Wtrącę swoje trzy grosze w ten temat.
Posiadałem MIO A701 6 dni. Testowałem wyłącznie GPS z AutoMapą. W budynku IIp. z tzrema kondygnacjami nade mną na jednym biurku leżą: MIO A701, MIO 201 i Asus.
1 ma w przeciągu 5 minut 3 do 5 fix
2. w ty samym czasie 2 do 3
3. w permanencji brak sygnału GPS.
Piętro wyżej MIO A701 łapie prawie na stałe 5 fix-ów
W samochodzie podczas jazdy znudziło mi się zliczanie pałek, podchodziły prawie zawsze pod max.
Co do ekranu powiem tak:
podczas jazdy nie ma prawdopodobnie znaczenia czy jest to 2,8'' czy 3,5''. Oba są za małe aby odczytać pełne info z pilota. Wystarcza strzałka, odległość do skrętu a przede wszystkim głos Agatki (lub Jacka). Aby nie wyszło, że reklamuję A701 powiem, że go zwróciłem sprzedawcy. Pomyślałem, iż kupię sobie inny sprzęt z większym ekranem. I się zaczęło. Po 2 dniach studiowanie postów wiem jedno. Nic nie wiem. Alternatywy A701 nie ma (poza ETEN G500 - miałem w ręku i nie polecam). Postanowiłem nabyć pama z GPS ale bez GSM (dostawię jako opcja na BT). Ale co kupić? N560 na 100 wypowiedzi forumowiczów 50 gani, 50 pochwala zakup ale prawie wszyscy krytykują BT (a to podstawa chcąc obsługiwać GSM z palma). Przemyślałem również inne opcje łącznie z nowym Qtek-iem 9090 + GPS, MIO 201 + GSM po BT (ponoć dobra opcja ale wolny procek i brak WiFi). Jestem w punkcie wyjścia. Prawdopodobnie we wtorek odbiorę nowego A701 już z fabryczną polską lokalizacją. Jedyna jego wada to mały ekran. Ale to w końcu telefon. A jeżeli telefon, to w takim razie jego zaleta.[/url]