Odczyt zdjęć z aparatu

• 8 Odpowiedzi
  • 1430 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odczyt zdjęć z aparatu
« dnia: Czerwiec 01, 2005, 10:51:55 »
Witam,
przełożyłem kartę pamięci z aparatu cyfrowego do pocketa (Yakumo Delta 300) ale w żaden sposób nie moge otworzyć zapisanych na niej zdjęć. Są widoczne ale przy próbie otwarcia pokazuje, że wystąpił błąd. Może ktoś mam pomysł jak to rozwiązać??

pozdrawiam

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2005, 12:23:59 »
a jakim programem otwierasz?

Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2005, 13:44:22 »
Próbowałem programem E-viewer i Bilder (niemiecki system) oba nagrane w ROM'ie. Np. gify z katalogu Windows otwierane są bez problemu.

*

Offline Thek

• **
  • 174
  • Sprzęt: HTC Dream, 8GB microSD, Motorolla S9
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2005, 14:31:05 »
Spróbuj sobie może zainstalować jakąś freeware'ową przeglądarkę plików graficznych typu Dava albo XnView.

*

Offline P@blo

• **
  • 178
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2005, 14:36:34 »
skopiuj jedno zdjecie z pamieci aparatu do pamieci pocketa i zobacz czy wtedy sie otworzy. ja mialem taka sytuacje ze jak wlozylem pamiec z aparatu na cf, to pocket nie chcial otwierac zdjec a jak przekopiowalem na sd to wszystko bylo juz ok.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2005, 19:16:40 »
u mnie wyskakuje blad jak zdjecia sa robione w jakies duzej rozdzielczosci ale po kliknieciu na komunikacie ok zdjecie i tak otwiera tyle ze trwa to troche uzywam ipaq image viewer

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2005, 20:51:05 »
Wbudowaną w IPAQ przeglądarką przeglądam bez problemu pliki z 3 Mpix i 4mpix.. Pliki 4 mpix mają srednio 1,6 Mb i odczytuje je na SD i CF.
Jedyny problem to im wiekszy plik i ich wiecej to dluzej trwa wczytywanie miniatur, dopiero wtedy 'odczyt' zdjecia trwa krótko.
Oczywiscie myślę o plikach typu jpg. RAW-ow te przeglądarki nie otworzą.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2005, 20:54:15 »
Na 99% standardowy program nie potrafi otworzyc zdjec bo nie znajduja sie one w katalogu My Documents. Mozesz rozwiazac ten problem instalujac lepszy program, przenoszac zdjecia do folderu My Documents na karcie pamieci lub stworzyc plik o nazwie ignoremydocs (bez rozszerzenia) w glownym katalogu karty pamieci. :)

Odczyt zdjęć z aparatu
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2005, 11:43:37 »
Faktycznie przegranie do MyDocuments działa. Dzięki za odpowiedzi. Chyba zainstaluje inny program po prostu.