nieograniczony internet

• 5 Odpowiedzi
  • 1239 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline klocek

• 41
nieograniczony internet
« dnia: Grudzień 12, 2005, 10:14:17 »
Moje pytanie dotyczy nieograniczonego internetu w PDA, ktory chcialbym miec laczac sie przez BT lub IrDA z telefonem, ktory mialby byc modemem. Czy ktorys z operatorow oferuje taki dostep przez np. GPRS, bo to by bylo najtaniej, a poza tym moj telefon nie obsluguje nic lepszego/szybszego? Z tego co probowalem dowiedziec sie w pumktach informacyjnych sieci, to proponowali mi wszedzie karte sim, ale z drogim modemem na PCIMCI lub USB do desktopa. A to mnie juz nie interesuje. Sam mam Orange GO wiec chcialbym cos najblizszego tej ofercie (orange).
Czy w zwiazaku z moim mytaniem i rozterkami ktos jest w stanie udzielic mi pomocy i poimformowac mnie, dac jakies instrukcje, podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami. Z gory dziekuje.

nieograniczony internet
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2005, 12:31:40 »
W orange był taki bajer ze jak wpłacałeś jakąs kwote to miałeś GPRS za 2,5 grosza za 50Kilo wiec sie chyba opłacało normalnie był po 25gr. Salony orange są troche mało poinformowane na te tematy, związane jest to z małą ilością użytkowinków tego internetu. Radze poszperać w necie a jak nie to zadzwonić do centrum serwisowego orange oni tam bedą wiedzieć. pozdro

[Dodano: 2005-12-12 12:36:00]
hm ale jak chcesz mozesz kupic uzywanego sonyericssona t68i on ma HSCSD, GPRS, IRDA i bluta http://www.fkn.pl/telefony/telefon/id__131/ moim zdaniem starszy fona a jest całkiem fajny sam mam zamiar sobie kupic tego patefona i zobaczyc jak smiga net po HSCSD

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
nieograniczony internet
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2005, 15:14:06 »
Kazdy operator oferuje staly dostep do internetu w cenie specjalnego abonamentu. Plus ma teraz promocje - daja modem na PCMCIA za 1zl. Bedziesz mogl go sprzedac i korzystac z karty w zwyklym telefonie.

*

Offline klocek

• 41
nieograniczony internet
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2005, 18:54:05 »
Uzupełniam (choć częściowo) dane:
w orange GO jest internet przez GPRS po 25gr/50 kB.
Dodatkowo dla posiadaczy oferty Twój Plan (czyli w abonamencie) za 60 zł jest niegraniczony dostęp przez GPRS (więcej na www.be.orange.pl).

W iPlus odnalazłem coś bardzo ciekawego i wartego uwagi: SIMData, w której 100KB jest za 0,03 zł. Jest to oferta Pre-Paid więc chyba coś, o co pytałem.

Nie orientuję się dokładnie w ofercie Ery, ponieważ z tego co tam widziałem to wszystko kręci się wokół BlueConnect.

nieograniczony internet
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2005, 22:31:53 »
Co do sprzedania modemu w Iplus to nie bardzo dopiero po zakończeniu okresu abonenckiego. Jak czytałem kruczki prawne to tam cos nasmarowali na ten temat. Ale moge się mylić bo uzywam GPRS w orange. A a jesli ktos chce HSCSD to tylko w plusie jest dostępny.

*

Offline klocek

• 41
nieograniczony internet
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2005, 14:31:28 »
A jak jest z twoim GPRSem, dobra usluga, warto, która z ofert (na abonament)?