Łączenie się z internetem przez kablówkę

• 38 Odpowiedzi
  • 2164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline solex

• **
  • 190
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 06, 2006, 14:02:08 »
Proponuje zrobić test (tylko dla osob, ktore zmienily sposob rozpoznawania swojej przegladarki, by byla widoczna jak duży IE) i spróbowac połaczyc się przez IE z poziomu PDA ze strona Symanteca i sprobować przetestować porty oraz podatność na ataki.

Skaner

Jaki wynik?

:-)

ps.
Taaa, ryzykant to brzmi dumnie, ale ... jak już twój poket będzie na łasce robaków i twoje dane będą na łasce, a nie wątpię, że prędzej czy później tak stanie się, to .. może powiesz to co ja dzisiaj.

wszyscy kiedyś bedziemy na łasce robaków ;-)))

« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 06, 2006, 15:34:00 »
Cytat: "solex"
...
Taaa, ryzykant to brzmi dumnie, ale ... jak już twój poket będzie na łasce robaków i twoje dane będą na łasce, a nie wątpię, że prędzej czy później tak stanie się, to .. może powiesz to co ja dzisiaj.

wszyscy kiedyś bedziemy na łasce robaków ;-)))

A propos ... znacie taką gierkę na Meritum bodajże .. Robak Franciczek ??? :)

ps. Uwielbiam proste gierki

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 06, 2006, 16:44:13 »
Cytat: "trzcionk"

Programy AV jak wiadomo strasznie zamulaja systemy..

Nie używam to nie wiem :)

To jak to z Toba jest? Jestes tak przewrazliwiony na punkcie wirusow a na kompie nie masz nawet AV? :roll:

wyobrazasz sobie komfortowa prace na pockecie, ktory sam w sobie ma nie najszybszy system a do tego mial by byc obciazony przez AV?

Wyobrażam sobie, że ... mam na pokecie system uprawnień umożliwiający precyzyjne udostępnianie programom aktywności internetowej, praw do plików itp a dopiero w ostateczności podejmuje działania wykrywające wirusy.

To chyba bardziej potrzebujesz jakiegos firewalla niz antywirusa...

Mnie nie przekonuje twierdzenie, ze 'byc moze cos tam czyha'. Wole byc (w Twoich oczach) ryzykantem.

Jak prawie wszyscy wiedza tak nie jest wiec nie mam sie czym martwic. Jesli na prawde nadejdzie era wszechobecnych robakow pocketowych to na pewno bede zmuszony do zainstalowania jakiego antywirusa. Jednak obecnie nie wymyslam sobie nie potrzebnych problemow :)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 06, 2006, 16:56:31 »
Cytat: "sajlent"

Programy AV jak wiadomo strasznie zamulaja systemy..

Nie używam to nie wiem :)

To jak to z Toba jest? Jestes tak przewrazliwiony na punkcie wirusow

Ja ??? Ja obiektywie oceniam sytuację. Z tego punktu widzenia sporym naiwniactwem jest używanie tych wszystkich małych programików.
a na kompie nie masz nawet AV? :roll:

A w czym mi taki program miałby pomóc ?? Przecież on wykrywa tylko znane wirusy a chodzi o te nieznane, które wydają się być zupełnie normalnymi programami np. tego p...ego pilota, którego napisanie jest prostackie więc naprawdę nie ma powodu ukrywać jego źródeł.

wyobrazasz sobie komfortowa prace na pockecie, ktory sam w sobie ma nie najszybszy system a do tego mial by byc obciazony przez AV?

Wyobrażam sobie, że ... mam na pokecie system uprawnień umożliwiający precyzyjne udostępnianie programom aktywności internetowej, praw do plików itp a dopiero w ostateczności podejmuje działania wykrywające wirusy.

To chyba bardziej potrzebujesz jakiegos firewalla niz antywirusa...

Taaa

Mnie nie przekonuje twierdzenie, ze 'byc moze cos tam czyha'. Wole byc (w Twoich oczach) ryzykantem.

Jak prawie wszyscy wiedza tak nie jest wiec nie mam sie czym martwic.

Jak nie jest ?? Nie jest kwestią czasu kiedy Ty staniesz się pożywką robaków internetowych ?? To chodź się założymy, że nią będziesz.

Jesli na prawde nadejdzie era wszechobecnych robakow pocketowych to na pewno bede zmuszony do zainstalowania jakiego antywirusa. Jednak obecnie nie wymyslam sobie nie potrzebnych problemow :)
Pozdrawiam

A skąd wiesz, że już nie nadeszła ?? Czy twój poket już nie wysyła czegoś ??

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 06, 2006, 19:14:00 »
Dobra, ja wiem swoje, Ty wiesz swoje i tak zostawmy ta sprawe bo dosc spory OT sie zrobil a i tak nikt nikogo nie przekona do swoich racji.
Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 07, 2006, 02:19:05 »
Piotrze Trzcionkowski (nie napisze kolego bo nawet to ci nie odpowiada jak pokazal inny watek) - czy mozesz mi wytlumaczyc o co ci chodzi? bo po przesledzeniu twoich 35 wypowiedzi stwierdzam, ze bardzo lubisz sie czepiac i stwarzac problemy z niczego...

czy nie lepiej kontynuowac blog na swojej stronie albo poszukac nowych sposobow wiazania krawata niz pisac bezsensowne odpowiedzi? do czego ty zmierzasz? masz za zle ludziom, ze ci doradzaja? nie podoba ci sie ten typ postepowania to rob po swojemy ale daruj juz sobie te teksty

boisz sie wirusow to instaluj AV - nie boisz sie to pisz teorie na temat nieistniejacych zagrozen - jesli nie widzisz roznicy pomiedzy PC i PDA to twoj problem i twoja sprawa

to nie jest twoj blog tylko prywatne forum i miej to na uwadze

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 07, 2006, 08:54:03 »
lipciopda    :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
tez doszedlem do krawatow :lol:

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 07, 2006, 22:03:50 »
Cytat: "pimpus sadelko"
lipciopda    :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
tez doszedlem do krawatow :lol:

Blog ??

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 07, 2006, 23:36:07 »
Jeszcze brakowało mi tutaj globalnego spisku żydomasonerii i cyklistów. Po kiego mieć w ogóle kompa jak wszędzie czyhają jakieś zagrożenia?