Microsoft ActiveSync 4.5 Beta 2

• 19 Odpowiedzi
  • 3620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« dnia: Wrzesień 19, 2006, 09:17:43 »
Do pobrania http://fileforum.betanews.com/detail/Microsoft_ActiveSync/1032484934/1

Latest Changes:
* Changes in ActiveSync 4.5 Beta 2 help resolve issues related to setup, partnerships, and connectivity with the PC and Microsoft Exchange
* In addition, it includes a troubleshooter utility that scans your computer and device to identify problems and offers information and corrective actions to solve them

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2006, 09:42:39 »
Dzięki za info :)

w sumie to poza zmianami kosmetycznymi doszedł wspomniany troubleshooter który skanuje kompa i mobila i wyświetla komunikat o problemach, który możemy wysłac do microsoftu... ;)

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2006, 10:07:21 »
Jako urodzony pesymista ;) obawiam się, że jakość tego troubleshootera nie odstaje od standardowego Helpa w Windows... :(

A newsów jest trochę więcej, cytując za XDA-Dev:
WHAT'S NEW

Feature: Improved USB support
Benefit: ActiveSync 4.5 provides the fastest USB transport between your desktop PC and your mobile device to date.

Feature: View Exchange Server Synchronization status on your PC
Benefit: You can now view server synchronization status while synchronizing with a Microsoft Exchange server through your desktop PC's internet connection.

Feature: Synchronization of pictures in Contacts on your mobile device with Outlook
Benefit: If an Outlook contact is associated with a picture, ActiveSync now synchronizes the associated picture from Outlook on your desktop PC to your mobile device.
Note: Microsoft Outlook XP or Microsoft Outlook 2003 is required to use this feature.

Feature: Easier to identify friendly device names
Benefit: ActiveSync now supports friendly names for devices, making it easier to identify the device that you want to sync with over a Bluetooth or an infrared (IR) connection.
Note: ActiveSync uses your Windows login name to generate an unique device partnership ID. This login name may be broadcast to other users such as with Bluetooth discovery broadcasts.

Feature: Synchronization over a Bluetooth connection with your PC
Benefit: ActiveSync 4.5 now enables you to synchronize data with your PC over a Bluetooth connection.

Feature: Integration with Windows Media Player 10
Benefit: Easier to discover, configure, and access Windows Media Player 10 music, video and photo from ActiveSync. Also facilitates automatic synchronization of media even when Windows Media Player 10 is not currently running on a desktop PC.

Feature: Enhanced user interface and enhanced new partnership Wizard
Benefit: Easier to locate key features, access the most important configuration settings, and configure the device upon first synchronization.

Feature: Synchronize Internet Explorer Mobile favorites to a Windows Mobile-based Smartphone
Benefit: Already available on Windows Mobile-based Pocket PC devices, this feature syncs Internet Explorer Mobile favorites on a desktop PC with a Windows Mobile-based Smartphone.

Feature: More robust synchronization with Outlook
Benefit: Synchronization with Outlook is now more reliable and robust than before.

Feature: Configure synchronization settings prior to first synchronization, including custom synchronization settings
Benefit: Configure all the ActiveSync options you need in a single step.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2006, 22:01:20 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:55:28 wysłana przez AMi »

*

Offline BLAST

• 378
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2006, 22:35:42 »
Ech z tym ActiveSync to jest loteria. Ale u mnie przy wersji 3.8 a obecnie 4.2 w sumie bez większych problemów. Zgłupiał kilka razy (ok 5) i samo mu przeszło i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2006, 22:42:21 »
może z 4.5 b2 wreszcie odzyskam okno ActiveSync (znika po jakichś 3-4 tyg. od reinstalacji systemu jeśli mamy pasek start na górze - banda debili z MS chyba nie przypuszczała, że ktoś korzysta z danej przez nich funkcji wywalenia paska na górę ;/ )

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2006, 17:25:11 »
Cytat: "AMi"
Ściągam, zainstaluję. Gorzej niż 4.2 już nic nie może działać.
4.2 łączy mi się po 3-4 próbie podłączenia iPAQ do USB. Horror.

A zresetowałeś kompa po instalacji? Bo miałem podobny problem z m3000 Reset pomógł. A jeśli nie to masz zle ustawione połączenia sieciowe i obsluge sieci na kompie
Pozdro

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 21, 2006, 21:03:43 »
Adamerso mam dokładnie ten sam problem. Ale to nie tyczy się tylko i wyłącznie AS. -_-

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 22, 2006, 00:46:51 »
ale praktyka pokazuje, że głównie programy microsoftu się wysypują na pasku będącym na górze ;/ inne wystarczy wyłączyć po przeniesieniu i już rozumieją gdzie ich miejsce :]

no i część ma pasek z tytułem okna ikonką i przyciskami zamknięcia/zminimalizowania  pod startem ;/ - ale wtedy wystarczy LPM na pasku zadań i zmienić status fukcji "zablokuj pasek zadań" - wtedy wszystkie programy automatycznie wywala pod pasek :)

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2006, 18:21:31 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:55:12 wysłana przez AMi »

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2006, 19:17:54 »
Cytat: "AMi"
Po tygodniu uzywania stwierdzam:
AS 4.5 Beta 2 działa bez porownania lepiej niz oficjalna 4.2. Łączy sie i synchronizuje za kazdym podłączeniem iPAQ i przez USB lub   BT. Nie ma zwisów, działa szybko. Na pewno nie wrócę do starego programu.

Potwierdzam, sam już używam od jakiegoś czasu i będę używał dalej :)

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 24, 2006, 23:32:32 »
Koledzy, a czy synchronizuje po Wi-Fi :?: :?:

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 25, 2006, 00:14:36 »
"troubleshooter utility" było juz w wersji 4.2. Właśnie dziś miałem okazję go przetestować - jest tak samo pomocny jak młotek tonącemu.

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 25, 2006, 07:53:32 »
po wifi sie nie da:(
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:45:53 »
koven napisał:

Dzięki za info, pozostaję w takim razie przy v.3.8
Pozdrawiam.

*

• 310
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 25, 2006, 17:45:22 »
Cytat: "KrzysiekM"
koven napisał:

Dzięki za info, pozostaję w takim razie przy v.3.8
Pozdrawiam.

Ale gdzieś w newsach czytalem ze w wersji finalnej będzie się dało synchronizowac po wi-fi. Bo microsoft usunął tą funkcje ze względów bezpieczeństwa. Ale przeciez gdy wejdzie VISTA 'wszystkie virusy przestana istniec a IE stanie sie najbezpieczniejsza przegladarka na swiecie' tak wiec moga przywrocic ta funkcje

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 25, 2006, 18:05:01 »
Cytat: "Wirex"
Ale przeciez gdy wejdzie VISTA 'wszystkie virusy przestana istniec a IE stanie sie najbezpieczniejsza przegladarka na swiecie' tak wiec moga przywrocic ta funkcje

jasne, a na świecie zapanuje pokój i powszechny dobrobyt ;)

wersja 3.8 jest OK, ale nie dla użytkowników WM5... oni nie mają metody synchronizowania po wifi

*

• 310
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2006, 19:30:06 »
Cytat: "killcabbie"
Cytat: "Wirex"
Ale przeciez gdy wejdzie VISTA 'wszystkie virusy przestana istniec a IE stanie sie najbezpieczniejsza przegladarka na swiecie' tak wiec moga przywrocic ta funkcje

jasne, a na świecie zapanuje pokój i powszechny dobrobyt ;)

wersja 3.8 jest OK, ale nie dla użytkowników WM5... oni nie mają metody synchronizowania po wifi

Dlatego właśnie te słowa były w nawiasie.  :)) A jak zainstalujesz sobie Viste to będzie pokój na świecie nasi żołnieże wrócą z iraku, pedofile wyginą a użytkowników visty będa omijały choroby.
PS. Dżołk

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 26, 2006, 08:56:12 »
Wirex: wiadomo że dżołk :D

Co do najnowszych wersji ActiveSync to nie podoba mi się że program ten żąda ode mnie ustawienia Outlooka jako domyślnego klienta poczty... mam co prawda pakiet Outlook 2000 ale mam z niego zainstalowanego tylko Worda i Excela bo nic więcej nie potrzebuję a do poczty używam Thunderbirda... nie chcę na tym kompie synchronizować kontaktów ani poczty, chcę się tylko połączyć jako Gość to po co mi Outlook? Wracam do wersji 3.8, ona mi przynajmniej nie ingeruje w inne programy

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 26, 2006, 11:27:50 »
Cytat: "killcabbie"
Wirex: wiadomo że dżołk :D

Co do najnowszych wersji ActiveSync to nie podoba mi się że program ten żąda ode mnie ustawienia Outlooka jako domyślnego klienta poczty... mam co prawda pakiet Outlook 2000 ale mam z niego zainstalowanego tylko Worda i Excela bo nic więcej nie potrzebuję a do poczty używam Thunderbirda... nie chcę na tym kompie synchronizować kontaktów ani poczty, chcę się tylko połączyć jako Gość to po co mi Outlook? Wracam do wersji 3.8, ona mi przynajmniej nie ingeruje w inne programy

Wystarczy że zainstalujesz Outlooka i uruchomisz RAZ do skonfigurowania AS ... wszystko 'odptaszkujesz' [emal,ulubione,kontakty itd ]... potem mozesz wyrzucić Outlooka i nie będzie Cie więcej o niego pytał przy synchronizacji  ;)
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "