Ponieważ podczas wakacyjnych wyjazdów coraz częściej korzystałem z połączenia telefonu z palmtopem napotykałem cały czas ten sam problem. Każde wyłączenie się palmtopa powodowało zakończenie aktualnego połączenia. Można temu zaradzić poprzez wejście do ustawień i dezaktywacje odpowiedniej opcji. Jednak wymaga to kilku tapnięć rysikiem. Postanowiłem napisać mały program, który będzie robił to za mnie za pomocą jednego kliknięcia. Tak powstał malutki (25KB) program “Stay Power On”.
Po instalacji dla szybkiego uruchamiania możemy przypisać dla programu klawisz sprzętowy lub dodać skrót na ekranie Today.
„Stay Power On” generuje 3 komunikaty w zależności od stanu urządzenia:
1) Jeżeli nie mamy aktywnej opcji automatycznego wyłączania podczas pracy na baterii to otrzymamy komunikat Brak ustawień dla automatycznego wyłączania
2) Jeżeli dezaktywujemy tą opcję to otrzymamy komunikat Automatyczne wyłączanie: NIEAKTYWNE
3) Jeżeli aktywujemy tą opcję to otrzymamy komunikat Automatyczne wyłączanie: AKTYWNE
Program przetestowano na Wm2003, a także w emulatorach Wm2003SE oraz WM5
Ponieważ Stay Power On dokonuje operacji na rejestrze na wszelki wypadek proszę zrobić jego kopię zapasową.
Pobierz wersję 0.1:
http://jamirq.webd.pl/wp-content/pliki/Jamirq_StayPowerOn_0.1.CABPozdrawiam