notatki wyświetlane na Today (nie graficzne)

• 4 Odpowiedzi
  • 639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« dnia: Marzec 07, 2007, 16:21:27 »
1. witam serdecznie czy znacie moze jakis program ktory umozliwialby pisanie bezposrednio na ekranie today ( cos jak notatki) ale za pomoca klawiatury NIE GRAFICZNIE, bardzo czesto uzywam jako notatnika mojego spva

2. Mam dwa programy do wyswietlania plikow txt ale po kliknieciu na plik.txt otwiera sie wordmobile , jak to zmienic zeby otwieral sie inny program np notepad, moze znacie jakis program do notatek, szukam czegos co szybko moza obsluzyc. W tej chwili zrobilem sobie skrot do pliku txt na pulpicie ale po zamknieciu pliku  wyswietla mi sie katalog z plikami wordmobile i pytanie do Was moze da sie to jakos wylaczyc zeby po zamknieciu pliku wracal do pulpitu

z gory wielkie dzieki i pozdrawiam serdecznie
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

Re: notatki wyświetlane na Today (nie graficzne)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2007, 19:48:50 »
Cytat: "facet_"
2. Mam dwa programy do wyswietlania plikow txt ale po kliknieciu na plik.txt otwiera sie wordmobile , jak to zmienic zeby otwieral sie inny program np notepad, moze znacie jakis program do notatek, szukam czegos co szybko moza obsluzyc. W tej chwili zrobilem sobie skrot do pliku txt na pulpicie ale po zamknieciu pliku  wyswietla mi sie katalog z plikami wordmobile i pytanie do Was moze da sie to jakos wylaczyc zeby po zamknieciu pliku wracal do pulpitu

Wyedytować rejestr i przypisać do plików tekstowych program który Ty chcesz używać :)

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2007, 20:54:39 »
tyle to ja wiem  tyle ze nie wiem w jakich kluczach szukac , szukalem stringu txt i nic nie znalazl... mozesz podpowiedziec gdzie to szukac?
z gory dzieki wielkie
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2007, 10:04:59 »
Nie jestem pewny ale chyba bylo coś na ten styl:
HKCR\txtfile\Shell\Open\Open\Command\

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2007, 12:06:43 »
dokladnie tak, juz to zrobilem i dziala , pod jednym klawiszem mam teraz moj plik po kliknieciu uruchamia sie program pocketnotepad i ustawilem go tak ze po nacisnieciu krzyzyka zapisuje automatycznie bez pytania i wywala program z pamieci i wlasnie o to mi chodzilo, choc oczywiscie wyswietlanie pliku txt na ekranie byloby lepsze bo pominolbym otwieranie i zamykanie pliku a korzystam z tego bardzo czesto, pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje

PS problem byl z tym ze totalcomander na poketa nie wyszukiwal stringu (np txt) w rejestrze i myslalem ze to inaczej jest rozwiazane