Mio 168 - pliki wordowskie(książki) - nie czyta :(

• 4 Odpowiedzi
  • 470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 28, 2005, 20:25:45 »
Hej !!!

Pytanie z kategorii "banalne" , ale nigdzie nie znalazłem nic na ten temat , więc proszę o pomoc.
Przeniosłem plik wordowski z książką z komputera stacjonarnego i na moim pda nie mogę go otworzyc pomimo ,że w oprogramowaniu mam worda. B.proszę o pomoc , czy muszę posiadac jakis program do odczytu takiego pliku , a może najpierw muszę skonwertowac ten tekst ?
Z góry wieeeelkie dzięki :)

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2005, 20:38:15 »
Nie, w zasadzie dokumenty worda odpalasz bez żadnej konwersji. Może przyczyną jest brak czcionki, w jakiej jest oryginalny dokument?? Musisz ją zatem przekopiować do odpowiedniego katalogu w pda, jeśli mnie pamięć nie myli czcionki są przechowywane w katalogu Windows/Fonts.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2005, 21:05:00 »
Cytat: -mario
Przeniosłem plik wordowski z książką z komputera stacjonarnego i na moim pda nie mogę go otworzyc pomimo ,że w oprogramowaniu mam worda.
Jakie ten plik ma rozszerzenie? Czy ten plik w File Explorerze ma jakąś ikonkę (a dokładniej, czy ten typ pliku jest skojarzony z jakimś programem- tu Word)? Napisz dokładniej, czy po kliknięciu na ten plik, coś się uruchamia?
PS. Witamy na forum. :)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2005, 21:53:58 »
Poszukaj sobie jakiegoś programiku do ebooków. Czytanie w Wordzie to wątpliwa przyjemność. Osobiście polecam MobiPocket Readera.
OPTIPAD 300 (Palmax z710) uszkodzony, OPTIPAD 400 (MIO 558), GPS Rikaline-kabel, SanDisk 1GB

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2005, 21:55:30 »
Hej !!!
Alert odwołany , nie otwiera mi tylko niektórych :)
większość ładnie odczytuje :)

Dzięki za pomoc i chęć niesienia pomocy :))

Pozdrawiam serdecznie - mario