Mio p560 przez komórke

• 4 Odpowiedzi
  • 663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio p560 przez komórke
« dnia: Marzec 10, 2008, 23:16:25 »
Już o to pytałem, ale odesłanie do pomocy w dziale dla początkujących nie wiele zmienia. Problem dotyczy połączenia Mio p560 z netem przez komórkę. W systemie (podobno jest to WM 6.0 chociaż w info pokazuje mi wersję 5.2.... (?) ) nie ma okienak do ustawienia punktu dostępu lub tez tego ciągu znaków, który wpisuje się w zakładce ustawienia/ogólne - nie ma takiej opcji. chce łączyć się przez erę. Może ktoś wie jak to połaczyć, może jest jakiś program, lub czy można w prosty spsób zmienić system....?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Mio p560 przez komórke
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2008, 00:16:04 »
Przede wszystkim skonfiguruj komórkę do połączeń z internetem. Ze strony Mio musisz tylko utworzyć połączenie Dial-Up (domyślam się, że przez bluetooth) i wybrać numer (np. *99***1#). IMHO żadne initstringi nie są potrzebne.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2008, 00:18:34 »
po co zakladasz drugi taki sam temat? zalozenie go jeszcze spowoduje ze dostaniesz inne odpowiedzi, czy co?  :-|
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=92414.msg615849#msg615849

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2008, 22:51:56 »
co do pierwszej odpowiedzi, to cały czas ustawiam numer tak jak podałeś, a telefon raczej mam ustawiony, gdyż czasami łączę się tą samą komorką używając laptopa...... i zaczyna łaczyć, pokazuej się taka przerywana ikonka łaczenia i za chwilę rozłącza....
a co do drugiej opd, to sorry, ale tamte podpowiedzi nie pomogły a nowych nie bylo, tak więc......
popatrzę jeszcze w ustawieniach komórki, chociaż nie wiem czy to akurat to....

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2008, 23:58:23 »
co do pierwszej odpowiedzi, to cały czas ustawiam numer tak jak podałeś, a telefon raczej mam ustawiony, gdyż czasami łączę się tą samą komorką używając laptopa...... i zaczyna łaczyć, pokazuej się taka przerywana ikonka łaczenia i za chwilę rozłącza....

Spróbuj tak skonfigurować telefon, żeby z laptopa można było normalnie korzystać z internetu. Pomocne mogą być ustawienia przesyłane przez operatora SMSem (chociaż Era coś nie ma profilu INTERNET dla E50  :-?, ale może spróbować coś sklecić na podstawie Plusa, albo posiłkując się profilem WAPGPRS i poczytać na stronie operatora).
Jak będzie działać laptop, to zabierz się za Mio.
Ja skonfigurowałem połączenie Mio 560 z Simdatą poprzez bluetooth na Nokii 6021 bez najmniejszych problemów.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2008, 00:00:15 wysłana przez akubit »