notes

• 5 Odpowiedzi
  • 406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FLATI

• 10
notes
« dnia: Maj 13, 2005, 20:40:51 »
witam
W folderze notes oprocz notatek glosowych i napisanych przez mnie mam kilkanascie plikow dzwiekowych,ktore sa prawdopodobnie z gier i programow uzytkowych.Czy mozna zrobic tak zeby w folderze notes byly tylko moje notatki a nie wszystkie pliki dzwiekowe z palmtopa?

Pozdrawiam

*

Offline yoyo

• 383
notes
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2005, 21:54:08 »
jesli domyslnie tam instalowane sa dzieki przy instalacji programow i gier to nie. ale nie sadze aby jakikolwiek program instalowal wlasnie tam pliki. wg. mnie powinienes np. total comannderem spr. czy zeczywiscie te pliki tam sie znajduja bo wg. mnie jesli masz UI notatnika to on pokazuje ci wszystkie pliki z nim powiazane w "moich dokumentach"

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
notes
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2005, 22:29:37 »
Co to znaczy ze w folderze Notes masz jakies pliki? Gdzie masz ten folder? Jesli chodzi o to ze po uruchomieniu programu Notes pokazuje sie lista plikow i jest tam wiecej niz tylko te ktore sam stworzyles to jest to wina tego ze program Notes jak i inne standardowe pocketowe programy takie jak Word czy Excel sam wyszukuje wszystkie pliki, ktore moze otworzyc i wyswietla ich liste. Przeszukuje on zawartosc calego folderu My Documents (razem z podkatalogami) i wyswietla liste obslugiwanych plikow ze wszystkich podfolderow razem. Musisz miec jakies inne pliki audio w tych katalogach. Do tego moze dolaczyc sie zawartosc karty pamieci. Palmtop zazwyczaj traktuje glowny katalog karty pamieci jako zawartosc My Documents, wiec wystwietla rowniez wszystkie obslugiwane pliki ktore znajdzie na karcie - to moga byc te dodatkowe zbiory, np. z gier. Wyciagnij karte i wlacz program Notes - zobacz czy cos sie zmieni.

*

Offline FLATI

• 10
notes
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2005, 23:36:30 »
Po wyjeciu karty rzeczywiscie sporo z tych plikow ubylo.Czy jest jakis sposob na to zeby po uruchomieniu Notesu byly tam tylko moje wlasne notatki?Albo jakis dobry program do robienia notatek?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
notes
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2005, 10:14:55 »
Oczywiscie ze jest na to sposob. Po pierwsze wejdz do glownego katalogu karty pamieci. Tam przy pomocy palmtopowego eksploratora plikow zjedz na sam dol listy plikow. Na bialym polu pod ostatnim plikiem przytrzymaj rysik i wybierz z rozwijanego menu "Show All Files". Pojawia sie wtedy pliki ukryte. Odszukaj ten ktory nazywa sie ignore_my_docs i go usun. Nastepnie zrob sobie katalog "My Documents" na karcie i przenies tam wszystkie dokumenty i muzyke, ktora masz na karcie a ktora chcesz by programy palmtopowe widzialy. Programow nie ruszaj - niech zostana w glownym katalogu karty pamieci. Do My Documents przenies tylko pliki worda, notatki, muzyke ... itd, jesli masz to w jakis katalogach w glownym folderze karty pamieci.

*

Offline FLATI

• 10
notes
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2005, 21:06:50 »
Teraz wszystko dziala jak nalezy  i wreszcie mam porzadek w notatkach:)
Wielkie dzieki za pomoc