Odwieczne pytanie - co kupic?

• 8 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 03, 2004, 12:24:08 »
Witam sznownych grupowiczow, mam taki problem. Niedlugo bede w usa i chce sobie przywiezc pda. Tylko nie wiem ktorego. Poczatkowo mial to byc palm t|e (ze wzgledow finansowych) ale dolar polecial w dol :) i teraz zaczolem sie zastanawiac nad innymi modelami. Generalnie potrzebuje aplikacje biurowe a i tak korzystam glownie z notatek, kontaktow i organizera (tu super by byla synchronizacja z outlookiem). Chcialbym tez zeby moja maszynka miala bluetooth - zeby od czasu do czasu mozna bylo w sieci poszperac. Co polecicie? (zastanawiam sie tez nad t|t 2. ipaq 1945). Z gory dzieki za pomoc.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2004, 12:50:43 »
To co piszesz to wg mnie wprost pasuje do HP1945, niedrogo i funkcjonalnie. Synchronizacja z outloockiem jest naturalna dla wszystkich modeli z systemem pocketpc.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2004, 13:04:38 »
1945 - No tak, dlatego mu się przygladalem. Tylko ten wyglad (palmy ladniejsze a toska e405 :) i do tego to jest HP. Na temat awaryjnosci i serwisu tej firmy nie mam najlepszego zdania (ale dotyczy to pc).

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2004, 13:19:00 »
Serwisowanie pocketow Pc odbywa sie w zasadzie centralnie tzn ew. uszkodzenia sprzetowe sa naprawiane centralnie w Amsterdamie więc ich poziom jest 'ogolnokorporacyjny'.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2004, 14:24:41 »
A jesli chodzi o konkurencje? Jest cos podobnego w tym przedziale cenowym? (i tak bede szukal w usa czegos w stylu refurbished) i jest jeszcze jeden argument przeciwko HP - jak ja nie lubie MS :)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2004, 15:16:46 »
Ja napiszę kilka słów o T2. Moim zdaniem jest to najbardziej dopracowany palm wyprodukowany przez PalmOne (np. T3 jakoś sympatią nie darzę), poprawiono wszystko to na co narzekali użytkownicy T|T:
- ma znacznie lepszy ekran
- bateria jest REWELACYJNA
- ma 32mb RAM - jak na PalmOS to jest bardzo dużo

Ma bluetooth, aluminiową obudowę, bezproblemowo zsynchronizujesz go z Outlookiem.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2004, 23:58:30 »
Choroba, mam sentyment do Palma. Wez sie czlowieku i zdecyduj. No coz - wycieczka do MM i zobaczymy ktory mi bardziej wpadnie w oko/reke. Dzieki za pomoc.

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2004, 00:34:04 »
z tymi pytaniami co kupic?? to powinien byc jakiś nowy dział :) co w na to??

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2004, 09:10:26 »
Tak tak nabijajcie sie z niezdecydowanych! ;) Testow w necie jest wprawdzie mnostwo ale i tak opinia stworzona jakby "na zamowienie" jest bardziej przekonujaca. Ale rankingi typu "do netu najlepszy..." i "do handlu najlepszy ...", czesto aktualizowane bylyby bardzo przydatne.
Pozdrawiam