Najlepszy waszym zdaniem słownik ang<->pol

• 3 Odpowiedzi
  • 734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 11, 2006, 23:55:38 »
Witam wszystkich

szukam jakiegoś dobrego słownika ang<->pol na qtek9100 z win5
czy moge was prosić o jakiś ranking,
np nazwa, co w nim cenicie, oraz jakie ma dodatki
dzieki serdeczne

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2006, 07:42:51 »
Gdybyś przeszukał archiwum :) to wiedziałbyś, że osobiście polecam ectaco (lingvosoft) wersja Gold Talking - kosztuje to 19$. Oczywiście Polak potrafi taniej, jeżeli obcuje z osłem...

http://www.lingvosoft.com/Gold-Talking-Dictionary-English-Polish-for-Pocket-PC/

*

Offline januba

• 271
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2006, 07:43:52 »
Witam,
Istnieje mnóstwo wątków na ten temat i wystarczy zadać sobie trochę trudu i wykorzystać funkcję szukaj, ale ja nie jestem od strofowania.
Do rzeczy. Używam dwóch słowników. Lingvosoft Gold Talking Dictionary polsko-angielskiego i Lexisgoo angielsko-angielskiego. Uważam, że obydwa są bardzo dobre i na razie nie znalazłem lepszych. Niestety obydwa płatne. Przy przedłużaniu licencji na Lingvosoft można się potargować, ale i tak zdzierają. Jeżeli mam chwilkę czasu to korzystam z drugiego i staram się przyswoić nowe słówka. Obydwa mają potężne bazy danych, a Lexisgoo ma dodatkowo podstawy gramatyki i moduł uczenia się nowych słówek (plugin do ekranu Today).
Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2006, 14:15:10 »
Witam serdecznie

dziekuje bardzo za odpowiedzi. oczywiscie macie racje ze moglem poszukac
i nawet wiedzialem ze zostane opie... za to ze ropoczalem nowy temat.
Moge sie z tego wytlumaczyc, 1) brak czasu ale staram sie sledzic kilka forow i strony dotyczace pda 2) jestem od nie dawna posiadaczem mda i sam probuje do wielu rzeczy dojsc. jednak zgadzam sie z wami dzisiaj sprawdzalem Lingvosoft i jest naprawde dobry.
sorki za brak pl ogonkow
pozdrawiam