.nothin' at all.

• 240 Odpowiedzi
  • 41133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
.
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 22, 2006, 18:08:45 »
Nareszcie poszedł mi nowy PocketAGE z CABa i działa świetnie :) Ale chyba zmieniło się tylko to, że jest bardziej kompatybilny z VGA i można mieć taby na dole.

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
.
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 22, 2006, 19:58:28 »
zakladki na dole sa super   ;)  :ok:

Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

nothin

.
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 23, 2006, 01:35:37 »
..ale gdzie, nie widzę:) :)....

update: ech.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 23, 2006, 13:43:14 »
Jeśli chcesz się pozbyć samych pasków, to po co WAD + PocketAge? Nie lepiej vjToogleToday i w rejestrze ustawiasz mu wysokość manubara na 0 i taskbara na 0 - działa na todayu i będzie ten sam efekt :)

*

nothin

.
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 23, 2006, 13:50:27 »
...wm03.. te progsy vja mi jakoś nie działają, poza tym ta nowa standalone wersja WADA nie muli wcale...

powiem tak, jeżeli kolejna wersja WADA będzie miała przesuw/skalowanie pluginów today( w tym przeswanie poza ekran ), odpuszczę pAge, ten nowy WAD ( w wersji standalone - bez WA2) zaskakuje mnie prędkością i małym zużyciem RAMu.

a zalet WAD jest sporo:
- dowolne fonty na każdą rzecz, ikony 32 bit działają,
- rozciąganie na fullscreen tapety z TSK, to znakomita rzecz, zapodajemy jakiś theme, usuwamy paski i normalnie zostaje nic na spodzie ekranu, teraz: po wejściu w wallpaper i "stretch" 95% teł zostanie ślicznie( zupełnie jakby bilineraem) rozciągnięte,
- usuwanie pasków,
 i parenaście innych.

pAge z kolei  jako JEDYNY tego typu plug jest doskonałą alternatywą całej reszty... ale nudno  już się robi :) .

natenczas WAD standalone i pAge razem to jedyna metoda na otrzymanie czegoś takiego(beta:), straszną funkcją pAge jest usuwanie całych tabów BEZ potwierdzenia - ja straciłem 3 :) ):

i.. jest nieźle.. boli tylko powolne znudzenie sprzętem...

*

Offline Pierog

• 14
  • :)
.
« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 24, 2006, 19:43:40 »
Witam, moze mi ktos powiedziec jak robicie tak fajnie ten pasek na dole ? ;p tzn ten ostatni pasek na samym dole, umie zmienic jego kolor ale nie potrafie np zrobic tak zeby jakas grafika tam byla tak jak na gornym pasku albo zby byly ikonki (u mnie wyglada to tak ze na tym pasku na samym dole mam po lewej PHONE a po prawej CONTACTS, powyzej mam male ikonki z phm cos tam :D
MDA II WM5

Jeszcze jedno. Wgralem sobie tego pocketage, dziala swietnie, nie zamula itd tylko jest jeden problem. klikam na start i mam tam kompeltny smietnik. tzn jakies pierwsze 2-3 klikniecia jest dobrze, ale z kazdym nastepnym coraz gorzej az na samym kocu mam tam np 20 ikonek internet explorera lub cos w tym stylu :D
Gdyby xbox miał ręce to grałby na pleju :)

.
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 25, 2006, 11:07:25 »
Może mi ktoś pomóc. Sciagnałem sobie wersje 0.0.2b ale jak ją zarejestrowac. Ktoś pisał, że jest jakiś exe. w katalogu ale jak go nie widzę. Dzieki za radę

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 25, 2006, 12:03:45 »
nie kombinuj nic z żadnymi plikami - kliknij po prostu 'ok' (jako unlock jest wpisane '0' i tak ma zostać)

.
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 25, 2006, 13:00:15 »
No dobrze to juz zarejestrowany :)
Ale jak teraz porobić te wszystkie bajery ?
Ściagnałem ikonki ( jakieś takie duże są ) mam też SystemMeters.dll ale jakoś to nie działa
A może coś robie źle :) już sam nie wiem

*

nothin

.
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 25, 2006, 19:46:20 »
moje przypuszczenie, bo samych meterów nie używam: te z skinów WAD-a pewnie by działały, można też rysować swoje na podstawie tych gotowych...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 25, 2006, 19:51:01 »
Ładnie xoen zrobiłeś nowy górny pasek :)

*

nothin

.
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 25, 2006, 21:11:27 »
w swishu, żeby było śmieszniej...dzięki:)

update:

*

Offline BoBig

• 38
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab, N97, Dell Axim x51v
.
« Odpowiedź #162 dnia: Grudzień 06, 2006, 12:01:43 »
Witam,
Dzisiaj włączam pocketa a tam pocketage czarny i wyświetla komunikat
"Trial Empired. Please register!".
Gdzie go można zarejestrować i czy dalej jest darmowy.

Ten adres nie chce się otworzyć.
http://xhome.kicks-ass.ru/dev/PocketAGE/

Pozdrawiam
BoBig

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
.
« Odpowiedź #163 dnia: Grudzień 06, 2006, 16:09:56 »
Cytat: "BoBig"
Witam,
Dzisiaj włączam pocketa a tam pocketage czarny i wyświetla komunikat
"Trial Empired. Please register!".
Gdzie go można zarejestrować i czy dalej jest darmowy.

Ten adres nie chce się otworzyć.
http://xhome.kicks-ass.ru/dev/PocketAGE/

Pozdrawiam
BoBig

:arrow: wchodzisz w PocketAGE Settings nastepnie zakladka About w pole Unlock wpisujesz 0 (zero) i klikasz OK

:mrgreen:
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

Offline BoBig

• 38
.
« Odpowiedź #164 dnia: Grudzień 06, 2006, 16:32:09 »
Cytat: "simon.jg"

:arrow: wchodzisz w PocketAGE Settings nastepnie zakladka About w pole Unlock wpisujesz 0 (zero) i klikasz OK

:mrgreen:

Nie pomogło. Był dodatkowo SR i wyłącz/włącz w today. Ekran dalej czarny.

:(  :(  :(

*

nothin

.
« Odpowiedź #165 dnia: Grudzień 07, 2006, 15:51:04 »
um... potrzebujesz czegoś o nazwie noalphatrial... czy alphanotrial...

*

Offline BoBig

• 38
.
« Odpowiedź #166 dnia: Grudzień 08, 2006, 23:11:23 »
Witam,

Tego alphanotrial nie znalazłem, ale pomogła zmiana nazwy pliku"PocketAGE.cfg".

Pozdrawiam
BoBig

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
.
« Odpowiedź #167 dnia: Grudzień 12, 2006, 14:44:08 »
chciałem dziś powalczyć z meterkami, a tu... nie działa link. Czy może ktoś gdzieś wrzucić pliki potrzebne do uruchomienia wskaźników w PocketAge
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

nothin

.
« Odpowiedź #168 dnia: Grudzień 12, 2006, 18:39:58 »
dziwna sprawa, jeszcze wczoraj link działał, postaram się dodać później obie wersje - obie, bo jedna z nich może powodować problemy z wyświetlaniem pluginów na niektórych maszynach.

-------
---------
przeniosłem tu treść innego mojego wątku, bo chyba tu będzie pasować...

znalazłem coś, co jak zakładałem będzie wybawieniem od batmemtime, coby móc zobaczyć, ile mam czasu pracy baterii. niestety, u mnie tenże czas jest nieprawidłowy, niemniej możliwe, że komuś program sie przyda już teraz(ja poczekam na nowszą wersję, jeśli takowa będzie:
http://dfc.com.ru/pda/bnt/

screen mój:

screeny autora...
-->

program jest w języku angielskim, do opcji mozna dostać się przytrzymując stylus w miejscu, gdzie jest program, można go dowolnie ustawić w poziomie, i co ciekawe, podejrzewam, że będzie działał z WA, bo z icbarem działa ślicznie....

- program pokazuje procentowy stan abterii,
- pokazuje czas, jaki pozostał do rozładowania baterii,
- pokazuje i pozawala zmienić głośność dźwięku,
- pokazuje i pozwala zmienić jasność ekranu - u mnie nie działa..

qwerty taskbar plugins 2.0.4.
program, ktory używając wtyczek potrafi dodać OPRÓCZ wisbarowych/icbarowych buttonów kilka użytecznych ikon, doskonale mógłby się dopełniać z wyzej opisanym programem.
jest po rosyjsku, ale intuicyjność jego użycia sprawia, że w końcu zapominamy zupełnie o konfiguracji.

niektóre funkcje:

- PRZENIESIENIE dolnej belki na górę, pod taskbar...oraz WYŁACZENIE tegoż - obie funcje obsłuiwane są przez ikonkę na taskbarze, co ciekawe, powierzchnia today zwieksza się do do 296 pikseli, i nie ma problemów z dolną częścią ekranu, ak to czasem bywa np. w programie DCI...całość jest użyteczna i doskonale współgra np z pocketage.
- dodanie ikon wyłączenia/resetu pocketa,
- obsługi wifi, BT, coś do obsługi phona, itp..

ikony/piktogramy tych fuunkcji są w kilku rozmiarach(8-32 pikseli) więc nic nie stoi na przeszkodzie, by je upchnąć na małej przestrzeni.

programik jest całkiem przydatny, niestety NIE działa poprawnie z WAD-em z racji podobnego tweaku, niemniej zdecydowanie lepiej działa to w opisywanym programie - z racji unoszenia się paska menu NAD today.

link:
http://d.turboupload.com/d/1326211/QTaskPlugs204_fix__.rar.html

screeny(którymi się nie sugerujcie, bo program jest mocno konfigurowalny(np ikony 8x8,obok siebie z łacznie kilkunastoma funkcjami, obok WA):

autora:

moje(tylko 2 ikonki na szybko - menu toggle i poweroff/softreset...

ten ostatni screen , daje wyobrażenie o użyciu tray launcha....wszystko w jednym miejscu...świetne imho.

*

Offline fabrykanet

• 286
.
« Odpowiedź #169 dnia: Grudzień 13, 2006, 09:03:12 »
super sprawa. Tak przy okazji, co to za plugin ten na pierwszym zrzucie z ikonkami pokazującymi stan sms, email, połączeń... (coś jak phone alarm)?
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

nothin

.
« Odpowiedź #170 dnia: Grudzień 13, 2006, 12:42:33 »
ano..właśnie nie wiem, czy to hm opisywany przez mnie progs, czy ktoś dodał coś jeszcze, sporo tam różności w tym pasku... na bank to menubar...ale chyba widać tam kilka progsów...

*

Offline fabrykanet

• 286
.
« Odpowiedź #171 dnia: Grudzień 15, 2006, 08:45:01 »
Ponawiam prośbę. Czy ktoś mógłby mi wysłać pliki (lub gdzieś wystawić) potrzebne do uruchomienia wskaźników w PocketAge bo żadne linki nie działają.
Mój adres to fabrykanet@poczta.onet.pl

*

nothin

.
« Odpowiedź #172 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:41:32 »
chciałbym pomóc, ale to były tak KOSZMARNE metery, że nie mam ich na dysku...linki zmarły..więc problem. najlepiej imho zrobić sobie własny, tyle, że trzeba mieć wzór...ktoś zapodał takowy wcześniej w topicu.

*

Offline Mroku

• 30
.
« Odpowiedź #173 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:48:56 »
zainteresował mnie pocketage po przeczytaniu tego wątku. Wgrałem go sobie i działa - MDA IV, WM 5.0. Jestem nowy w tym temacie dlatego mam pytanko. Czy można jakoś zmienić kolor czcionki do opisów tabów i ikon ? I druga sprawa - jak dodać pasek zadań "tasks' do wnętrza jednego z tabów (w pluginach today nie nzajduję tej opcji)?

*

nothin

.
« Odpowiedź #174 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:31:01 »
odpowiedź na oba pytania jest krótka: nie da się...nie jestem jednak pewny co masz na myśli mówiąc dodać taskbar do wnętrza pAge...

mozna zmieniać w opcjach pAge tylko wielkośc czcionki w tabach, ew zamienić napisy w tabach na ikony...ale to już grzebanie...zmiana czcionki, jak dla mnie sluży tylko próbie ukrycia paska tabów(czcionka 4 przy spacjach jako nazwach tabów...)....

generalnie:

jeżeli komuś nie zależy ani na pamięci, ani na wydajności, ani na przesuwaniu kretyńskich ikon od wtyczek today POZA ekran, droga jest prosta: WAD.

jeeli któryś z powyższych warunków jest problemem, zaczynają sie podchody, które ja niestety muszę robić..pAge i WAD standalone-program, który nie istnieje....

w WAD można każdy podpis zapodać inną czcionką... tylko trzeba liczyć sie z ilością RAMU na ten cel.. (duży minus).

*

Offline Mroku

• 30
.
« Odpowiedź #175 dnia: Grudzień 18, 2006, 21:20:33 »
dzięki za info. Mam jeszcze jedną kwestię. Pobawiłem się już trochę PAge i wydaje mi się, że juz orientuję się w jego funkcjach. Na waszych zrzutach widziałem ikony pododawane do pasków zadań na górnej lub dolnej belce. Rozumiem, że to już trzeba robić innymi programami nie page. Czy tu znowu kłania się WAD czy może jakaśinna opcja ?

*

nothin

.
« Odpowiedź #176 dnia: Grudzień 20, 2006, 01:32:41 »
paski to kwestia wisbarów, icbarów, itp rzeczy..
do dolnego paska (menubara) można dodawać ikony tray launchem.

to, co widać u mnie na ostatnich screenach na dole to nie pasek, tylko WAD toolbar.

------------

ok, w końcu pokonwertowałem ikonki.
częśc z nich mogę już zapodać dziś, zawiera ikonki gotowe do użycia z pocketage I WADem. niestety, jedyna mi znana metoda na to, by były użyteczne w obu programach jest zapis w formacie targa, co owocuje sporą wilekością plików(jak na ikony...). niestety, to kolejna przewaga pocketage, pliki png są niebywale małe, a tga już niestety nie.. PNG, które dziąłają w pocketage z przezroczystością NIE działają w WAD. stąd format targa.

z racji sporej ilości ikon i problematycznego procesu konwersji nie mogę zrobić uploadu całości...
tymczasem...
paczka nr.1:
http://d.turboupload.com/d/1346480/ikonyczesc1.rar.html

niestety,screenshot zapodam później....
z braku screenshota zbiorczego, polecam przejrzec zawratość przeglądarką grafiki, oczywiście, ikony warto sprawdzić w akcji w pockecie, bo niektóre pecetowe przeglądarki grafiki nie odczytują całości informacji(np. przeroczystości).

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
.
« Odpowiedź #177 dnia: Grudzień 23, 2006, 20:05:05 »
czy ktos wie czemu mam tak dziwnie ulozenie obramowania dookola ikon? sprzet na ktorym zainstalowalem PocketAGE to Eten X500,prosze o pomoc i porade  

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #178 dnia: Grudzień 23, 2006, 20:21:22 »
Ustaw sobie identyczną wielkość wszystkich tabów ("Use fixed width tabs") i nie panikuj - nawet jeśli to nie podziała to taki problem to nie problem - mi w poprzedniej wersji PocketAGE całkiem ikonki się sypały i przeżyłem ;)

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
.
« Odpowiedź #179 dnia: Grudzień 23, 2006, 21:06:26 »
dzieki BatSk8 za porade ale niestety nie pomogla,moze inne propozycje