Loox Vs Jornada 928

• 7 Odpowiedzi
  • 1021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Loox Vs Jornada 928
« dnia: Październik 19, 2002, 20:20:05 »
Witam wszystkich. Ja, jako stary palmowiec :) prosze szanowne grono pocketowcow o rade. Co wybrac ?... Looxa czy 928 ?... I dlaczego ?...
Pozdrawiam kolegow,

Nephilim.

Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2002, 22:00:45 »
casjopeje e-200 polecam, 64ram, 32mb rom, 10h bateria wymienialna+zapasowe zrodlo zasilania, sloty mmd i cf, wspaniale podswietlanie.

*

Offline umbro

• *
  • 67
    • http://217.96.194.164/pbx
Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2002, 22:30:58 »
Masz na myśli sprzęt nowy to uwaga HP kończy z PDA , jeśli HP to raczej Compaq np 3970 , jest niezły polecam , ale biorąc pod uwagę relację cena  jakość to na pewno Loox ....
Niezła jest też Toshiba e740 ....
Zakup nowego sprzętu z nie najnowszym procesorem i ekranem , chyba nie ma sensu ?
Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2002, 11:11:13 »
Trudno porownywac HP 928 z LOOXem. Chodzi glownie o to ze HP ma wbudowany modul GSM/GPRS, ktore jest zarowno plusem jak i minusem. Po pierwsze jezeli planujesz czesto korzystac z funkcji PDA, to mozesz zapomniej o rozmowach telefonicznych. Baterii wystarczy ci ledwo na 3-4 godziny pisania w Wordzie, moze z godzine rozmowy i koniec.

Narazie nie ma sensu kupowac takiego kombajnu, bo baterie sa za slabe. Lepiej miec osobno telefon i palmtopa.

Wiem cos o tym bo testowalem wlasnie modul GSM/GPRS AudioVoxa na CF. Moj LOOX gdy zostawilem go na noc w stanie czuwania z owym modulem trzymal ledwo 10 godzin!!! A nic na nim nie robilem!

To naprawde nie ma sensu.

Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2002, 12:52:26 »
Kuba,
po prostu trafia mnie szlak, bo powoli czuje sie jak żołnierz armii amerykańskiej. Palm IIIc, telefon, aparat fotograficzny... eghm. I to wszystko pod garniturem :). Tragedia. Wiec wykombinowałem palmofon. Rozpatruje jeszcze, ale to już "mój dział" Sony nr 70 albo lepiej sony nx 70. Tak czy inaczej - chcialbym mieć telefon (gprs) z excellem :). Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że na razie trzeba raczej się wstrzymać :(.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2002, 13:15:17 »
Kuba, zauważ że ten moduł audiovoxa nie ma żadnej dodatkowej baterii, a LOOXowa się nie sprawuje najlepiej. Jornada 928 ma nie dość że słabszy procesor, bo o ile się nie mylę tylko 133MHz(TI OMAP), zatem bardziej energooszczędny, to wiemy jak HP się dobrze postarało w Jornadach nowych o wykorzystanie soczku z akumulatorów (dopiero iPAQ 3970 przebił Jornadę 568 czasem życia). Plecki LOOXowe natomiast, o ile dobrze sobie przypominam, mają jeszcze dodatkową baterię, zatem taki mariaż na pewno potrzyma dłużej niż 10 godzin na czuwaniu (bo moduł GSM może działać gdy pocket jest wyłączony, jak w starym dobrym Visor Phone).

Nephilim - nie wiem czy masz co nawet nad Jornadą 928 się zastanawiać, gdyż podobno wyprodukowano jej naprawdę niewiele egzemplarzy. Jeśli masz taką możliwość, kup może któryś z klonów XDA (Siemens SX56, T-Mobile XDA czy O2 XDA, w niemczech widziałem dostępny ten drugi) - jest to nie dość że wydajniejsze rozwiązanie (StrongARM 206MHz), to też zgrabniejsze. XDA są rozmiarów "gołego" iPAQ 3600/3700 + wystająca antenka. Albo poczekaj na telefony Smartphone 2002. :)

Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2002, 13:43:49 »
Moge kupic używana 928 za okolo 2500 zl. o xda nie wiem nic :(, własnie sciągam dokumentację... siemens wygląda bardzo zgrabnie, ciekawe jak z bateriami u niego. Smarty to coś mi dzwoni, że to chyba Bill G ?... :). Dziękuję za informacje. A i jeszcze jedno. Czy są aparaty do pocketow ale np. z lampą błyskową i czymś więcej niż 640x480?...
Pozdrawiam,
Neph.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Loox Vs Jornada 928
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2002, 17:24:43 »
No fakt ... zapomnialem ze 928 ma dwa procki. W takim razie to jest chyba najlepsze rozwiazanie jesli chodzi o palmtopo-telefon. Ale ja nadal sie waham.

Poczekam jak bedzie dostepny ten modul w postaci pleckow dla LOOXa. Jesli bedzie trzymal z 3 godziny pracy na PDA dziennie + 10 godzin czuwania to sie chyba w nim zakocham :)