Witam (moj pierwszy post na tym forum

,
zaczne z grubej rury - mam dylemat - posiadam w tej chwili patent o nazwie ERA MDA II (lezy w pudeleczku i czeka na decyzje) a ja sie zastanawiam czy nie sprzedac tego ustrojstwa (moze ktos chetny??) i nie kupic Dell'a z tematu w wersji "srodkowej" - link z opisem:
http://tinyurl.com/2dltz.
Czego oczekuje od palmtopa - mozliwosci polaczenia sie z siecia (ssh, gg, przegladarka www), wysylania smsow (posiadam telefon siemens s55 z wyjatkowo niewygodla klawiatura IMHO), szeroko pojetej pomocy w organizacji czasu, elastycznosci.
Co jest za MDA II - nie nosze dwoch rupieci, mam juz "na stanie", brak problemow z synchronizacja kontaktow pomiedzy telefonem a pda. 128 MB wbudowanej pamieci.
Przeciwko MDA II - brak WirelessLan, nie wiem jak z poprawkami do softu itd.. Trudno zabrac ze soba tylko telefon.
Za Dell'em - mniejszy-lzejszy, konkretna firma a nie cos dziwnego... Wbudowany Wireless Lan, w razie co moge zostawic "bardziej kosztowna" czesc zestawu w domu, chyba latwiej dostepny support. Nowszy procek (wolniejszy/szybszy???)??
Przeciwko Dell'owi - nie wiem jak wyglada synchronizacja kontaktow pomiedzy telefoen a PDA, musze nosic dwa urzadzenia..
Jak oceniacie te dwa urzadzenia? Dostepnosc uaktualnien softu, kompatybilnosc z dostepnym na rynku oprogramowaniem. Kwestie czysto uzytkowe (czytelnosc ekranu itp itd)..
Za wszelkie informacje bede niezmiernie wdzieczny,
Przemo.
P.S. Jesli moje pytania sa dla was smieszne prosze uwzglednic to, ze PDA z windowsem jeszcze nigdy nie mialem .. Do tej pory PALM oraz PSION..