Martwe pixele ?!

• 6 Odpowiedzi
  • 419 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martwe pixele ?!
« dnia: Grudzień 23, 2005, 19:13:10 »
Siemka - glupio pytam i z nieuzasadnionym optymizmem ale czy jest jakis program do przeszukiwania wyswietlacza i usuwania martwych pixeli ? Pytam bo gdzies o tym czytalem i mi sie obilo o uszy :P HEŁP ME ! :D Mam hp ipaq ...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2005, 20:17:23 »
Gdybyś miał martwe pixele to napewno byś je zauważył :) Można sobie otworzyć biały i czarny obrazek na pełnym ekranie to się okaże czy są jakieś  gorące albo martwe pixele. Programów do znajdowania takich pixeli nie ma tym bardziej do ich naprawy.  Jedynie do matryc w aparatach :)
Are you shpongled?

*

silentjob

Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2005, 21:50:18 »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2005, 22:32:40 »
Dobra ale ten program nie wyszukuje tych pixeli. To my sami musimy popatrzeć na lcd czy jest ok :) Ta tak jakby drukarką sprawdzać czy wydruk jest dobry nie patrząc na niego :P
Are you shpongled?

*

silentjob

Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2005, 22:44:49 »
No tak, o to mi właśnie chodziło, uprościłem myśl, mówiąc, iż wyszukuje automatycznie :wink:, w końcu trzeba samemu na ten ekran spojrzeć aby coś znaleźć.

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2005, 16:32:21 »
Witam

Mam  pytanie troche zbliżone do tego, mianowicie czy czesto sie zdarza, ze palmtop już odrazu po kupnie ma martwe pixele oraz mniej więcej po jakim czasie one się pojawiają ?(np. po pół roku, jesli wyświetlacz ma wade itp)

*

Offline lipciopda

• 6801
Martwe pixele ?!
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2005, 02:14:01 »
w sumie czesto sie nie zdarza ale sie zdarza... jesli nie pojawia sie podczas pierwszych tygodni uzywania to powinno byc OK

programow, ktore same zanalizuja wyswietlacz LCD i poinformuja o wypalonych pixelach nie ma