0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja też jestem z Krakowa i jeszcze nie dostałem... co jest grane?
...Ta płytka z uP to nie konwerter... poprostu z boku miałem już zamontowanego max'a i nie chciało mi się go wymontotywać
Hmmm... Axim musi miec sygnaly w pelnym standardzie RS232? Nie przyjmuje sygnalow RS232 TTL/CMOS?
Cytat: "Sanjuro"Hmmm... Axim musi miec sygnaly w pelnym standardzie RS232? Nie przyjmuje sygnalow RS232 TTL/CMOS?Odwrotnie - to klawiatura ma pełny RS232 a axim obsługuje tylko TTL Podobny problem miałem z DOT 320 i Optipadem, ale oba ruszyłu po dołożeniu max'a.
Przegapiłem tą aukcje, a szkoda. Może jest ktoś skłonny odsprzedać taką klawiaturę? Oczywiście po wyższej cenie.
Nie martw sie na allegro niejaki/a awena_com_pl (wystepuje pod kilkoma loginami zazwyczaj rozniacymi sie znakami oddzielajacymi czlony nazwy) sprzedaje niewiele drozsze klawiaturki ViewSonic'a z ukladem francuskim (~19zl), niemieckim (~22zl) i hiszpanskim (~23zl). Osobiscie z tych ukladow wole francuski (z malymi przerobkami na prawie normalny QWERTY). I z tego co widze to jest to chyba ta sama klawiaturka, tyle ze czarna, zreszta pod tym tematem przewinol sie link do tematu poswieconego przerabianiu klawiaturek ViewSonic'a wraz z dostosowywaniem do wlasnych upodoban sterownikow. Zamierzam zresza kupic jeszcze jedna, albo 2 do celow innych niz PDA
Szukam osoby, której udało się podłączyć tę klawiaturę do 720stki. Ew. gdybym mógł prosić o namiary na układ wtyczki w starych 610 i 720.
kupilem i jest ok do mojego a 716 pasuje jak ulal bo mam ten sam wtyk co w looxie 610tylko pl literkow jeszcze nie probowalem
Jest tylko drobny problem - te klawiatury do LOOX'a pasowały do Asusa A716 bez żadnych przeróbek - ot włączasz i działa. A w tych Medionowskich (Viewsonicach) trzeba wymieniać wtyk, bo jest 22 pinowy (a asusy mają 26 jak wiadomo).
Dokładnie, dlatego wolałbym mieć klawiature do LOOX'a niż kombinować. Dla tych co zmieniaja wtyk, chyba nie ma różnicy.
Spróbuj tych : http://members.lycos.co.uk/vipersan/Pliki/G7M0.ARM%20PL%20QWERTY.rar . A co do rysika to faktycznie lepiej go nie gubić, bo do a716 i loox'a 610 jakoś ciężko kupić.