MDA III problemy....

• 7 Odpowiedzi
  • 560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MDA III problemy....
« dnia: Czerwiec 01, 2005, 09:21:53 »
OD jakiegoś miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem ERA MDA III... niestety mam z nim małe problemy, a mianowicie resetowałem go (twary reset) już kilka razy.. niestety co zainstaluje jakieś 3 aplikacje (najczęściej instaluje na karcie SD 1gb ale nie tylko) i zrobie łagodny reset lub zainstaluje 5 aplikacji (np. pocket gadu, automapa, age of empires, tomb raider...) zaczyna mi przycinać... niewiem czy mało pamięci ma czy może trzeba zrobić upgrade ROMu (dzisiaj to będę prubował.. ) może ktoś mi pomóc ??? niechce sie go pozbywać bo to wspaniałe cacko ale nieda sie na go używać dłużej niż tydzień bez twardego resetu i odnowa instalowaniu aplikacji... pozatym jaki ma sens kasowanie pamięci tylko poto by zainstalować mape i na jeden dzień pojechać w trase a na następny by zainstalować gre lub inny program...

aha prubowałem też robić kopie zapasowe.... niestety nawet gdy zrobie kopie gdy jeszcze ładnie chodzi po przywróceniu dalej sie przycina....

bardzo prosze o pomoc....

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MDA III problemy....
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2005, 23:00:32 »
Nie wszystkie programy mozna instalowac na karcie pamieci. Aplikacje ktore pracuja caly czas i laduja sie zaraz po starcie systemu (po miekkim resecie) musza byc zainstalowane w pamieci RAM. Tyczy sie to np. menadzerow zadan, wtyczek do ekranu Today itd...

Ponadto co masz na mysli mowiac ze sie "przycina"?

MDA III problemy....
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2005, 09:36:51 »
mówiąc przycina chodziło mi że przykładowo włanczając muzyke przerywa ją co chwile i przuszcza dalej, w filmikach oprucz głosu obraz jeszcze skacze tak samo w grach i automapie... to pierwszym resecie jeszcze da sie z tym żyć ale po następnych niema szans nic zrobić :(

wygląda to jak bym na PC z klockiem 200Mhz i 32Mb RAMu zainstalował Q3A tak samo skacze przycina i muuuli...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MDA III problemy....
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2005, 11:55:42 »
Pierwsze slysze o takich problemach... Musisz instalowac jakis program ktory nie jest kompatybilny z Twoim PDA - np. jest w starej wersji, nie przystosowanej do WM 2003 SE.

MDA III problemy....
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2005, 13:27:46 »
myślałem tak że właśnie jakiś program mi wszystko zwalnia, ale instalowałem inne i to samo... :( wystarczy że dowolne 3-4 programy zainstaluje nawet w pamięci RAM i z 2-3 zresetuje a już zaczyna mi mocno zwalniać... może to być wina ROMu ?? instalowałem najnowaszą wersje ze strony ery i dalej tak działa... :( może trzeba starszą (mniej wymaga ??) a może poprostu dostałem wadliwy sprzęt ?? :/

MDA III problemy....
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2005, 22:45:23 »
witam, miałem mda1 i teraz mda2 na którym mam z 10 programów i nic takiego nie ma i nigdy nie było , troche mnie wystudziłes z tą mda3

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
MDA III problemy....
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2005, 00:58:08 »
Miałem na swoim MDA III również ROM ze strony ERY i nic takiego co opisujesz nie miało miejsca. A używam również sporo programów. Obecnie mam ROM i-mate i jestem z niego zadowolony. Praktycznie nie wiem co może być przyczyną Twoich problemów. Nigdy mnie coś takiego nie spotkało. Być może używasz sporo wtyczek do ekranu Today - ja mam tylko jedną - cLaunch, ale o tym już pisał wcześniej Jakub.
Może to jednak awaria sprzętu?

MDA III problemy....
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2005, 09:56:44 »
byłem w salonie ery i dałem go do naprawy, jednak to była awaria sprzętu, coś z RAMem, mi powiedzieli że był wadliwy.. teraz wszystko bardzo ładnie działa :) dziękuje za pomoc