Nowy POP i GPRS

• 6 Odpowiedzi
  • 552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
Nowy POP i GPRS
« dnia: Luty 19, 2005, 18:28:24 »
Witam,

Mam dziwny problem z GPRS'em. Spedzilem juz kilka godzin na necie w poszukiwaniu odpowiedzi, ale nic.

Mam Nokie 6100 (Nowy POP) i hp 1930. Chcialem skorzystac z GPRS'u do sprawdzenia poczty. W dziale dla poczatkujacych jest konfigurator polaczenia w PDA - wszystko zrobilem jak nalezy. Niestety jest problem po stronie telefonu. Dzisiaj wpadlem do brata, ktory ma starsza nokie (tez z ird'a) na abonament (idea). Z jego telefonem wszystko dziala OK. Po przelozeniu jego SIM'a do mojego telefonu tez wszystko dziala.

Na stronie idei jest napisane, ze w nowym popie jest usluga gprs domyslnie aktywowana dla kazdego uzytkownika. Mi natomiast wywala komunikat "no modem available".

CO SIE DZIEJE? JAK TO ROZWIAZAC?

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2005, 18:58:10 »
Cytat: Hikari
Po przelozeniu jego SIM'a do mojego telefonu tez wszystko dziala.

No i w czym masz problem ? To chyba wszystko tłumaczy! Telefon masz sprawny.

Na stronie idei jest napisane, ze w nowym popie jest usluga gprs domyslnie aktywowana dla kazdego uzytkownika

Na jakim świecie Ty żyjesz...? Zadzwoń do nich i wyjaśnij...

Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2005, 22:04:50 »
U mnie na popie ruszyło bez problemu. Nie musiałem aktywować, żadnej dodatkowej usługi. Może karta SIM jest walnięta.
OPTIPAD 300 (Palmax z710) uszkodzony, OPTIPAD 400 (MIO 558), GPS Rikaline-kabel, SanDisk 1GB

*

Offline Hikari

• **
  • 200
Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2005, 22:15:37 »
A co ma do tego SIM?

Telefon jest skonfigurowany wedlug manuali z Idea.pl. A tak w ogole to ustawienia GPRS sa przechowywane na karcie SIM czy w samym aparacie?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2005, 08:13:18 »
Karta SIM moze byc padnieta i nie dzialac z GPRSem... moze brzmi to dziwnie ale tak jest. Ustawienia przechowywane sa oczywiscie w telefonie.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2005, 17:23:27 »
A jaka moze byc przyczyna uszkodzenia SIM'a? Kupilem go ok. 3 lata temu i nic nigdy sie z nim nie dzialo, praktycznie noszony byl tylko w telefonie, wiec nawet nie wiem jak moglbym go uszkodzic.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Nowy POP i GPRS
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2005, 18:30:45 »
Tego to ja juz nie wiem.