Naprawa połączeń sieciowych, ale bez Welcome'a

• 2 Odpowiedzi
  • 518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« dnia: Sierpień 16, 2006, 21:33:09 »
Czy jest jakaś metoda naprawy połaczęń sieciowych bez uruchamiania Welome'a? Naprawia on wszelkie wpisy, umożliwiajac dzialanie Internet Explorera, ale na mojej Cassiopei E200 trzeba naprawiać czesto, praktycznie przed każdym wejsciem w Sieć. Czy zetem jest jakaś aplikacja, która robi to samo, co Welceome, ale bez konieczności kalibracji ekranu i innych czynności pobocznych? A może ktoś zna jakiś trick systemowy?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2006, 21:55:39 »
Pewnie wszystko jest zapisywane w rejestrze więc chyba byłby sposób. Resco explorerem można wyeksportować cały rejest do pliku reg zaraz po użyciu welcome. Potem drugi raz po połączeniu z siecią. Na PC są programy do porównywania plików rejestru i różnice można by wyeksportować do osobnego pliku. Potem jak zajdzie potrzeba wystarczy dodać do rejestru na pda te wyszukane wpisy. Konkretnie nazwy programu nie pamietam bo dawno się tym bawiłem ale chyba google pomoże.
Are you shpongled?

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:05:01 »
Z tego, co czytalem, to welcome.exe tworzy (odtwarza) 2 ukryte pliki, ktore sa uzywane przez Connection Manager'a: CMMapG i CMMapP. W PPC2002 znajduja sie one w glownym katalogu, w WM2003 w podkatalogu ConnMgr. Mozesz sprobowac zrobic kopie zapasowa tych plikow i w razie potrzeby odtwarzac (kopiowac) je recznie.

Czasami problemy z siecia moga tez byc spowodowane nieprzydzielaniem adresu IP przez serwer DHCP (jesli adresy przydzielane sa automatycznie). Ja w kazdym badz razie czesto uzywam programu, ktory ponawia prosbe o adres IP do serwera DHCP - np. vxIPConfig (przycisk "Renew"):
http://www.cam.com/vxipconfig.html