.nothin' at all.

• 240 Odpowiedzi
  • 40927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

.
« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 23, 2006, 21:34:36 »
to, co widzę  to uwalona wersja pocketage, uprzedzałem o niej już...

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
.
« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 23, 2006, 21:50:13 »
dzieki nothin za diagnoze,czy moge liczyc na namiary poprawnej wersji pocketAGE?

*

nothin

.
« Odpowiedź #182 dnia: Grudzień 23, 2006, 22:39:19 »
,, nie mam pojęcia, jaka to wersja.. jakaś jest w każdym razie:)..
http://www.kicks-ass.ru/dev/PocketAGE/PocketAGE.zip

*

Offline xenium11

• 268
.
« Odpowiedź #183 dnia: Grudzień 24, 2006, 00:04:40 »
nothin ta wersja tez nic nie zmienia dalej sa problemy,dziwi mnie to bo bo uzywalem PocketAGA na SPV m3000 i bez problemow dzialalo a teraz na Eten x500 takie cuda  :(

*

neodom

.
« Odpowiedź #184 dnia: Grudzień 25, 2006, 18:59:45 »

*

Offline xenium11

• 268
.
« Odpowiedź #185 dnia: Grudzień 25, 2006, 20:28:46 »
niestety tez nie pomogla ta wersja :( po swietach sprzedaje te badziewie Eten x500,nie ma midlet managera zainstalowalem IBM J9 na ktorym mini opera dziala niestabilnie.zainstalowalem tez intent midlet manager ten ktory mam w SPV m3000 ale na etenie wogole sie nie uruchamia :(

*

Offline xenium11

• 268
.
« Odpowiedź #186 dnia: Grudzień 25, 2006, 20:33:52 »
niestety ta wersja tez nie pomogla po swietach sprzedaje te badziewie Eten x500 midlet managera tez nie ma w standardzie,zainstalowalem midlet IBM J9 na ktorym mini opera dziala niestabilnie a intent midlet manager ktory mam na SPV m3000 wogole sie nie uruchamia :(

*

Offline PCet

• 16
.
« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 01, 2007, 14:23:30 »
Witam,
Czy ktoś mógłby wskazać miejsce, z którego mógłbym pobrać wersję z tabami na dole. Co zaciągnę i wgram jakąś wersję, to się okazuje, że jest to 0.0.2a.

Dzięki i pozdrawiam noworocznie  :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
.
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 01, 2007, 14:57:04 »
Cytat: "PCet"
Czy ktoś mógłby wskazać miejsce, z którego mógłbym pobrać wersję z tabami na dole. Co zaciągnę i wgram jakąś wersję, to się okazuje, że jest to 0.0.2a.

No i tak powinno być, tylko musisz te taby na dole włączyć w ustawieniach PocketAGE :))

*

nothin

.
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 01, 2007, 18:44:05 »
ok, trzeci set ikonek do pocketage... może komuś się któraś przyda...
przykra wiadomośc, że nie bedą działać poprawnie np w WAD... trzebay je przerobić na targę...

ikonki są w rodziałkach 32x32, 48x48,64x64.

http://d.turboupload.com/d/1384905/ikonkixoset3.rar.html

screen na różnyach tłach...

themsy...

http://d.turboupload.com/d/1382904/nothemes.rar.html

*

Offline BLAST

• 378
.
« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 01, 2007, 20:21:03 »
Nie wiem czemu ale dopiero dzisiaj zacząłem się bawić tym programikiem  :)
Jak na razie przypadł mi do gustu, chociaż wolałbym aby w ustawieniach pojawiło się jeszcze kilka opcji.

Mam tylko prośbę - czy ktoś mógłby podać linka, ewentualnie sam wrzucić gdzieś jakaś najnowszą wersję tego programu, wraz z wtyczkami do mierników itd?
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

nothin

.
« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 01, 2007, 20:42:25 »
ok, na zyczenie link do megapaczki pocketage;
http://d.turboupload.com/d/1385300/pocketagesetbyxo.rar.html

zawiera chyba wszystkie możliwe ikony, które przerobiłem, w tym zapewne sporo do wywalenia, oraz pocketage, i rejestr do kliknięcia w przypadku używania resco explorera. w inny należy dodać wartości z pliku .reg ręcznie przy pamiętaniu o zmianie ścieżki do pocketage.

nie zalecam próbować instalować na karcie, da się ,ale to nie jest dobry pomysł...

nie ma mierników graficznych, nie uzywam ich niestety...

polecam przejrzeć katalog/pocketage/icons/app jakąś przeglądarką graficzną przed przegraniem całości do pocketa, bo to spora liczba plików...

ikony NIE bedą działać poprawnie np. w WAD.

*

Offline BLAST

• 378
.
« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 01, 2007, 20:49:19 »
Nothin wielkie ale to wielkie dzięki! :D
Ja już łaziłem po jakichś rosyjskich forach w akcie desperacji ale i tak nie znalazłem tego czego chciałem a teraz dostałem wszystko :)
Zabieram się za testowanie :D

*

nothin

.
« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 01, 2007, 21:00:34 »
kilka słow jeszcze... zapewne w paczce są ikony, których pocketage nie wyświetli poprawnie, jak i takie, którym należy zmienić nazwy na krótsze, coby pAge je zobaczył ... składałem paczkę na szybko i naprawdę będzie trzeba zrobić release 2...niebawem. większośc dziąła  należycie,

w katalog z ikonami jest klika plików nieprzydatnych wpadły tam przypadkiem...

i jeszcze prośba:

czy ktoś mógłby powiedzieć mi, w jaki sposób zrobić zbiorczy screenshot na pececie,, acdsee nie wyświetla w generowanym screenshocie zbiorczym przezroczystości, więc to bez sensu idea, przynajmniej w wersji 5...

help.

aha, w przegladarkach grafiki ikony mogą wyglądać inaczej, niż w rzeczywistości, niestety w nich także czasem nie widać przezroczystości, więc szklany button bedzie widziany jako czarny kształt na czarnym tle.. uciążliwa sprawa...

paczka kolejna, uzupełnia poprzedni plik

screen na zachętę....

link:
 http://d.turboupload.com/d/1385504/xoikonypagepack4.rar.html

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
.
« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 02, 2007, 00:59:17 »
Postawmowilem sie pobawic nieco tym programikiem... Rezcywiscie
widze w nim szanse zastapienia SPB, chociazby ze wzgledu na lepsza
dostepnosc ikon...

Duzo tez sie pisze o miernikach systemowych... Tylko..
Skad je wziasc do PacketAge?Widzialem na screenach np taka
ladna duza baterie, ale nigdzie na necie nie potrafilem niz oprocz
samych ikonek znalezc do PocektAge...

PS. Przy okazji - jak zrobic by w PocketAge zakladki byly gdzie indziej?
Np na dole albo po bokach?

*

Offline BLAST

• 378
.
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 02, 2007, 01:15:36 »
Mr Groch zakładki możesz mieć albo u góry albo na dole - wybiera sie to w opcjach (musisz mieć tę wersję, którą wrzucił nothin).

Niestety bardzo mi brakuje jakiejś funkcji wyrównywania ikon :(

*

nothin

.
« Odpowiedź #196 dnia: Styczeń 02, 2007, 16:05:43 »
Cytat: "BLAST"

(...) Niestety bardzo mi brakuje jakiejś funkcji wyrównywania ikon :(

... no , ale masz za darmo grę zręcznościową i kontroler trzeźwości...
czasem to dramatyczna rzecz...racja.:)

*

Offline PCet

• 16
.
« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 02, 2007, 22:06:08 »
Cytat: "BatSk8"
Cytat: "PCet"

No i tak powinno być, tylko musisz te taby na dole włączyć w ustawieniach PocketAGE :))

Gdyby tylko były w ustawieniach, to bym włączył. Ale poradziłem już sobie, przegrywając pliki konfiguracyjne z wersji, którą zapodał ostatnio nothin. I rzeczywiście, pojawiła się taka opcja :)

Teraz wypisuje mi,że jest to wersja 0.0.2b

Dzięki!  :D

*

nothin

.
« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 02, 2007, 23:59:02 »
zaginione meterki do pAge, nie mam pojęcia, jak to w praktyce wygląda...
w każdym razie to dobre wzory, by pojąć budowę meterów, imho.
Tuvok też napisał świetny tutorial na 7 stronie tego wątku, polecam.

http://d.turboupload.com/d/1389598/meterki.rar.html

updatE:

zapraszam na początek posta(nie chce podbijać wątku, newsy idą od razu na 1rwszą stronę...).
to jest tylko fragment paczki...

update:
dwie rzeczy:
- jedna to uwalona ikonka z paczki ikon do pocketage, im0vie.tga.
należy ją USUNĄC przed przegraniem ikon do pocketage. z niewiadomych mi powodów ikona ta powoduje natychmiasstowe zawieszenie pocketage oraz utratę profilu, gwarantuję, że reszta działa normalnie(tzn nie powoduje  nieprzewidzianych sytuacji..). paczka skorygowana w drodze...

*

nothin

.
« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 23, 2007, 17:24:59 »
....w poszukiwaniu czcionki doskonałej.... wszystko, co widać na ekranach to fonty.

i efekty
,,

mam problem, prosiłbym o pomoc znawców WAD...

Zależy mi na trybie fullscreen w WAD(wisbar advance desktop). Tryb fullscreen ma to do siebie(a jakże..), że górny pasek(taskbar) nie jest widoczny i dostęp do menu start jest conajmniej utrudniony....

Potrzebuję jesnego określenia możliwości przypisu menu start do np. buttona, lub text object - menu "new" da się bez problemu przypisać do takowych, nie rozumiem ,czemu nie mogę się doszukać metody na to samo z startmenu...

Bat, ratuj...porzuciłem pAge...

jedyne wyjście, jakie znalazłem...natenczas to ... przypis buttona w pockecie do start menu.. z systemowego /settings/buttons...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
.
« Odpowiedź #200 dnia: Styczeń 26, 2007, 17:57:19 »
pytanie na dziś..
mam problem, prosiłbym o pomoc znawców WAD...

Zależy mi na trybie fullscreen w WAD(wisbar advance desktop). Tryb fullscreen ma to do siebie(a jakże..), że górny pasek(taskbar) nie jest widoczny i dostęp do menu start jest conajmniej utrudniony....

Potrzebuję jesnego określenia możliwości przypisu menu start do np. buttona, lub text object - menu "new" da się bez problemu przypisać do takowych, nie rozumiem ,czemu nie mogę się doszukać metody na to samo z startmenu...

Bat, ratuj...porzuciłem pAge...

jedyne wyjście, jakie znalazłem...natenczas to ... przypis buttona w pockecie do start menu.. z systemowego /settings/buttons...

Nigdy nie czytam kilka razy pierwszych postów, a teraz przeczytałem i to zauważyłem :)
Więc tak - w WAD z tego co pamiętam da się podpiąć menu start pod jakąś ikonkę lub tekst, tylko teraz nie pamiętam tego,b o ja siedzę nadal przy PocketAge :)
Przyjrzę się temu i powiem jak sprawa wygląda. Wiem, że koono1 właśnie tak mial zrobione - fullscreen wad i tapnięcie w pewne miejsce ekranu = menu start. Tylko teraz nie wiem, czy to nie działa tylko z tym wisbarowym - bo z tym nie ma problemu, menu start wisbarowe to programik exe, który można podpiąć pod ikonkę...
Tak więc przyjrzę się jak jest z klasycznym.

Chętnie bym do autostartu dał zamykacz Todaya i WAD, ale mam pewien problem, szczegóły na PW :)

*

nothin

.
« Odpowiedź #201 dnia: Styczeń 26, 2007, 20:49:14 »
-------------
nadal nie wiem , w jaki sposób można zrobić przeroczystość elementów wgrywanych do WAD, jeśli ktoś wie, prosiłbym o info... zwykły zapis do 24bit tga nie daje rezultatu;/..
---------------
wyłączyć today przynajmniej w wm03 można przez  \hklm\software\microsoft\today wartośc enabled na zero.
przed operacją zalecam wyłączyć WSZYSTKIe wtyczki ,które widzimy na today, w przeciwnym wypadku czekać moze sporo problemów.
dopóki nie użyję zmian w menu start/settings/today, today się nie załącza po SR, i mam pare kilo memory więcej...
today nie ma, stąd WAD wchodzi w miejsce today doskonale.
gdybym mógł tylko zrobić sobie cooked rom, zastąpiłbym to od razu w systemie szczerze mówiąc...
jak jest w wm05 nie wiem...

chwilowe rozwiązanie..
http://www.freewareppc.com/utilities/gspocketmagic.shtml

freeware, podłożyłem exeka pod ikonę i mam button.
tylko ten cholerny taskbar;/

.
« Odpowiedź #202 dnia: Styczeń 27, 2007, 15:19:16 »
mi udało się wykonać za pomocą themsa 'black panther" i zestawu ikon "crystal B&W" takie o to coś ;] kolor dla textu na today to RGB: 222,170,40

zainteresowanych odsyłam pod linki:

Ikony (używać *.ico)
http://www.vistaicons.com/files/i92/crystal_bw_pack.zip
Theme dla Wisbar Advance 2 i WA Desktop.
http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=6722

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
.
« Odpowiedź #203 dnia: Styczeń 27, 2007, 15:21:08 »
ikonki Network i Video troche nie pasuja do reszty, pewnie przez ciemne tlo.

.
« Odpowiedź #204 dnia: Styczeń 27, 2007, 15:24:43 »
w zestawie jest też biała ikonka Opery ;] jeśli chodzi o mnie to mi osobiście nie przeszkadza, na Pockecie wygląda to świetnie, oczywiście inni mogą sobie to wykonać inaczej :)

*

nothin

.
« Odpowiedź #205 dnia: Styczeń 27, 2007, 15:44:48 »
fajnie mieć vga.....
pomarańcz i szarości ładnie się komponują..

WAD jest programem niezwykłym, ale wątpię, czy doczekam sie w nim zmian, które uczyniłyby z niego program doskonały..
- support dla dpada,
- oderwanie od WA2,
- opcja usuń w oknach wyboru plików,
- poziome rozmieszczanie i obcinanie wtyczek today,
- możliwośc wyrzucania docka NAD plugin today.

.
« Odpowiedź #206 dnia: Styczeń 27, 2007, 15:48:45 »
Cytat: "nothin"
fajnie mieć vga.....

i beznadziejną baterię bez zamienników ;]

.
« Odpowiedź #207 dnia: Styczeń 27, 2007, 22:52:37 »
kolejna wersja, lekko zmieniona funkcja ikon, dolne przełączają pomiędzy wirtualnymi stronami, ta akurat prezentuje stronę z programami, inna z grami, inna (defaultowa) z wtyczkami kalendarza i Task`s

generalnie mi osobiście jakoś przypada do gustu ;]
aha, jeszcze ręcznie zrobiona tapeta z jakiejś tapety ściennej której wzór po prostu kocham ;]

i dla zainteresowanych tapeta. (kliknąć)

*

nothin

.
« Odpowiedź #208 dnia: Styczeń 28, 2007, 00:10:56 »
nice. sporo miejsca, żeby zaszaleć..

ok, odkryłem na nowo psshutxp, zapodaję qvga xscale + 2 skiny, które to sprawiły.

http://d.turboupload.com/d/1468473/psshutxp.rar.html
dobra zamykajka systemu/rebooter imho.

.
« Odpowiedź #209 dnia: Styczeń 29, 2007, 08:28:47 »
Jak zrobić w Pocketage meterki skoro tylko jest do wpisania data??
Jak wpisać parametry??