Marchewka vs InterWrite

• 21 Odpowiedzi
  • 2373 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marchewka vs InterWrite
« dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:05:28 »
Polska vs Czechy.
Jestem z tego laikiem, a może ktoś to już porównywał
Najmniej istotne wydaje mi się z polszczenie (czy można je wyłączyć). Zależy mi na bazgraniu po polsku ew. z klawiaturki
Czekam na komentarze bardziej doświadczonych odemnie

*

Offline yayco

• 870
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:17:52 »
Ja używam interwrite na asusie z dużym zadowoleniem. Zrezygnowałem z polskiej wersji systemu na rzecz angielskiej z nakładką i po dwóch miesiącach ciągle uważam, że dostałęm to za co zapłaciłem: mam dobrze spolszczony system z funkcjami oryginału (rozpoznawanie pisma).
Ciekawostka: przy upgradzie ROMu musiałem zdeinstalować interwrita, ponieważ system był rozpoznawany jako polski :shock:
Nie zauważyłem jakichkolwiek niestabilności, ani spowolnienia

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:38:19 »
pretender
jezeli chcesz miec tylko polskie znaki to zainstaluj polska klawiaturke a spolszczenia sobie odpusc bo wiecej cie umecza niz pomoga

*

Offline gotrek

• *
  • 74
Re: Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2006, 16:45:58 »
Cytat: "pretender"
Zależy mi na bazgraniu po polsku ew. z klawiaturki
Czekam na komentarze bardziej doświadczonych odemnie

http://vgakey.net/ - Polecam. Uzywam i jestem bardzo zadowolony.
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

*

silentjob

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:04:04 »
Zgodzę się z przedmówcami, spolszczenie przyniesie w dłuższej perspektywie więcej strat niż zysków, zainwestuj tylko w polską klawiaturę, powinno wystarczyć.

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 20:51:19 »
Nie ma strat po instalacji InterWrite . Na N311 wszystko dzial  jak bez niego. Nie ma zadnej niestabilnosci i proglemow (poza tymi znanymi z windows mobile)

*

silentjob

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:04:28 »
A że tak spytam, długo korzystałeś ze spolszczenia? Polecam zapoznać się z nim przez dłuższy okres czasu...

*

Offline yayco

• 870
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:26:35 »
Cytat: "silentjob"
A że tak spytam, długo korzystałeś ze spolszczenia? Polecam zapoznać się z nim przez dłuższy okres czasu...

A, że tak spytam  :wink: , masz jakieś doświadczenia z interwrite`m, oparte na zapoznawaniu się z nim przez dłuższy czas, czy uogólniasz doświadczenia dotyczące innych "polonizatorów"? :)
I jeszcze jedno, całkiem już poważne pytanie. Czy sądzisz, że skoro przez dwa miesiące nie miałem najmnieszych kłopotów, ani lagów, to zacznę je mieć po roku?
Jeśli tak, to wyjaśnij dlaczego.

*

silentjob

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:36:56 »
Zakupiłem spolszczenie razem z pocketem, zainstalowałem, po czym dosć długo walczyłem z jego niestabilnością, wieszaniem programów oraz innymi komplikacjami, jakie wynikły z jego użytkowania. Zatem mam doświadczenie, i niestety podziękuje za tą aplikację...

*

Offline yayco

• 870
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:41:25 »
Zakupiłem spolszczenie razem z pocketem, zainstalowałem, po czym dosć długo walczyłem z jego niestabilnością, wieszaniem programów oraz innymi komplikacjami, jakie wynikły z jego użytkowania. Zatem mam doświadczenie, i niestety podziękuje za tą aplikację...

OK, nie neguję Twoich doświadczeń, węcej nawet - cenię je. Odpowiedz tylko wprost: czy to było spolszczenie InterWrite?

*

Offline Gyc

• **
  • 132
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 18, 2006, 22:28:05 »
Ponad m-c używania polskiej nakładki firmy InterWrite na n311 i nie zauważyłem problemów. Ostatnio nie instalowałem po porządkach wiosennych w sprzęcie z czystego lenistwa tylko ;-)
Myślę, że nie ma co dyskutować tylko każdy (kto się zastanawia) powinien przetestować sam i zdecydować - używać czy nie.

Pozdrawiam,
Gyc.

*

silentjob

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:38:59 »
Cytat: "yayco"
OK, nie neguję Twoich doświadczeń, węcej nawet - cenię je. Odpowiedz tylko wprost: czy to było spolszczenie InterWrite?

Była to Marchevka, niemniej korzystając z okazji zainstalowałem też InterWrite'a, ale nie powiem, aby różnica w działaniu była znacząca, zatem jestem na stanowisku, że spolszczenie nie jest najlepszym programem przeznaczonym dla palmtopa.

Co do daleszej części pytania, uważam, że po pewnym czasie sam odczujesz, że prędkość działania pocketa wyrażnie spada, a do tego zdarzają się niekiedy konflikty na linii pda :arrow: spolszczenie :arrow: pozostałe zainstalowane aplikacje, co pociąga za sobą często nieprzewidywalne zachowania urządzenia.

*

Offline yayco

• 870
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 19, 2006, 00:01:47 »
Mam nadzieję, że się mylisz, tym bardziej, że InterWrite`a znasz jedynie pobieżniei nie możesz powołać się na długotrwałe doświadczenia.
Ale  obiecuję, że jeśli za jakiś czas zmienię zdanie, to starannie odszczekam  :wink:
Na szczęście opinie innych użytkowników InterWrite stanowczo moją nadzieję wzmacniają.
Każdy zatem pozostanie przy własnym zdaniu, bo rację ma Gyc pisząc, że trzeba to wypróbować samodzielnie i równie samodzielnie zdecydować.
Co zamyka mój udział w tym wątku.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 19, 2006, 00:18:06 »
mysle ze sokor narazie chodzi ok to super i mam nadzieje ze nie zacznie wam sie nic kaszanic po instalacji kolejnego softu

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 19, 2006, 07:30:12 »

Od 2 miesiecy od momentu zakupu acera. Nie kupilbym tego ale jak acer daje za darmo to sprawdzilem :) Dziala bez zarzutu.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 19, 2006, 07:45:08 »
ja uzywam interwrite v9 od kilku miesiecy
nie zauwazylem spadku wydajnosci PDA
w samy interwrite jest pare bledow ktore moznaby poprawic

nie rozumiem jednej rzeczy co moze powodowac spolszczenie ze inne
programy nie chca chodzic? przecierz to tylko pare plikow mui i aplikacja
do zarzadzania klawiaturka.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

silentjob

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 19, 2006, 18:09:13 »
Spolszczenia mają to do siebie, że na siłę starają się ingerować w system operacyjny, co sprawia, że czasam pojawiają się konflikty programowe :?.

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 20, 2006, 08:22:08 »
dzieki śliczne za komentarze niestety VGAKey nie wchodzi w grę. Najbardziej zależy mi na pisaniu rysikiem Polskich liter. Taką metodę preferuję. Czy wiecie gdzie w Polsce mozna kupić InterWrite'a?

*

Offline yayco

• 870
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 20, 2006, 08:40:51 »
Cytat: "pretender"
dzieki śliczne za komentarze niestety VGAKey nie wchodzi w grę. Najbardziej zależy mi na pisaniu rysikiem Polskich liter. Taką metodę preferuję. Czy wiecie gdzie w Polsce mozna kupić InterWrite'a?

Ja kupiłem przez internet, czyli u źródła.
Po instalacji masz dwa tygodnie na zakup i rejestrację, więc możesz ustrojstwo pretestować na własnej skórze. Jest tu pewien kruczek, bo strona jest o wersji pro, a polska wesja nazywa się standard. Ja miałem przez to pewne problemy ze znalezieniem linka, pod którym mogłem toto kupić. W końcu z pomocą Sunnysoftu trafiłem tutaj.
Płacisz kartą kredytową, a cena jest w dolarach.

*

Offline januba

• 271
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 20, 2006, 09:11:59 »
Korzystałem z Marchevki ponad pół roku. Broniłem jej jak lew. Też nic się nie działo (Loox720), dopóki nie zrobiłem upgrade'u. Zaczęły się schody. W końcu odinstalowałem całość i do pierwotnej wersji już nie wróciłem. Mam tylko VgaKey. Wniosek z moich doświadczeń jest następujący: instalacja nakładki na czysty system nie powoduje żadnych komplikacji, problemy zaczynają się przy upgrade, jak już jest zainstalowanych trochę programów. Przypuszczam, że wpływ miała też zmiana autora upgrade'u (pierwotnie Sunnysoft, obecnie Media Office) A propos. Po odinstalowaniu Marchevki zniknął mi plugin Tasks na Today. Czy mógłby ktoś podesłać mi wszystkie wpisy klucza w rejestrze: HKLM\Software\Microsoft\Today\Items\Tasks. Tam są chyba wszystkie klucze, które mi zniknęły, a nie chcę robić twardego resetu (mam WM2003SE)
Pozdrawiam
Janusz

Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 20, 2006, 09:52:52 »
Cytat: yayco

Ja kupiłem przez internet, czyli u źródła.

Problem polega na tym że od pół roku nie mam karty Visa Classic, więc kupno przez net odpada. Ehhh... problem za problemem

*

Offline indian

• 823
Marchewka vs InterWrite
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 20, 2006, 16:36:07 »
Cytat: "gader"
ja uzywam interwrite v9 od kilku miesiecy
nie zauwazylem spadku wydajnosci PDA

Wygralem,wygralem  :!: A wlasciwie moja zona ktora uzywa Interwrite od 20 miesiecy na Mda 1 :) Problemow dotad nie miala zadnych,jakis program,bodajze do zarzadzania finansami odmowil tylko instalacji,reszta dziala do dzisiaj bez zarzutu.Mnie najbardziej podoba sie w tym spolszczeniu jedna nazwa,przetlumaczenie "Terminal Services Client" jako "Cienki Klient",urocze :D