
  • 54
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 21, 2006, 17:59:06 »
przykład bez sensu dla maniaków realVGA i czcionek maczkiem
przeskalować stronę www to żaden kłopot jak to robi Opera i PIE tego nie robi bo nie ma to sensu a ja z tym się zgadzam
jedyne co na Twoim zdjęciu zrobiła Opera to przeskalowała stronę do malutkiej i to niby ma robić czytelność ?
wolę tryb jednokolumnowy od nowych okularów :)

dlaczego bez sensu? bo pie tak nie potrafi i ty tak nie lubisz? ;) a ja właśnie lubię oglądać stronę w sposób chociaż zbliżony do tego co widzę na desktopie, a nie jakąś przetworzoną sieczkę. tutaj opera sprawdza się tutaj znacznie lepiej niż (p)ie. mamy wybór, każdy może używać co my bardziej odpowiada :)

ps. maniakiem realvga nie jestem, bo go nie używam ;)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 21, 2006, 18:01:54 »
fokstrot - w domu mam w routerze WiFi, a i na zewnątrz często darmowy hotspot jest w zasięgu :)) Na GPRS to by mi szkoda było płacić nawet za rozmowy na GG, hehe.

A jest ktoś, komu flash działa? Przeczytałem w jednym temacie o Operze, że flash jest. To jak to jest w końcu? Jak to może nie działać? Katastrofa :(

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 21, 2006, 18:36:12 »
Cytat: "BatSk8"
A jest ktoś, komu flash działa? Przeczytałem w jednym temacie o Operze, że flash jest. To jak to jest w końcu? Jak to może nie działać? Katastrofa :(

U mnie działa

Poprostu trzeba ściągnąć sobie łatkę Flash na Pocketa. Jest to chyba:
PPC 2003 & PPC 5.0, Macromedia Flash Player 7:http://www.adobe.com/products/flashplayer_pocketpc/downloads/player.html
PPC 2003 & PPC 5.0, Macromedia Flash Player 6: http://www.adobe.com/products/flashplayer/pocketpc/2002.html

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 21, 2006, 18:43:39 »
A myślisz, że ja tego nie instalowałem? Pobrałem jeszcze raz i nazwa pliku jest identyczna jak ta, którą mam w folderze z ppc programami ;) Reinstall nie pomógł :(

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 21, 2006, 19:07:19 »
Panowie z przykrością informuję, że piszecie banialuki

Co daje PIE Plus 2.2 to proszę sobie zgooglować (szczególnie dotyczy Qbika)

Nie po to mam ekran vga żeby oglądać sztucznie rozciągnięte strony. Po za tym IE wyświetla wiele stron niepoprawnie czego nie można powiedzieć o operze. Są jeszcze strony które nie chcą dzialać pod IE np. mBank. Teraz mi powiedz w czym jest lepszy PIE? To że ma wiecej opcji to żaden argument  ]:>
Are you shpongled?

Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 21, 2006, 21:12:56 »
siemanko..
ja mam Macromedia Flash Player 7 i smiga jak ta lala
po przeczytaniu tego posta połaczyłam ppc z pc przez AS i odrazu odpaliłem stronke www.chrom.pl  przez PI oczywiscie i co wszystko git
ale co do javy to nic nie daje rady
pozdro

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Opera raz jeszcze
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 18, 2006, 20:44:44 »
Odświeżam temat. Po HR musiałem zainstalować na nowo Operę. O dziwo mam teraz do wybrania przy "Identyfi as" tylko "Handheld device", co mi bardzo nie odpowiada, bo np. google okraja wyszukiwarkę, a te forum zmienia się w niewiadomo co (moim skromnym zdaniem jeśli forum wykryje, że ktoś wszedł jako pda, to powinno być do wyboru "pełne forum" i "wersja lite"), dlatego nie odpowiada mi taka identyfikacja. Jest to na tyle dziwne, że przed HR miałem tylko do wyboru "Desktop PC" :))
Co z tym zrobić? Chciałbym przetestować czy na czystym systemie flash pójdzie - był instalowany chyba jako trzecia aplikacja :D

ja mam Macromedia Flash Player 7 i smiga jak ta lala
po przeczytaniu tego posta połaczyłam ppc z pc przez AS i odrazu odpaliłem stronke www.chrom.pl przez PI oczywiscie i co wszystko git

A gdzie na chrom.pl jst flash? :mysli: