Odnośnie Today, Calendar i Theme Generator

• 4 Odpowiedzi
  • 617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 02, 2005, 22:08:32 »
Witam,

Od wczoraj jestem posiadaczem swojego pierwszego PDA - Looksa 718. W trakcie użytkowania nasunęło mi się kilka pytań. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
1. Kalendarz na ekranie Today nie wyświetla wydarzeń całodziennych (bez określonej godziny rozpoczęcia i zakończenia), np. urodzin, mimo zaznaczonej w ustawieniach opcji "Display all day events".
2. Nie działa MS Theme Generator - podczas próby uruchomienia wywala komunikaty  "Urządzenie podłączone do komputera nie działa" (mimo, że wszystko jest podłączone) i "Plik SKINAPP.exe jest połączony z brakującym eksportem SHELL32.DLL:SHGetFolderPathA".

Z góry dziękuję za pomoc,

--
Shaggie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2005, 23:12:59 »
Ad1. zainstaluj sobie jakiegos lepszego plugina do obslugi kalendarza - najlepiej platny PocketBreeze. Inne darmowe znajdziesz w naszym dziale Download -> Programy -> Wtyczki do ekranu Today
Ad2. moze wgraj ta poprawke od spb?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2005, 20:11:26 »
Zainstalowałem plugin Spb - domyślam się, że Theme Generator wymaga po prostu winXP, podczas gdy ja pracuję wciąż na 98SE.
Odpuściłem sobie więc zabawę z themes, chciałbym jednak wstawić sobie jakieś sympatyczne zdjęcie w tle Today. Tutaj pojawia się kolejna przeszkoda - zdjęcie pojawia się jako wyblakłe, jakby o znacznie zmniejszonym nasyceniu kolorów. Można temu jakoś zaradzić, czy to kolejny pomysł MS, którym postanowili nas uszczęśliwić?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2005, 20:31:59 »
Zrob sobie tematy bezposrednio na PDA. W dziale Download obok Theme Generatora jest program dla Pocket PC do edycji plikow TSK.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2005, 23:07:51 »
Cytat: jakub kańczugowski
W dziale Download obok Theme Generatora jest program dla Pocket PC do edycji plikow TSK.
Niestety ten program nie współpracuje z wyświetlaczami VGA (wyświetlana jest zaledwie ćwiartka tła)...