NTG uniwersalny pilot

• 9 Odpowiedzi
  • 701 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NTG uniwersalny pilot
« dnia: Październik 14, 2005, 13:03:10 »
Szukam programu ktory bedzie dzialal
- jako uniwersalny pilot (cos w stylu Total Remote itp.)
- bedzie pokazywal "parametr" (jednostke) ktory przypisuje do danego klawisza
- bedzie pod PC

Chodzi o to ze moj znajomy ma pilota do aparatu cyfrowego i chcialbym zeby mi w swoim laptopie "zczytal" jaki sygnal wysyla ten pilot. Po to zebym mogl zrobic ze swojego PDA pilot do aparatu.

pozdrawiam

*

silentjob

NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2005, 15:59:45 »
Nie rozumiem. Przecież programy służące jako piloty do pda mają funkcję nauki:), można je samemu programować, więc w czym problem.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2005, 16:09:58 »
Cytat: jeronimo
Szukam programu ktory bedzie dzialal
- jako uniwersalny pilot
...
Chodzi o to ze moj znajomy ma pilota do aparatu cyfrowego i chcialbym zeby mi w swoim laptopie "zczytal" jaki sygnal wysyla ten pilot. Po to zebym mogl zrobic ze swojego PDA pilot do aparatu.
Ty to jeronimo jakiś tajnos-agentos chyba jesteś lub przynajmniej Bond, James Bond...

W jednym wątku szukasz programów do ściągania haseł, w niniejszym pytasz jak zrobić pilota do czyjegoś aparatu... Jak tak dalej pójdzie, to zaczniesz pytać jak w domu zrobić bombę... :terrified:
Pozdrawiam,
biblo

NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2005, 16:12:15 »
z tego co juz sie tym bawilem... to nauka dziala w ten sposob ze np.
dusze na pilota od TV i PDA sie uczy - no i pozniej taki nauczony PDA moze dzialac jak pilot.

Problem polega na tym ze ja nie posiadam takiego pilota do aparatu wiec nie moge nauczyc PDA. W jakims programie (nie pametam w ktorym) widzialem ze mozna wprowadzac jakies "jednostki" recznie. Gdybym znal sygnal jaki wysyla ten pilot to moglbym jakos ustawic PDA. Znajomy ma tego pilota do aparatu i laptopa - dlatego pytam o program do laptopa ktory "zczyta" ten sygnal.
Wiem ze to troche zmotane ale to zamotane ;) no ale chyba dobrze kombinuje...

[Dodano: 2005-10-14 16:15:08]
Biblo jakbys troche poczytal moje watki to bys wiedzial ze kupilem PDA miedzy innymi do zgrywania fotek z jednej karty na druga. Troche sie zajmuje fotografia no i mam znajomych co maja takie piloty do aparatu ... no i kombinuje jak sobie zrobic takiego pilota :) Bomby mnie nie interesuja... raczej bombowe fotki (wyzwalane pilotem na podczarwien :p)

[Dodano: 2005-10-14 16:17:50]
a co do *** od wifi to poprostu bede musial przejsc sie do kumpla i poprosic go o ten klucz - bo zrobilem hard restart

pozdro

*

silentjob

NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2005, 16:18:26 »
O ciekawe, nie spotkałem się z czymś takim jeszcze. Osobiście próbowałbym metodą prób i błędów wyżywając się na jakieś aplikacji, być może istnieje mała szansa, że zaprogramowane w niej dane do jakiegoś pilota pasują do tego aparatu foto;).

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2005, 16:18:52 »
Cytat: jeronimo
...Troche sie zajmuje fotografia no i mam znajomych co maja takie piloty do aparatu ... no i kombinuje jak sobie zrobic takiego pilota :) Bomby mnie nie interesuja... raczej bombowe fotki (wyzwalane pilotem na podczarwien :p)
Paparazzi?!?! ;)
Pozdrawiam,
biblo

NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2005, 16:23:37 »
:))

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 14, 2005, 16:47:09 »
weź pod uwagę że standardów transmisji w pilotach jest wiele i malo jest to prawdopodobne że ten program zna wszystkie. Pewnie zna tylko rc5 bo jest najbardziej powszechny. Niewykluczone że pilot ma swój standard nie używany w jakim kolwiek innym sprzęcie. A uczenie programu tych sygnałow nie polega na znalezieniu jaki to kod tylko zapisanie długosci trwania "0" i "1"

..... tak więc życze powodzenia w znalezieniu kodu i rodzaju transmisji :]
Are you shpongled?

*

silentjob

NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2005, 16:55:34 »
Powiedzialem, że istnieje mała szansa, a czy to jedyna możliwość, to nie sądze;).

*

Offline popej

• *
  • 99
NTG uniwersalny pilot
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 17, 2005, 23:46:37 »
Całkiem prawdopodobne, że jakis właściciel apartu juz zrobił konfigurację do programu pilota i można to znaleźć w internecie. Do Canona gdzieś widziałem.
popej