Odzyskanie plików w PPC

• 4 Odpowiedzi
  • 646 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odzyskanie plików w PPC
« dnia: Czerwiec 20, 2008, 12:40:24 »
Jakim programem odzyskać usunięte pliki z pamięci wewnętrznej flash 2MB w Mio p560. Programy którymi do tej pory próbowałem dane odzyskać nie widzą tej pamięci. Widzą tylko jeśli są na karcie a tak nie jest.
Pozdrawiam,

Janusz

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Odzyskanie plików w PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2008, 14:35:44 »
Nie masz za bardzo szans odzyskac danych skasowanych z pamieci wewnetrznej PPC.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 14:59:10 »
Mam rozumieć, że nie ma żadnych szans? Myślę, że należałoby wyczyścić pliki systemowe bo są tam jakieś śmieci po zainstalowanych na flash dysku programach a ponieważ zostały usunięte to odinstalowanie pewnie jest już nie w pełni skuteczne. Wykonanie twardego resetu przywróci windows do stanu fabrycznego ale czy to mam sens? Może nie trzeba tego robić tylko usunąć wszystko z pamięci flash i sprawdzić pamięć systemową czy jest ok. Jak myślicie? Przerabiał ktoś takie porządki?
Jeszcze pomysł, może na p560 jest jakiś sposób aby przeszedł jako urządzenie masowe? Jak np iPody. Przy okazji dowiedziałem się, że twardy reset nie usuwa zawartość pamięci flash, to można zrobić tylko w serwisie jeśli nie uda się normalnie usunąć przez delete.
Janusz

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:20:00 »
to w końcu chcesz usuwać pliki czy odzyskiwać?

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:44:15 »
Chce odzyskać z pamięci flash "My flash Disk" ale nie znam na to sposobu a widoczny jest tam tylko ten program co wszystko usunął za wyjątkiem samego siebie. A jeśli chodzi o pozostałości części pamięci gdzie jest system. programy i ustawienia prawie fabryczne oraz martwe linki do programów na "My flash disk" to nic nie zostało naruszone. Na pewno są śmieci w rejestrze które trzeba pousuwać i nie wiem co będzie lepiej: zrobić HR czy ręcznie usunąć śmieci. Ale, że nie ma na PPC jakiegoś undelete to mnie dziwi bo jak dostać się to PPC z PC softem do odzyskiwania plików nie znalazłem.
Janusz