Nowe super tanie klawiatury ale czy podejda pod hp

• 125 Odpowiedzi
  • 17193 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 10, 2006, 16:41:07 »
Dostał już ktoś ?? Troche mnie czekanie męczy. Na poczatku na numer konta a teraz na przesylke ;-)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 10, 2006, 16:56:46 »
Jeszcze nie ma - napisałem gościowi, aby wysłał priorytetem, sądzę więc, że lada dzień będą. Z doświadczenia jednak wiem, że poczta przed świętami lubi marudzić i może się okazać, że trochę poczekamy.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 10, 2006, 16:59:21 »
Do mnie jeszcze nie doszło. Jak wysłał przed weekendem to pewnie bedzie na jutro bo pewnie jest bez priorytetu.
Przy okazji te całe priorytety to śmiech na sali. Dopłacasz do tego żeby poczta łaskawie szybciej d*** ruszyła.
Are you shpongled?

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 11, 2006, 17:56:55 »
Doszło 5 minut temu :-) Faktycznie klawiaturka nowka funkiel nie smigana ;-) Bede musiał obrocic gniazdo. Klawiatura jest Francuska i dedykowana do LOOXa 600.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 11, 2006, 19:19:27 »
do mnie jeszcze nie doszła :(
Are you shpongled?

*

Offline wrona

• **
  • 216
  • Sprzęt: nie narzekam..:)
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 11, 2006, 19:35:50 »
FNW - to mnie troche uspokoiles, bo tez czekam na dostawe. Nie to zebym sie jakos strasznie stresowal bo to raptem ekwiwalent jednej flaszki, ale mialem wizje,ze ktos z forum wymyslil te klawiatury zeby zarobic pare zlotych - taka spiskowa teoria (moze zbieral na nowego pda). No ale w tym wypadku pozostaje spokojnie czekac...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 12, 2006, 11:01:14 »
A ja już mam :) Faktycznie nówki i tak jak przypuszczałem od kopa pracują z A716. ŻADNYCH przeróbek - podłączyłem i chodzi i to na sterach od Asusa :)
Bardzo fajny sprzęcik.
Acha - oczywiście klawiaturka jest zgodna z sterami asusa w 99,9% - musiałem ręcznie zamienić miejscami literę M i przecinek - poza tym wszystko chodzi idealnie - łącznie z polskimi literami w sterowniku napisanym przez jednego z klubowiczów!!

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:16:08 »
Ja też jestem z Krakowa i jeszcze nie dostałem... co jest grane?
Are you shpongled?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:27:52 »
Cytat: "ziele"
Ja też jestem z Krakowa i jeszcze nie dostałem... co jest grane?

Pewnie dostaniesz dzisiaj - do mnie przyszły około 10:30.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 12, 2006, 17:12:12 »
Jest! mam! :) jeszcze cieplutka pachnąca nowością :) Teraz tylko przerobić gniado pod axima.
Are you shpongled?

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 13, 2006, 01:39:03 »
...i pojawił się pierwszy problem. Axim nie ma wyjścia zasilającego na gnieździe więc nie ma z czego zailić klawiatury.
angler22 możesz sprawdzić jakie masz napięcie na 8 pinie bo chyba właśnie na tym jest.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 13, 2006, 11:02:26 »
ziele jak widze to masz axima x50. wiec moze piny 1-4 lub 21 beda zasilaniem? Zobacz tu: http://www.fisherss.com/serialcable.html

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 13, 2006, 12:37:39 »
To jest zasilanie do pda a nie z pda :) Narazie sprawdzam na zewnętrzym zasilaniu tylko jest problem ze sterownikami.
Are you shpongled?

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 13, 2006, 22:27:25 »
angler22 naprowadził mnie że klawiatura nadaje w normalnym rs'ie i potem poszło już z górki :)

Ta płytka z uP to nie konwerter... poprostu z boku miałem już zamontowanego max'a i nie chciało mi się go wymontotywać :)
Are you shpongled?

« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 14, 2006, 11:27:35 »
Cytat: "ziele"
...
Ta płytka z uP to nie konwerter... poprostu z boku miałem już zamontowanego max'a i nie chciało mi się go wymontotywać :)

Hmmm... Axim musi miec sygnaly w pelnym standardzie RS232? Nie przyjmuje sygnalow RS232 TTL/CMOS?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 14, 2006, 11:35:29 »
Cytat: "Sanjuro"
Hmmm... Axim musi miec sygnaly w pelnym standardzie RS232? Nie przyjmuje sygnalow RS232 TTL/CMOS?

Odwrotnie - to klawiatura ma pełny RS232 a axim obsługuje tylko TTL :) Podobny problem miałem z DOT 320 i Optipadem, ale oba ruszyłu po dołożeniu max'a.

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 16, 2006, 18:55:57 »
Przegapiłem tą aukcje, a szkoda. Może jest ktoś skłonny odsprzedać taką klawiaturę? Oczywiście po wyższej cenie.

« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 16, 2006, 22:23:49 »
Cytat: "angler22"

Odwrotnie - to klawiatura ma pełny RS232 a axim obsługuje tylko TTL :) Podobny problem miałem z DOT 320 i Optipadem, ale oba ruszyłu po dołożeniu max'a.

O kurcze, nawet nie wiedzialem ze w moim Medioniku jest jakis konverter sygnalow :P

Cytat: "jakozaur"
Przegapiłem tą aukcje, a szkoda. Może jest ktoś skłonny odsprzedać taką klawiaturę? Oczywiście po wyższej cenie.

Nie martw sie na allegro niejaki/a awena_com_pl (wystepuje pod kilkoma loginami zazwyczaj rozniacymi sie znakami oddzielajacymi czlony nazwy) sprzedaje niewiele drozsze klawiaturki ViewSonic'a z ukladem francuskim (~19zl), niemieckim (~22zl) i hiszpanskim (~23zl). Osobiscie z tych ukladow wole francuski (z malymi przerobkami na prawie normalny QWERTY). I z tego co widze to jest to chyba ta sama klawiaturka, tyle ze czarna, zreszta pod tym tematem przewinol sie link do tematu poswieconego przerabianiu klawiaturek ViewSonic'a wraz z dostosowywaniem do wlasnych upodoban sterownikow.
Zamierzam zresza kupic jeszcze jedna, albo 2 do celow innych niz PDA :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 16, 2006, 23:06:32 »
Dobrze wiedzieć. Czarne chyba nawet są fajniejsze od popielatych. Ta francuska klawiatura ma QWERTY czy AZERTY?

Będziesz ich używał do uP?... tak z ciekawości ;)

Edit: już widze że AZERTY... trzeba by się pobawić w przepinanie klawiszy.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 17, 2006, 01:55:50 »
Szukam osoby, której udało się podłączyć tę klawiaturę do 720stki. Ew. gdybym mógł prosić o namiary na układ wtyczki w starych 610 i 720.

pozdrawiam i życzę dalszego świętowania :)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 17, 2006, 09:14:22 »
Nie martw sie na allegro niejaki/a awena_com_pl (wystepuje pod kilkoma loginami zazwyczaj rozniacymi sie znakami oddzielajacymi czlony nazwy) sprzedaje niewiele drozsze klawiaturki ViewSonic'a z ukladem francuskim (~19zl), niemieckim (~22zl) i hiszpanskim (~23zl). Osobiscie z tych ukladow wole francuski (z malymi przerobkami na prawie normalny QWERTY). I z tego co widze to jest to chyba ta sama klawiaturka, tyle ze czarna, zreszta pod tym tematem przewinol sie link do tematu poswieconego przerabianiu klawiaturek ViewSonic'a wraz z dostosowywaniem do wlasnych upodoban sterownikow.
Zamierzam zresza kupic jeszcze jedna, albo 2 do celow innych niz PDA :)

Jest tylko drobny problem - te klawiatury do LOOX'a pasowały do Asusa A716 bez żadnych przeróbek - ot włączasz i działa. A w tych Medionowskich (Viewsonicach) trzeba wymieniać wtyk, bo jest 22 pinowy (a asusy mają 26 jak wiadomo).

Cytat: "stanley"
Szukam osoby, której udało się podłączyć tę klawiaturę do 720stki. Ew. gdybym mógł prosić o namiary na układ wtyczki w starych 610 i 720.

Z tego co zdołałem się zorientować, klawiatura (ta do Looxa) pójdzie na loox'ie 720 bez żadnych przeróbek (kluczowe piny są identyczne w obu modelach).

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
heh
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 17, 2006, 10:42:30 »
kupilem i jest ok :)

do mojego a 716 pasuje jak ulal bo mam ten sam wtyk co w looxie 610

tylko pl literkow jeszcze nie probowalem

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
Re: heh
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 17, 2006, 10:46:36 »
Cytat: "Rzuf"
kupilem i jest ok :)

do mojego a 716 pasuje jak ulal bo mam ten sam wtyk co w looxie 610

tylko pl literkow jeszcze nie probowalem

Literki PL działają idealnie :) Poszukaj na forum sterownika G7M0 - u mnie na A716 te chodzą najlepiej. Acha - i zamień sobie miejscami "M" z "przecinkiem" bo są przestawione. Reszta pasuje idealnie.

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 17, 2006, 11:02:58 »
no wlasnie nie wiem czy te literki mozna "wypiac" , wole nie rydzykowac ;)

zainstalowalem jakis driver ze strony looxa ale poszukam tego co mowisz..

teraz szukam zapasowego stylusa (rysika) bo nigdzie w polsce nie ma (jakis uniwersalny forevera znalazlem ale czy do silosa wlezie to nie wiem)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 17, 2006, 11:24:07 »
Spróbuj tych : http://members.lycos.co.uk/vipersan/Pliki/G7M0.ARM%20PL%20QWERTY.rar . A co do rysika to faktycznie lepiej go nie gubić, bo do a716 i loox'a 610 jakoś ciężko kupić.

« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 17, 2006, 14:53:49 »

Jest tylko drobny problem - te klawiatury do LOOX'a pasowały do Asusa A716 bez żadnych przeróbek - ot włączasz i działa. A w tych Medionowskich (Viewsonicach) trzeba wymieniać wtyk, bo jest 22 pinowy (a asusy mają 26 jak wiadomo).

Dokładnie, dlatego wolałbym mieć klawiature do LOOX'a niż kombinować. Dla tych co zmieniaja wtyk, chyba nie ma różnicy.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:02:05 »
Cytat: "jakozaur"

Dokładnie, dlatego wolałbym mieć klawiature do LOOX'a niż kombinować. Dla tych co zmieniaja wtyk, chyba nie ma różnicy.

Ziele coś pisał, że może odstąpić taki 26 pinowy wtyk (kupił tą klawiaturę do looxa i przerabiał do axima, więc wtyk mu został). Możesz spróbować zapytać.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:08:45 »
Przeprasazam jak juz bylo, ale czytam i czytam, a itak juz chyba z polowe zapomnialem ;) Podejdzie ta klawiatura pod h4150? Zamierzam sobie go sprawic, a najtaniej co widzialem to chyba 90zl na allegro :(

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 17, 2006, 16:04:19 »
Do 4150 bierz tą ciemną z 22 pinowym wtykiem, którego nie będziesz musiał wymieniać. Trzeba będzie tylko przelutować 3 piny (opis jest chyba nawet w tym wątku).

« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 17, 2006, 20:16:54 »
Cytat: "angler22"
Spróbuj tych : http://members.lycos.co.uk/vipersan/Pliki/G7M0.ARM%20PL%20QWERTY.rar . A co do rysika to faktycznie lepiej go nie gubić, bo do a716 i loox'a 610 jakoś ciężko kupić.

Opis tego sterownika zamiescilem w watku przerabiania klawiatury ViewSonic'a dokladnie tutaj: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=198805#198805, Post wczesniej jest info jak przerabiac te sterowniki. Post pozniej kilka dodatkowych info od Hansa. Jak ktos nie chce p[rzerzucac klawiszy to polecam sterowniki breli (kilka postow wyzej w tym samym watku).

Ziele zgadza sie bede chcial do uC uzyc tej klawiaturki, ale to jak znajde czas :| Bo narazie troche sie naskladalo innych projektow, a wnet trzeba bedzie myslec o pracy dyplomowej, juz nie wspominajac egzaminow i zaliczen :?