MDA I i rozkalibrowanie wyświetlacza

• 4 Odpowiedzi
  • 319 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 13, 2005, 23:59:58 »
No właśnie, dzisiaj zrobiło mi się spore kuku. Moje MDA zresetowało się dosyć dokładnie przy wyjmowaniu z podstawki. Postanowiłem odzyskać utracone dane z backupa ale niestety w trakcie odtwarzania wyskoczył mi komunikat, że operacja się nie powiodła. Zresetowałem MDA, bo wisiał i natknąłem się na spory problem. Ekran reguje w zupełnie innym miejscu niż go dotykam. nie mogę przejść do kalibracji, bo poprostu nie jestem w stanie dostać się do właściwego menu. Reset nie pomaga. A ja bez mojej komóreczki jak bez ręki.
Czy ktoś może pomóc nobowi w rozwiazaniu tego problemu?

Na wszelki wypadek kontak: bassica@westie.pl

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2005, 00:39:40 »
Podlacz MDA do PC i wejdz do folderu Windows w PDA z poziomu peceta. Zlokalizuj plik welcome.exe. Zrob COPY. Teraz wejdz do folderu Windows/StartUp i zrob PASTE AS SHORTCUT (przytrzymujac rysik na pustym miejscu pod plikami i wybierajac ta opcje z menu). Teraz zrob soft reset i palmtop sam sie wlaczy w trybie kalibracji ekranu. Potem usun ten skrot bo za kazdym soft resetem bedzie to samo.

Mozesz tez zrobic inaczej. Zainstaluj sobie program taki jak Pocket Controller i przy jego pomocy z poziomu peceta bedziesz mogl sobie uruchomic ten program na PDA.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2005, 07:39:25 »
a backupu nie mogles odzyskac bo pewnie nie przestawiles ustawien regionalnych na takie jak byly w momencie robienia kopii

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2005, 11:20:13 »
Dzięki, co prawda z podłączenia do PC nici, bo przestały się widzieć, ale i tak jest niźle. W męczarniach udało mi się dostać do welcom.exe i go odpalić. Teraz ekran działa prawidłowo.
jeśli chodzi o backup to mam widzę spory problem. Za cholerę nie pamiętam jakie miałem ustawienia regionalne. MDA chodziło bez żadnych problemów prze prawie 2 lata i do łba by mi nie przyszło, że backup wymaga zapisania sobie ustawień regionalnych :(

Taaa, no i do tego wszystkiego MAD wogóle nie chce się połączyć z ActiveSynciem :( Niby PC widzi MDA, ale to wszystko, do tej pory w MDA pokazywała się informacja o połączeniu i mała ikonka w prawym dolnym rogu, teraz tak się nie dzieje :/

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2005, 14:50:32 »
Pewnie polecialy jakies ustawienia rejestru... byc moze nie pozostanie nic jak hard reset i instalowanie wszystkiego od poczatku. Przywrocenie backupu nic raczej nie da. Rozumiem ze na czystym systemie polaczenie ActiveSync dziala?