licznik danych gprs

• 3 Odpowiedzi
  • 692 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

licznik danych gprs
« dnia: Luty 12, 2005, 14:00:59 »
witam, prosilbym o polecenie jakiegos zmyslnego programu do sledzenia danych podczas polaczenia gprs, uzywam obecnie sbp pocket gprs monitor, ale jakos mi nie bardzo sluzy poniewaz nie moge sie dokopac do opcji aby pokazywal mi zuzycie w danej sesji i zebym nie musial odczytywac na wykresie w slupkach. na dodatek raporty daja dane zbiorcze, tzn wych i przych razem. najprostrze byloby dla mnie mozliwosc monitorowania polaczenia przez pocket gadu, ale o ile pgg monitoruje swoje polaczenie(git ), ale polaczenie z internetem pozostaje na zero w wyslanych i odebranych-  jesli ktos moze wie jak to zrobic to bede wdzieczny. aha w pgg oczywiscie wyswietla sie ze jest polaczony z internetem (nazwa polaczenia np. erainternet) i tyle tego:)
pozdrawiam i z gory big thx

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
licznik danych gprs
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2005, 15:00:11 »
Jesli laczysz sie via BT, to jak czesto pisalem, polecam uproszczona kontrole ilosci przeslanych danych.
Mozna to zrobic w menagerze BT, wlasciwosci polaczenia. Widac tu ilosc wyslanych i odebranych danych w biezacej sesji. Stosuje te metoda od dawna i zawsze sie to zgadza z bilingiem. Orientacyjnie mozna traktowac ze np 105 kB BT oznacza 100 kB transmisji GPRS. Pozwala to zaplanowac moment wylaczenia np. przed zakonczaniem 'setki'.
Polecam

licznik danych gprs
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2005, 19:26:04 »
super, dzieki. nie wpadlem na to, choc takie banalne:))
a co do pocket gg moze by mi ktos pomogl?? pamietam kiedys watek w ktorym bylo wspomniane o gprs monitorze w kontekscie licznikow w pg - tzn jesli komus starczy prosty to polecam wbudowany pg, a jesli nie to gprs monitor.Lacze sie via BT z telefonem, a pg wykrywa polaczenie istniejace, choc go wcale nie mierzy. moja wrodzona dociekliwosc nie da mi spokoju...;)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
licznik danych gprs
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2005, 22:06:58 »
O ile pamietam to ostatnia wersja ma wlasnie te wade, ze nie liczy dla polaczenia via BT. Dziala to chyba tylko dla klasycznego polaczenia modemowego. Spojrz na opis do tej wersji pg.