Menadżer zadań czyli czym sprawdzić pożeracza pamięci?

• 10 Odpowiedzi
  • 790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:39:10 »
Czy istnieje jakaś sensowna aplikacja, która wskazywałaby które, pliki/aplikacje zajmują najwięcej pamięci Storage i Program? Otóż coś mi się zagnieździło i zniknęło mi kilka cennych MB, pamięci Program mam wolnego 19MB a uzywam SPB Pocket+ 3.0, wtyczki SPB Weather i chyba na tym koniec, aha jeszcze SPB GPRS Monitor. Reszta to same dodatkowe programy instalowane na karcie miniSD.

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:41:56 »
to chyba za bardzo nic nie da. Tzn. sporo programów wrzuca np. dllki do katalogu windowsa, pomimo że całość instalowana jest na karcie. Poza tym, możesz sprawdzić czy nie masz tam jakiś plików internetowych czy np. dużej ilości themsów (pocket + zdaje się parę wrzuca do katalogu windowsa).

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 11:18:31 »
resco explorer pozwala ukryc pliki z ROM - w ten sposob wchodzac do kat. windows mozesz zobaczyc ktore piki zajmuja miejsce

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2006, 11:45:18 »
dzieki za porady, przejrzalem kat. Windows i nie ma tam sporo themsow z Pocket+ ale jest troche dll ktorych i tak nie potrafie zidentyfikowac. Bede chyba musial sprobowac z tym resco ;) Wiem ze temat byla walkowany ale moze ktos zwiezle w dwoch zdaniach napisze dlaczego producenci wporwadzili taki idiotyczny podzial pamieci i czym rozni sie pamiec Storage od Program? Czy Storage to tam gdzie zapisane sa pliki systemowe a Program to pamiec zajmowana tylko przez pliki ktore laduja sie podczas uzywania roznych aplikacji?

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2006, 12:01:06 »
a to zalezy jaki system masz
w starszych storage to byl tak jak dodatkowa karta np CF, a RAM byl dynamicznie dzielony dla uruchomionych programow i danych.
W WM5 sie to zmienilo, i jest bardziej tak jak w pececie: RAM to tylko RAM dla programow, Storage to taki wbudowany "dysk twardy" i jest na nim system i dane. Dlatego WM5 jest wolniejszy bo wiecej korzysta z wolniejszego Storage(flash)

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2006, 12:09:11 »
no w Wizardzie może być tylko WM5. Pytanie jeszcze jaki rom jest zainstalowany. Jak orange, to może dużo syfu podczas pierwszego uruchamiania się instaluje (niestety już nie pamiętam ile tego było).

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2006, 12:18:52 »
Dzięki, dzieki za objasnienia.
Co do ROM'u to mam:
2.17.7.2 WWE
Radio 02.07.10
Protocol 413.1.03

*

Offline ejek

• **
  • 199
  • Sprzęt: Asus 636, Fujitsu-Siemens LOOX T830

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 19, 2006, 19:42:44 »
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 19, 2006, 23:31:28 »
co do zajęcia pamięci to możesz wypróbować to:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=5860
coś jak menedżer zadań z dużej windy.

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 19, 2006, 23:35:03 »
iTask Menager jest faktycznie fajniutki... sam go mam na moim PDA :-)
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)