Palmtop + telefon komórkowy = ...

• 11 Odpowiedzi
  • 808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« dnia: Luty 19, 2007, 13:17:50 »
Chciałbym w tym wątku zgromadzić wiedzę dot. możliwości współpracy palma (pocket'a) z telefonem komórkowym. Pomysł sie narodzil bo wczoraj zgubilem swoja komorke i utracilem wszystkie kontakty. Czy sa programy do tworzenia kopii zapasowych kontaktów (przez BT lub Irda)? - to moje podstawowe pytanie. Przy okazji napiszcie co jeszcze można wyczarować za pomocą palmtopa. Czy kupując nowy telefon stanowczo wybrać taki z BT?
1. oczywiście łączenie palma do intenetu
2. przesyłanie fotek z komórki do palma
3. przesyłanie mp3 z palma do komórki i nazad
tylko te zastosowania były mi przydatne ale wierzę, że jest więcej..??
Proszę podawać nazwy programów które mogą się przydać

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2007, 19:33:38 »
Czytam Twojego maila i aż oczy przecieram... A dlaczego? Ano dlatego, że nie mogę sobie wyobrazić utraty "wszystkich kontaktow"...  :surprised:

Przecież masz palmtopa  :mysli:  a i zapewne PC-ta  :mysli:  i zapewne z iPAQ-iem dostałeś Outlooka, którego możesz synchronizować z palmtopem  :mysli:  i jeśli tak jest, to - przynajmniej dla mnie - oczywisty jest wybor takiego telefonu, który również można synchronizować z komputerem...  :mysli:  i wówczas nie ma ryzyka, że coś zginie...  :proud:

Ja właśnie tak robię od dobrych kilku lat - co więcej - palmtopa synchronizuję z dwoma komputerami (w pracy i w domu), a z domowym komputerem synchronizuję obie swoje Nokie (a wcześniej dwa Sony-Ericssony i jednego Siemensa).
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2007, 21:42:16 »
Nie używam outlooka wogóle w żadnym z komputerów  :bored:
W kontaktach komórki miałem tylko nr-y telefonów przyjaciół,
gdybym mógł je przez BT lub IR przenieść do ipaq'a pewnie bym tak zrobił
ale takiej możliwości nie znałem i nie znam nadal (dlatego pytam)  :mysli:
Nie zabezpieczyłem kontaktów na wypadek utraty telefonu niestety ale sposób który opisałeś jest dość uciążliwy (podłączanie telefonu do komputera kablem, synchronizowanie go z outlookiem, synchronizowanie outlooków). W moim przypadku prędzej skompletuje brakujące nr-y korzystając z GaduGadu  ;) pozdrawiam
Pytam dalej co jeszcze można zrobić przez BT??
Muszę na dniach kupić jakiś telefon z BT lub bez..

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2007, 21:55:59 »
Pytam dalej co jeszcze można zrobić przez BT??

Sluchaweczka na bt, bardzo wygodna sprawa.. Mozesz nawet na takowej pogadac na skype na pc przez nia. Nie wiem jak jest z ppc, bo nikt nie raczyl odpowiedziec w zalozonym przeze mnie temacie.. :(
Moim zdaniem bt to juz wymog, bo bez niego kozystanie z komorki staje sie coraz bardziej uciazliwe, a chyba powinno byc odwrotnie.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2007, 20:12:21 »
i co, to ma byc wszystko? czy nie chce sie pisac?
sluchaweczka jak dla mnie odpada - nie przyda sie bo moj ipaq nie pociagnie skype'a

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2007, 22:12:46 »
Nie chce sie pisac, bo juz powstal nie jeden taki temat, wystarczy poszukac troche..
Ciesz sie ze wogole ktos ci odpisal  ]:>
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2007, 23:52:33 »
aha :D

ale tak naprawde to sie przyznaj - nie ma o czym pisać, a BT w telefonie nie jest potrzebny, no chyba ze ktos sie laczy z netem

*

Offline olaf_medras

• **
  • 134
  • Sprzęt: FSC Loox 720
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2007, 00:08:18 »
Cytat: "Ditron"
aha :D

ale tak naprawde to sie przyznaj - nie ma o czym pisać, a BT w telefonie nie jest potrzebny, no chyba ze ktos sie laczy z netem

OMG rece opadaja...

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2007, 11:27:46 »
ręce Ci opadły? a może zaskoczysz mnie jakimś ciekawym rozwiązaniem czy po prostu lubisz sobie przez BT obrazki i dźwięki to komórki zgrać?

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2007, 19:20:23 »
ja tam lubie niebieskie diody - dla mnie to najwazniejsze zastosowanie BT - po cholere cos wiecej...

Faktycznie rece opadaja. Nie dosc, ze nie masz pojecia czym jest BT to jeszcze od realnych zastosowan BT w codziennym zyciu google sie uginaja....

*

Offline kosmo

• 254
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2007, 19:25:31 »
synchronizacja z PC/PDA lub wymiana danych z innym telefonem, słuchawka BT, profil HID, profil A2DP, dialup (gprs), gps (mozna odpalić mapy na telefonie itp), zestawy głośnomówiące, kontrola dostępu (możliwośc blokady PC jak nie ma w zasiegu telefonu) i wiele innych, przedstawiłem tylko hasła bo wszystko na forum jest juz opisane

*

Offline Ditron

• **
  • 143
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2007, 17:34:06 »
sam odpowiadam bo widzę że się nie rozumiemy a już znalazłem:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10502
- to by było na temat kontaktów czyli ich wymiana między PDA i telefonem (BT lub IR), dochodzi też redagowanie i odczytywanie sms-ów i nawiązywanie połączenia
Pozostałe zastosowania BT z telefonem to:
- łączenie z internetem
- przesyłanie pierdółek tj. grafik, zdjęć, dźwięków
inne, wyżej wymienione nie dotyczą współpracy PDA-telefon  :kill:
dzięki i nara bo chyba już temat wyczerpany..