mdpna100 medion 95025 padł przy upgradzie ROMu.

• 5 Odpowiedzi
  • 1471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mdpna100 medion 95025 padł przy upgradzie ROMu.
« dnia: Lipiec 26, 2008, 22:39:36 »
Hej.
Kupiłem na allegro pocketa z niemieckim językiem. Znalazłem instrukcję jak wrzucić angielski na niego i zrobiłem wszystko jak było opisane(gdzieś tu na forum) . Niestety padł tzn. Uruchamia się jako royaltek ale wiesza się na ekranie powitalnym i nic nie da się zrobić. Próbowałem resetować SR i HR ale to nic nie daje. Może mi ktoś jakoś pomóc. Pewnie jak zadzwonie do sklepu to mi powiedzą że gwarancja tego nie obejmuje....

*

Offline grochu128

• **
  • 202
  • Sprzęt: HTC Hero, Blackberry 8300
Odp: mdpna100 medion 95025 padł przy upgradzie ROMu.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2008, 23:40:53 »
Komp go wykrywa? Spróbuj wgrać jakiś inny rom.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2008, 08:57:41 »
A co mi da to ze komp go wykrywa?To go jakos uratuje- są jakieś programy odpowiednie?
Jesli mialbym tylko inny rom to zaraz bym spróbował. Przeszukałem cały net i nie znalazłem.
Najchętniej wgrałbym ten stary niemiecki. Ale skąd go wziąć? Czy serwis gwarancyjny akceptuje takie naprawy?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2008, 10:34:09 »
A co mi da to ze komp go wykrywa?To go jakos uratuje- są jakieś programy odpowiednie?
Jesli mialbym tylko inny rom to zaraz bym spróbował. Przeszukałem cały net i nie znalazłem.
Najchętniej wgrałbym ten stary niemiecki. Ale skąd go wziąć? Czy serwis gwarancyjny akceptuje takie naprawy?

Wgranie ROMu anulowalo Ci od razu gwarancje. Poszukaj jakiegos ROMu na stronach Mediona, moze beda mieli.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2008, 16:00:55 »
Właśnie na stronach mediona nic nie ma już takiego od kilku miesięcy. Podobno wcześniej były. :-(
Zna ktoś jakiś serwis na Śląsku?
Napisane: 27 Lipiec 2008, 12:38:20
No dobra , szukam serwisu gdziekolwiek lub kogoś kto ma wersję niemiecką i zgra mi oryginalny ROM.
Plizzz
Napisane: 27 Lipiec 2008, 15:02:34
Ok, niemieckiego ROMU to chyba nikt nie ma już. Sprzedawca wrzucił mi poprawny plik, a może wrzucił ten sam ale w poprawny sposób.
Wiem tylko tyle że z ROYALTEKa, że nie robił tego w ten głupi sposób opisany na forum(hard reset poprzez wkładanie baterii to jakaś pomyłka). Poszło z kart SD w kilka sekund. Wydaje mi się że plik podawany na forum jest jakiś nieteges.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2008, 16:11:00 »
Trudno powiedziec, bo nie podales co i skad wgrywales.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.