nie wiem jak toto włączyć :):)

• 7 Odpowiedzi
  • 458 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 01, 2005, 15:06:23 »
witam
dostałem niedawno iPAQ 3870 w prezencie no i kurka w kropce jestem:
1.działa tylko jak jestem podpięty go gniazdka - bez kabelka ani blyśnie - a nie widzę pustego miejsca na baterię  choćby "paluszki"
2.kazdy reset to kasowanie ustawień - ustawiam ownera, wpisuję cokolwiek w kalendarz, wyciągam kabelek i... i moge sobie po właczeniu jeszcze raz ustawić ownera i tak w kółko.
przyznam szczerze że powoli tracę wiarę - czyżby takie maleństwo miało mnie rzucić na glebe  proszę o pomoc
p.s.nie wspomnę już o polskim menu, bez tego przezyję, ale nie chciałbym chodzić z akumulatorem na plecach

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2005, 15:12:38 »
Sa dwie opcje - albo bateria jest kompletnie padnieta albo jej w Twoim iPAQ nie ma.. Mozna ja wymienic, jednak wiaze sie to z otwarciem palmtopa no i oczywiscie z kosztami - czyli zakupem nowej.
Jest tez mozliwosc, ze iPAQ nie laduje wogole baterii.

Jesli chodzi o kasowanie ustawien to jest to scisle zwiazane z brakiem/padem baterii. Wszystkie informacje w systemie sa potrzymywane przez baterie glowna. W momencie gdy ona padnie to przez kilka/kilkanascie minut dane podtrzymuje tzn backup battery. Jesli ona sie wyczerpie to robi sie tzw hard reset czyli palmtop powraca do ustawien fabrycznych.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2005, 21:13:32 »
a więc:
opcja 1 -nie można jej jakoś sformatować czy coś podobnego? z tego co wiem to sprzęt był kupiony w sklepie całkiem niedawno - palmtop nie był nigdy używany
opcja 2 - bateia chyba jest, co prawda obudowa jest z tyłu zamknięta ale czy bateria nie stanowi części tylnej obudowy?? analogicznie jak w niektórych komórkach?
a przy kasowaniu - rozumiem że takie rzeczy jak np. założone przeze mnie foldery, kontakty, zainstalowane programy również znikają? a co z utworzonymi np plikami worda czy wgranymi mp3?
pozdrawiam

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2005, 21:53:15 »
jezeli sa w ramie to rowniez znikaja po rozladowaniu pda

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2005, 23:33:19 »
1. Jedyne co mi przychodzi do glowy to taka sytuacja: palmtop zostal raz naladowany, po czym calkowicie rozladowany i tak przelezal dosyc dlugi czas - to moze uszkodzic baterie. iPAQ 3870 nie sa juz od dawna sprzedawane w sklepach wiec jesli nie byl uzywany to musial sporo przelezec.
2. Bateria w tym palmtopie nie jest zintegrowana z klapka wiec mozesz bez obaw odkrecic sama klapke.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2005, 23:54:13 »
W jakim sklepie ten palmtop byl kupiony "niedawno"? Moze w komisie? Nawet jak faktycznie jest to nowka ze sklepu (a nie ma ich w oficjalnej sprzedazy juz ladnych kilka lat) to bateria po tak dlugim okresie lezakowania mogla sama z siebie sie posypac.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2005, 07:34:39 »
hmmm czyli jedyne co pozostaje to kupno baterii, a zapytam tak: jak już będzie działało to cudo i założę sobie folder obok "program filesów" :) i nawrzucam tam mp3 - to żeby to mi nie zniknęło palmtop musi być cały czas włączony? chyba ze - bo mam miejsce na górze na kartę - będę to składowała a karcie? a takie rzeczy jak kontakty? czy zainstalowane programy - zostaje mi opcja "wiecznie żywy iPAQ" ?
pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 02, 2005, 07:38:11 »
PDA zawsze jest wlaczony - nawet jak go wylaczasz to on przechodzi tylko w stan uspienia (pomijam sprawe wm5.0)

poza tym istnieja programy do backupu

czytales juz dzial dla poczatkujacych? jak nie to polecam