mio 169 problem z kalendarzem

• 7 Odpowiedzi
  • 320 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 12, 2005, 21:56:23 »
właśnie rozpocząłem swoją przygodę z pocket PC i już po niedługiej zabawie kalendarzem zauważyłem że nie działa funkcja przypominania tzn. wpisuję temat, czas rozpoczęcia itd. wybieram przypominanie i podaję ilość minut, pojawia się dzwoneczek przy temacie ... no i mija czas a tu nic ... ani nie piszczy ani nie świci diodą nawet nie wyświetli żadnego komunikatu. W ustawieniach systemu dotyczących powiadamiania zaznaczyłem opcje z tym związane.
W zadaniach przypominanie działa bez problemu ( ale o stałej porze ... 8 rano) a w kalendarzu nie chce.
Jeżeli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę ... może skasowałem sobie jakiś plik ?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2005, 22:02:23 »
settings-->notyfikations
masz zaznaczone ptaszkiem zeby dawal dzwieki?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2005, 22:07:21 »
mam ... no i wybrany rodzaj dźwieku dla reminders : alarm1 opcja play sound oraz wybrane flash light for 5 minutes.
W "tasks" powiadamianie działa ... tylko kalnedarz milczy chociaż opcje dotyczące przypominania są aktywne i wybrane

*

Offline uboot

• *
  • 61
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 13, 2005, 12:10:02 »
Hmmm.Dziwne.U mnie wszystko jest OK.

*

Offline etna

• *
  • 74
  • Sprzęt: Holux GPSmile 60, Samsung Omnia 16Gb
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2005, 13:02:32 »
ustaw głośność na max. W moim holuxie alarm dzwiękowy pojawia się tylko gdy głośność jest na max. Moze w mio jest tak samo?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2005, 15:01:40 »
niestety to nie to :( nic nie pomaga.... głośność na mksa i głucho... za to task działa, a reminder dźwięk i opcje są wspólne dla task i calendar. Myślę że albo coś skasowałem albo uszkodzony jest plik calendar (jezeli na niego klikam w file explorer to się nie uruchamia) a task uruchomiony z poziomu file explorer uruchamia się bez problemu.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 13, 2005, 16:24:02 »
no to zrob backup i twardy reset i zobacz czy na czystym systemie dziala

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 13, 2005, 18:40:40 »
HURRRAA !! Już działa :)
Odłączenie baterii i twardy reset zrobiły porządek.
Teraz tylko muszę na nowo zainstalować wszytkie dodatkowe programy ... bo nie chcą się uruchomić z karty SD.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Proszę o zamknięcie tematu

Pozdrawiam
Piotr