opcja Ustawienia w Start

• 19 Odpowiedzi
  • 1896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

opcja Ustawienia w Start
« dnia: Styczeń 07, 2007, 18:55:43 »
Witam

Ppytanie laika , usunałem z mojego mio201 z menu start przez pomyłke link do "Ustawienia" . Teraz nie wiem jak to przywrócic albo mieć dostęp do ustawień z innego miejsca niż start

Pozdrawiam . Rafał

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2007, 19:45:09 »
najłatwiej jest zrobić hard reset ale utracisz wszystkie zainstalowane programy, będziesz miał czysty system.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2007, 20:56:13 »
Spróbuj w \Windows\Start Menu dodać pusty folder "Settings" i zobacz czy zadziała.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 20:57:41 »
zrób pełną kopie zapasową potem hard reset, skopiuj sobie link do ustawień, z wcześniej zrobionej kopii przywróć system i wgraj skopiowany link. Pozdrawiam

*

nothin

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:01:18 »
hmm w jaki sposób sobie usunąłeś skrót do settings ?
ciekawi mnie to...bo moze się przydać taka informacja..

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:55:34 »
W katalogu Windows jest  katalog Start Menu, a tam powinien być Settings

*

nothin

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2007, 00:01:47 »
no właśnie nie rozumiem problemu, bo w takowym miejscu settings to po prostu pusty katalog, jak pisał bat, reszta info, o tym co tam am być po otwarciu jest w rejestrze;

chcąc poznać naturę problemu usunąłęm go u siebie, żeby settings zniknął... i nie zniknął, ani po usunięciu, ani po softresecie, katalog po SR wrócił na swoje miejsce.
więc albo kolega usunął cały control panel w rejestrze, albo czegos nie rozumiem...

i ciekawi mnie to...bo chciałbym usunąc kilka nieusuwalnych pozycji z men start i może przypadkiem twórca wątku odkrył metodę...

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2007, 00:11:30 »
U mnie nie jest pusty
Mam w nim Audio, Enroll, LEAP i Processor.
Jak zmieniłem mu nazwe, to przejechał na początek Menu start

*

nothin

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2007, 00:30:15 »
btw,coś w tym jest dziwnego, śladu po menustart nie mogę znależć w rejestrze, ani tych nieusuwalnych find, help itp...

no i jak na razie wygląda na to, żę menu new można edytować, niestety nie da się chyba użyć go jako drugiego menu start...szkoda..

updatge: wywaliłem cały katalog menu start.. menu jest , linki do programs(pustego zresztą), oraz settings są(i ten działa, jak zawsze...), find i help są.

to, co masz w katalogu, to dodatki danego modelu, u mnie tego nie ma..jest pusty..

*

Offline b707

• **
  • 211
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2007, 00:56:09 »
A czy nie jest to zalezne od wersji windowsa? Pytam bo nikt nie wspomina o której jest mowa.
pzdr

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2007, 01:25:02 »
WM5.0 na FS n560

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2007, 09:53:58 »
ja też mam w Settings skróty do Enroll i LEAP
WM2003

btw. Settings chyba znikało po wgraniu niewłaściwego spolszczenia, może tutaj tkwi problem

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 08, 2007, 15:51:21 »
Folder "Settings" w \Windows\Start Menu służy do przechowywania dodatkowych skrótów do Settings (ja np. wrzuciłem sobie OzVGA pod nazwą "screen resolution" i w ustawieniach mogę zmieniać rozdzielczość ;) Sterownik klawiatury IRDA też wrzuciłem). Jeśli folderu nie ma to teoretycznie powinny zniknąć tylko dodatkowe skróty. Co do wbudowanych skrótów w Settings to wszystko da się powyłączać w HKLM\Control Panel (z tego co pamiętam).
btw. Settings chyba znikało po wgraniu niewłaściwego spolszczenia, może tutaj tkwi problem

Faktycznie to może być to, też mi się obiło o uszy :)

*

Offline b707

• **
  • 211
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 09, 2007, 23:43:23 »
Udało mi się dokonać tego samego co załozyciel watku;] Wywaliło poprostu wspominany katalog ustawienia [WM5 PL]. Po zalozeniu nowego wszystko dziala. Winny zamieszania natomiast był Pocket Mechannic który podczas czyszczenia wywala puste katalogi:/ i nie tylko :/ Dodam ze soft reset nie pomógł.
pzdr

*

nothin

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 09, 2007, 23:49:14 »
kurcze, kolejny minusik dla wm05... aż dziwne.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 10, 2007, 01:12:58 »
ja raczej myślę że tu chodzi o polską lokalizację ;) i że na angielskim WM5 Pocket Mechanic by tak nie narozrabiał

*

nothin

opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 10, 2007, 01:50:13 »
nie nie, myślę, o tym, że w przypadku usunięcia katalogu soft reset nie przywraca go.. i funkcji. powtarzam, po usunięciu katalogu i resecie wszystko działa, jak należy...
oczywiście, zakładając, ze na czystym wm05 usunięcie katalogu settings daje efekt zniknięcia settings...

*

Offline b707

• **
  • 211
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 10, 2007, 12:39:04 »
Ale niewiem czy Pocket Mechanic nie usunał czegos z rejestru. Jak wywalił pusty katalog settings to nastepnie moze wywalił odowałanie do pustego/nieistniejacego katalogu

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 10, 2007, 16:48:12 »
Cytat: "nothin"
nie nie, myślę, o tym, że w przypadku usunięcia katalogu soft reset nie przywraca go.. i funkcji. powtarzam, po usunięciu katalogu i resecie wszystko działa, jak należy...
oczywiście, zakładając, ze na czystym wm05 usunięcie katalogu settings daje efekt zniknięcia settings...

System przywraca jedynie usunięty katalog "Settings" i ten przywrócił pewnie, ale polska lokalizacja ma "Ustawienia" i katalog ten nie jest kontrolowany przez system. Dlatego nie ma co się bawić z polskim językiem skoro nie ma oryginalnego ROMu.

*

Offline b707

• **
  • 211
opcja Ustawienia w Start
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 10, 2007, 17:07:19 »
Cytat: "BatSk8"
Cytat: "nothin"

System przywraca jedynie usunięty katalog "Settings" i ten przywrócił pewnie, ale polska lokalizacja ma "Ustawienia" i katalog ten nie jest kontrolowany przez system. Dlatego nie ma co się bawić z polskim językiem skoro nie ma oryginalnego ROMu.

Ja mam WM5.0 PL od poczatku... Taki był standartwoy ROM na A636N