A ja mógłbym napisać - nie rozumiem GPS - nie uzywałem, nie używam i pewnie nigdy nie będę używał - po prostu każdy wykorzystuje PDA do czego lubi - np jak ktoś kupi sobie PDA do żąglowania nimi w cyrku - jego wola.
W kwestii oglądania filmów na
"małym" ekranie PDA - Ok proponuje ci mały test:
Puść sobie film na 42 calowym TV ale stań sobie 300metrów do niego
następnie puść sobie to samo na ekranie np 3,5 calowym ale trzymaj tak jak np czytasz książkę
Powiedz gdzie się lepiej ogląda? - Jak widzisz nie tylko jest ważna wielkość fizyczna ekranu ale i nasza odległość do niego
Oczywiście sporo przesadzam z tym 300metrów ale tak naprawdę film na pockecie oglądasz z powiedzmy 30-60 cm. Zakładam że na 29 calowym TV nie oglądasz filmy z odległości 30 cm. Po prostu siedząc naprzeciw TV skieruj sobie Pocketa na niego i porównaj same ekrany - wielkość będzie podobna.
Ponadto np 29 cale TV nie możesz zabrać w teren

Czy jest ktoś kto tak ogląda - he, he dobre pytanie - CAŁA MASA LUDZI !

- Patrząc na zainteresowanie rynku jest to grupa podobna a być może i większa od fanów GPS na PDA. I to nie jest tylko moje zdanie - Zacytuje tu jednego z Adminów PDAClub - MacBirdie "Obecnie co najmniej 50% zakupów PDA jest robionych w m.in. tym celu. Poczytaj nasze forum.

". Dość powiedzieć że Microsoft na ostatnim CES głównie promował Windows Media/Center Portable czyli właśnie urządzenia nastawione tylko na Audio-video w terenie. To samo się dzieje zresztą na rynku telefonów komórkowych - patrz Nokia samsung i inne firmy. Rynek przenośnych odtwarzaczy video staje się coraz większy. Przenośne DVD playery, playery w aucie, specjalne urządzenia tylko temu dedykowane jak np Archos, Thompson Lyra, a także coraz częsciej playery mp3 posiadają kolorowy ekran i możliwość odtwarzania filmów nie są produkowane bezcelowo - ktoś to KUPUJE. Mnie więc nie dziwi zastosowanie do tego PDA.