Miesiecznik o PDA?

• 10 Odpowiedzi
  • 1040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miesiecznik o PDA?
« dnia: Sierpień 09, 2004, 23:56:00 »
Czy istnieje jakis miesiecznik po pl badz ang (jelsi po ang, to najlepiejw  formie elektronicznej, jakis e-zin) poswiecony tematyce PDA? Przepraszam JK, ze tutaj pisze, ale nie moglem sie zdecydowac gdzie to dac :).

*

Offline Kusiu

• 3968
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2004, 00:17:45 »
Po polsku jest tylko Mobile Computing.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2004, 11:50:48 »
Niestety wydawca Mobile Computing wstrzymał wydawanie tego pisma... :( Posrednim nastépcá MC jest miesiécznik "m Biznes". Pismo to jednak bardziej zajmuje się mobilnymi rozwiázaniami, zastosowaniami i technologiami niz samym sprzétem.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2004, 12:06:36 »
Po angielsku jest magazyn Pocket PC Magazine, chyba zarówno w formie papierowej, jak i elektronicznej. Nie mam teraz pod ręką linka, ale pana Googla wystarczy zapytać. ;) Ponadto jest chyba amerykański miesięcznik "Pen Computing", choć nie widziałem go ostatnio.

Pojawiło się nieco gadżeciarskie, polskie czasopismo EGX z wydawnictwa Software i w aktualnym numerze jest co nieco o PDA, ale chyba ktoś nie do końca rozumiejący, o co chodzi w tej dziedzinie, artykuł zatytułował "Palmtopy vs Pocket PC". :kill:
Mam nadzieję, że sam artykuł nie zawiera już takich wpadek, bo pismo zapowiada się interesująco. ;) Tylko my, redakcja PDAclub, musimy się tam wkręcić. ;)

Nasz Kuba pisuje do magazynu Dealer, zatem tam jest też co nieco o PDA zapewne, choć jeszcze żadnego egzemplarza nie widziałem. ;)

Ponadto dużo o urządzeniach mobilnych będzie w numerze specjalnym Software 2.0 Extra! 11, który będzie traktował o ich programowaniu, ale też będzie kilka artykułów bardziej "popularnych". Wyjdzie we wrześniu - polecam. ;)

biblo - czyżbyś pisał francuską klawiaturą? :)

jedrzej - Kuby nie ma, ja troszkę zwiększę czujność nad forum, tematu na razie nie przeniosę, ale chyba dobrym miejscem dla niego jest dział "PDAclub", zresztą i tam się kiedyś podobny wątek pojawił.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2004, 21:26:23 »
Cytat: MacBirdie
biblo - czyżbyś pisał francuską klawiaturą? :)

Nie, to chyba skutek używania Net Front-a i zewnętrznej klawiatury do LOOX-a...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 10, 2004, 22:01:19 »
A jeszcze jest coś takiego jak Mobility dealer, mało jest tam o PDA ale zawsze coś :D

Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 11, 2004, 01:00:16 »
EGX z miejsca sobie daruje :P mam 1 numer i zal %#@#$^@$ sciska- totalne lamerstwo- nic tam nie ma iteresujacego! w/g mnie to pismo dla ludzi z kasa, ktorzy lubia rozpieprzac szmal na gadzety... :( co do google, ruszylem troche, narazie to mi najbardziej pasuje: http://www.pocketpcmag.com/ tylko cena...hm... musze to przemyslec, bo w sumie, net&pdaclub.pl to tez dobra opcja ;)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 11, 2004, 02:01:03 »
Przyznam, że EGX znam tylko z okładki, więc przyjrzę mu się bliżej, ale też się obawiam, że to nic fachowego.

Świat Techniki znacznie lepszy, choć to trochę inny typ pisma. [płacić za reklamę, płacić! ;) ]

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2004, 10:15:50 »
Z pierwszego numeru EGX przydaje sie tylko dolaczony film;(
 Mi przypomina raczej folder reklamowy niz czasopismo:>

*

Offline Quider

• **
  • 153
    • http://www.pdaclub.pl
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 11, 2004, 11:16:11 »
Ludzie - EGX to pismo dla gadzeciarzy a nie fachowy poradnik.

*

Offline lkluj

• 44
Miesiecznik o PDA?
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 11, 2004, 12:02:36 »
W najnowszym Mobile Internet jest moj test Treo 600. Ale to zasadniczo raczej pismo o komorkach :)