.nothin' at all.

• 240 Odpowiedzi
  • 41151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
.
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 17, 2006, 22:06:23 »
Heheh, PocketAGE przyspożyło mi kolejnego HR dzisiaj :ok:
Zastanawiam się czy próbować jeszcze raz, bo chyba warto :D

Taby na dole - fajnie, a czy idzie wyłączyć je w ogóle? Co z ikonami - jest już lepszy support? Jest zmiana czcionki? Może jakieś screeny zarzucić, xoen? :D

*

nothin

.
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 17, 2006, 22:15:35 »
zmian jest niewiele, dla mnie tylko tab na dole ma sens, chociaż właśnie rysuję  meterek na próbę...
oczywiście nadal jeden tab trzyma ten zbędny pasek - a to przez ikonę prefsów, zapewne...

myślę, ze ktoś się wziął za zabawę programem i lada chwila znów będą nowe wersje.
rada: zawsze wyłączajcie pocketage przed upgreadem...

update: metery odpuszczam, wolę jednak batmemtime.
stan na dziś...

gdyby tylko ten cholerny WAD nie mulił...ech, zrobiłbym podejście 6te...

*

Offline tab0reqq

• 333
  • Sprzęt: HTC Desire
.
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 18, 2006, 10:14:26 »
Pytanie:

- czego używacie do zamykania programów zamiast WA/WA2?
- tez tego PocketAGE ?

Nie no bez jaj... Znowu mam ten sam problem które już prawie się sam rozwiązał... Znowu nie pojawia mi się klawiaturka do wpisywania czegokolwiek w programie. Co można zrobić?

UPDATE: Klawiaturka zawsze znika w momencie jak uruchamia się WA2 :| Aaa... To co ja mogę zamiast tego użyć?
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 18, 2006, 10:36:04 »
tab0reqq  - magic button jest całkiem przyjemny :) http://www.trancreative.com/mb.aspx

ps. wie ktoś może gdzie można znaleźć kompatybilne z PA meterki? :)

*

Offline tab0reqq

• 333
.
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 18, 2006, 10:53:51 »
Drugie pytanie:

Co zrobic zeby PocketAGE nie zacinal PDA w momencie wyjmowania i wkladania karty? Jedyne wtyczki jakie mam uruchomione to: SBP Diary, pLOCK oraz BatteryTimePlus.

Tuvok - wlasnie sprawdzam jeszcze kilka programow. W tym MagicButton.

UPDATE: na razie korzystam z WA2 (+super Vista theme) i wyjmowanie/wkładanie karty nie sprawia problemów systemowi. Cóż. Pozostaje się tylko cieszyć  :))
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

*

nothin

.
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 18, 2006, 12:34:31 »
Cytat: "tab0reqq"
Pytanie:

Znowu nie pojawia mi się klawiaturka do wpisywania czegokolwiek w programie. Co można zrobić?

UPDATE: Klawiaturka zawsze znika w momencie jak uruchamia się WA2 :| Aaa... To co ja mogę zamiast tego użyć?

ja użyłbym czegoś pod nazwą togglesip podpiętego pod właśnie wa2 czy inny(icbar/wisbar free itp)... niestety nie mam jak tegozuploadować..zapytaj o plik Poklika.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 18, 2006, 16:00:20 »
Te taby na dole wyglądają lepiej :) Chyba spróbuję podejść do tego jeszcze raz bo od kilku dni mam czysty Today, kompletnie nic tylko taskbar jest.
MagicButton fatalnie wygląda na VGA, lepiej już mieć nowego iLaunchera - wtyka do Today + wtyka do zamykania programów :)

*

nothin

.
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 18, 2006, 16:07:59 »
przyczyna przycinania pocketa przy wyjmowaniu karty jest mi nieznana; czy masz pocketage na karcie?..hm.

Batsk8...to popatrz na to: skin zrobiony drugiego dnia posiadania pocketa; wracam do starego:) + pAge.

najlepszy numer, że rockford jest animowany, tupie nogą czasem:).

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 18, 2006, 16:08:05 »
dlaczego fatalnie wygląda mb? jak dla mnie ok, tylko design taki bardziej w stylu w2003...

jeszcze kilka spostrzeżeń -
u mnie batmemtime wyraźnie gryzie się z PA (na wm5/vga), nawet po zaptaszkowaniu opcji 'advanced compatibility'... nie da się go sensownie używać...  poza tym pluginy oryginalnie zaprojektowane dla qvga, które normalnie (tzn. po włączeniu na todayu) radzą sobie z vga, wyświetlane są jak w trybie realvga, co mi średnio odpowiada  :(  - np. podpatrzony również u xoen'a qotd - super plugin, tylko że ledwo da się coś przeczytać po włączeniu go na PA...

*

nothin

.
« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 18, 2006, 16:10:53 »
wiem, batmemtime ma problemy z pobytem wewnątrz innych wtyk todaya...niestety nie ma na to rady.. każda zmiana konfiga powoduje SR...więc go nie zmieniam..:)

niestety, trzebaby znależć równie funkcjonalną wtyczkę w zamian...

btw, można wg wzorcowych meterków narysować sobie własne, nawet nie jest to trudne, ale funkcjonalność jest znikoma imho przez brak przypisań jakichkolwiek funkcji do tapnięc na meterach...zbędne imho.

zaletą są przezroczystości, można sobie rysować cienie..potencjalnie.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 18, 2006, 16:37:00 »
Jutro się pobawię z nowym pAge. A co do karty pamięci to nigdy nie zauważyłem, żeby przez PocketAGE mi coś przycinało, PDA nawet nie reaguje na zmianę karty, tylko podświetla ekran przy wkładaniu i jeśli to karta z aparatu to pokazuje dymek typu "Czy wyświetlić zdjęcia?"

*

nothin

.
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 18, 2006, 23:44:51 »
Cytat: "tab0reqq"
Pytanie:

Nie no bez jaj... Znowu mam ten sam problem które już prawie się sam rozwiązał... Znowu nie pojawia mi się klawiaturka do wpisywania czegokolwiek w programie. Co można zrobić?

WA Version 2.7.0.1
Enhancements

Reinstated the custom SIP options.
Added an option to skip the Today screen when using the "Switch Task" action.
The control panel program's tabs now look more like the system tabs.
Customizing the close button per application can now be done via the application's exe name rather than just a window title.
If a backup battery is not present on the device, it will not be displayed in the battery/memory bubble.
Decreased the loading time on Windows Mobile 5 devices.
Added a commandline parameter to the WisSettings program to switch to a specific theme. For example: WisSettings.exe --theme=
Where should be replaced with the location of the .skin file.

Added an option to remove the "Desktop" shortcut from the cascading start menu.
The installation of the default themes is now optional.
The Close/OK shortcut now performs whatever the OK/Close button tap assignment is set to.
Added a tip to the "Clock Settings" page about 24-hour format.
Updated the installer to create a shortcut for starting on a soft-reset.
If the installer needs to install files that are in use, it will prompt the user to perform a soft-reset.
Bugs Fixed

Fixed a bug in the title bar rendering where & characters were being drawn as underlines.
Renamed the "Hide Desktop Title" to "Hide the title when on the Today screen" in order to clear up some confusion.
Fixed a bug where the last line of a skin file and the config file was ignored.
Corrected a memory leak in the program.
Fixed a bug where the program did not shut down properly.
Fixed a crash that could occur when tapping in the task area of the taskbar.
Fixed a bug where the gradients would not retrieve the appropriate today theme colors.
Fixed a bug where the Socket WiFi companion would not update its Wifi meter properly.
Fixed a bug where some dialogs would be cleared without waiting for a response from the user.
Fixed the lockups.
Fixed a bug on Acer devices where the backlight applet would not be displayed.
Fixed a bug with radio buttons and check boxes where the space bar can select an unselected button.
Fixed a bug where YanceyWare reader would not close properly.
Fixed the flickering toolbars.
Fixed a bug where the SIP button would appear in Pocket Secure.
Fixed a bug where the settings program didn't work.
When the cascading start menu is displayed, the SIP window will be closed.
Fixed a bug in the task management settings where applications would keep getting more quotes added around the values.
Made a modification to more accurately detect password mode when starting up.
Fixed a bug where the d-pad could not be used to navigate between radio buttons or checkboxes.
A focus rectangle is now drawn on the radiobutton or checkbox that currently has focus.
Fixed a bug on WM5 devices where the "Time and Next Appointment" bubble did not always display.
Corrected an issue where the installer did not respect language-specific folder locations.
Fixed a bug in the installer that detected whether or not the device may need a soft-reset after install.
Fixed a bug on WM2003-based phone devices where the "connected" indicator did not work.
Fixed a bug getting out of flight mode on WM5 devices.
Fixed a bug on WM2003 devices where the SIP would disappear when using the cascading start menu.
Fixed a bug in the signal strength detection on a phone device.
Fixed a bug where the signal strength on WM2003 devices could not be accurately detected if the window system color was changed.
Fixed a bug where the signal strength meter would be displayed after a phone call when the user had specificially disabled the meter.
Fixed a bug where an application could not be set to hidden in the settings program.
Fixed a bug where changing the "Custom Tasks" settings did not get applied until a restart of the program.
Fixed a bug where it was next to impossible to close a program that was selected to be minimized.
Fixed a bug on MIO A701 devices where the program would not start up.
Tapping on an item in the start menu which is currently displaying a submenu will close that menu without reopening it.
Fixed a bug that caused a massive slowdown on all Atom devices.
Fixed a bug where the unexpanded control panel did not list all of the applets.
Added more logging points for debugging.
Added some exception handling to catch some of the closing problems.
Fixed a bug where the "General Settings" page was not translated.
Modified the logging routines to output something readable.
Fixed the battery colors, again.
Modified the code that extracts the control panel applet icons.
Fixed a bug where the signal strength would drop to 0 on some WM5 phones.
Fixed a bug where the buttons' font did not always respect the user's ClearType setting.
Reduced the amount of flickering when skinning objects.

skracając... nowa wersja WA powinna usunąć twój problem z klawiaturą/ikoną.
i prośba ie piszcie tu o problemach z WA, chyba, ze dotyczą softu o którym piszę.

*

Offline tab0reqq

• 333
.
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 19, 2006, 00:07:05 »
A ja tak z przekornosci zadam pytanie. Do czego wy uzywacie PDA? Prawie u zadnego z was nie widzialem agendy  :terrified:  :terrified:

Ja tam zostaje z PocketAGE + wa2 + vista theme + moj .tsk =)

*

nothin

.
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 19, 2006, 00:08:18 »
agenda jest u mnie w któryms z tabów zwykle 2gim..

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
.
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 19, 2006, 10:10:08 »
Moje pierwsze proby z PocketAGE wygladaja tak;

Cytat: "Tuvok"
...  poza tym pluginy oryginalnie zaprojektowane dla qvga, które normalnie (tzn. po włączeniu na todayu) radzą sobie z vga, wyświetlane są jak w trybie realvga, co mi średnio odpowiada  :(  - np. podpatrzony również u xoen'a qotd - super plugin, tylko że ledwo da się coś przeczytać po włączeniu go na PA...

Jest na to jakis sposob  :?:

Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 19, 2006, 17:10:05 »
Nowy Wisbar? Muszę obczaić, nadal mam wersję 2.6 :D

Prawie u zadnego z was nie widzialem agendy

Gdybym miał używać PDA jako organizera to bym PDA nie kupił, tylko jakiś organizer :D Bo po co przepłacać ;) Nie mam czasu na zapisywanie listy co jest do zrobienia na PDA i dlatego nigdy nie korzystałem z zadań i kalendarza ;)

edit

Nic się nie zmieniło praktycznie, ale ładowanie to kwestia 5 sekund, w porównaniu z poprzedniąwersją to teraz szok :surprised:

*

Offline Pierog

• 14
  • :)
.
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 19, 2006, 18:12:18 »
Witam ;p Mi ten programik dziala, wszystko super extra tylko... nie umie wrzucic ikonek :D tzn wrzucam je ale program ich nie widzi -.- widzi tylko te bodajrze 3 podstawowe... mam MDA II WM5
Gdyby xbox miał ręce to grałby na pleju :)

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 19, 2006, 18:19:56 »
kilka słów o meterkach - może komuś się przyda :)

trochę się dzisiaj nudziłem i postanowiłem narysować sobie jakieś minimalistyczne wskaźniki baterii/ramu/sd; okazuje się (po obejrzeniu przykładowych meterów dla pocketage), że konstrukcja jest bardzo prosta:
(nie znalazłem nigdzie dokumentacji, prawdopodobnie istnieje w języku rosyjskim, co dla wielu osób, w tym mnie, jest nie do przeskoczenia :( stąd ta rozpiska :) )

1. obraz wskaźnika składa się z 6 pól
2. w lewym górnym rogu jest pole z rozkładem danych wyświetlanych przez wskaźnik, poniżej jest pole z wyglądem w stanie "pełnym" (np. w pełni naładowana bateria), w lewym dolnym rogu jest pole z wyglądem w stanie "pustym"
3. pola po prawej stronie mają podobny układ, ale odpowiadają za przezroczystość; używa się tutaj tylko odcieni szarości - im bardziej czarny pixel, tym bardziej przezroczysty będzie jego odpowiednik w polu na tej samej wysokości po lewej stronie
4. kolory w lewym górnym rogu:
fioletowy (RGB 255:0:255) - tło
niebieski (RGB 0:0:255) - tekst wskaźnika
czerwony (RGB 255:0:0) - wskaźnik poziomy
zielony (RGB 0:255:0) - wskaźnik pionowy

i już - można rysować :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 19, 2006, 18:53:20 »
Dzięki za tutka :) Pokombinuję, choć i tak nie trawię meterków na todayu (podobno nawet pobieranie co chwilę stanu baterii wpływa na jej szybsze rozładowanie).

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 19, 2006, 20:11:43 »
BatSk8
to co napisałem jest w zasadzie oczywiste, wystarczy tylko dobrze się przyjrzeć przykładowym meterom  :) no ale może komuś zaoszczędzę trochę czasu... możliwości tego formatu meterów są naprawdę duże :)

Pierog
jak wrzucisz ikonki w odpowiednim formacie (np. popularne .png) do katalogu ..../PocketAGE/icons/app, to musi działać...

.
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 19, 2006, 22:09:32 »
Te wskazniki (chodzi zarowno o przyklady jak i budowe wskaznika) to chyab juz gdzies widzialem :mysli: hmmmm... nie WAD przypadkiem?

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
.
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 19, 2006, 22:33:32 »
tak to chyba wad :) przykłady są bodajże z expea2

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
.
« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 20, 2006, 11:40:30 »
Cytat: "simon.jg"
Moje pierwsze proby z PocketAGE wygladaja tak;...

Jak szybko ten PocketAGE działa na Universalu, muli ekran? Czy szybko to co jest wyświetlane na ekranie pokazuje się po zmianie orientacji? Pytam bo ciekawie to wygląda i może czas coś nowego zobaczyć.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
.
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 20, 2006, 12:13:45 »
Cytat: "icemont"
Cytat: "simon.jg"
Moje pierwsze proby z PocketAGE wygladaja tak;...

Jak szybko ten PocketAGE działa na Universalu, muli ekran? Czy szybko to co jest wyświetlane na ekranie pokazuje się po zmianie orientacji? Pytam bo ciekawie to wygląda i może czas coś nowego zobaczyć.

Przy zmianie orientacji nic nie muli  :banan:, jedynie po SR chwilke (kolo 2 sek.) trzeba odczekac az caly today sie zaladuje ale to chyba normalne  ;)
Polecem wyprobowac  :ok:
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

nothin

.
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 20, 2006, 14:11:22 »
powiem tak: mając maszynę z wm03 przy obrocie nyditotem w starej wersji obraz się kaszanił. przy nyditocie 5.01 już jest ok.
ciekawe, jak jest  w wm03se.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
.
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 20, 2006, 15:18:46 »
U mnie PocketAGE jest automatycznie załadowane po planszy "Windows Mobile" i przy obracaniu ekranu, które dzieje się bez żadnych opóźnień - praktycznie od razu po naciśnięciu buttonu mam today w portrait i trochę PocketAGE jest ucięte, to tyle. Jeśli jednak dodam ikonkę w portrait na wysokość, to w landscape będzie pasek przewijania.

*

Offline icemont

• 507
.
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 20, 2006, 15:24:27 »
No no pierwsze wrażenie jest bardzo optymistyczne i zachęcające – hehe.
Chyba to rozwiąże mój problem z dużą ilością elementów/wtyczek na pulpicie poprze system zakładek. Co prawda każdy szanujący się program do zarządzania pulpitem ma zakładki ale to nie to samo bo nie można w ramach tych zakładek wstawiać np. innych wtyczek, a tu proszę. Rozwiązuje to też problem tego, że przy dużej ilości wtyczek i konieczności przewijania ekranu góra/dół czasem ekran przesunięty na sam dół sam powraca do góry zwłaszcza przy wtyczkach odświeżających się co chwilę.
No nic patrzę dalej.
Co do szybkości działania to na razie jest OK., choć nie mam jeszcze wielu elementów na pulpicie.
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

nothin

.
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 20, 2006, 15:44:10 »
szybkość nie będzie problemem, wierz mi.
na codzień operuję na 200-300 mhz i NIE mam żadnych problemów przy 4 wtykach today z ok. 50 ikonach przy 6 tabach. :)

Cytat: "BatSk8"
U mnie PocketAGE jest automatycznie załadowane po planszy "Windows Mobile" i przy obracaniu ekranu, które dzieje się bez żadnych opóźnień - praktycznie od razu po naciśnięciu buttonu mam today w portrait i trochę PocketAGE jest ucięte, to tyle. Jeśli jednak dodam ikonkę w portrait na wysokość, to w landscape będzie pasek przewijania.

m8, a zmieniasz wysokośc pAge po obrocie? można.

*

Offline icemont

• 507
.
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 22, 2006, 15:11:14 »
Witam,
Musze przyznać, że troszkę entuzjazm opadł, choć nie do samej koncepcji lecz już do samego działania, a właściwie do czasu ile potrzebuje teraz mój Mda Pro na obudzenie się z Suspend. Trwa to z 5-7 sec. zanim da się coś zrobić, a i czasem się zawiesi. Zapewne jest to konsekwencja ożenku PocketAge z iLuncherem (no ma jednak kilka opcji bez których nie mogę się obejść, a nie chce mi się instalować osobnych programików do każdej pierdoły – syskey, capture ipt.).
Moja idea jest taka że PocketAge ma 4 zakładki do różnych celów i wszystko jest tak umieszczone na nich, że nie trzeba przewijać ekranu:
na pierwszej jest  Today Agenda i Pogoda, na drugiej właśnie iLuncher i jego trzy zakładki z kategoriami różnych programów, trzecia to systemowe podręczne sprawy i czwarta to wtyczki informacyjne Mesages, IpDashboard, Wi-Fi, pRSSreader
Wygląda to u mnie tak (druga zakładka i jej 3 nazwijmy to podzakładki)

Gdyby iLuncher czy PocketPlus miał możliwość wstawiania wtyczek na swoje zakładki – hmm. któryś inny program to potrafi poza PocketAge?

*

nothin

.
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 22, 2006, 15:36:34 »
pocketbreeze,WAD....ale ŻADNA nie przesunie wtyczek w bok. oczywiście to nie jedyne wady pb i WAD...