Jakich kłopotów
Jakiego konkretnie antywirusa ??
A ja wcale nie twierdzę, że instalowanie programów antywirusowych ma głęboki sens. I wcale nie myślę o poketach a dowolnych komputerach.
Ja caly czas mowie o pocketach a nie generalnie o kompach bo PC to zupelnie co innego.
Kiedy dla mnie to to samo

Programy AV jak wiadomo strasznie zamulaja systemy..
Nie używam to nie wiem

wyobrazasz sobie komfortowa prace na pockecie, ktory sam w sobie ma nie najszybszy system a do tego mial by byc obciazony przez AV?
Wyobrażam sobie, że ... mam na pokecie system uprawnień umożliwiający precyzyjne udostępnianie programom aktywności internetowej, praw do plików itp a dopiero w ostateczności podejmuje działania wykrywające wirusy.
Ja sie nie upieram, jesli bedziesz spokojniejszy dzieki temu, ze masz zainstalowany taki program to moze i dobrze, ale mnie (i mysle, ze zdecydowanej wiekszosci userow) nie przekonasz dopoki nie przedstawisz racjonalnych dowodow istnienia zagrozenia.
Po co dowodzić już dowiedzionego ?? Mnie rybka czy ktoś zarazi się AIDS czy nie pod warunkiem, że nie narazi mnie. I dlatego sobie piszę o zabezpieczaniu bo jakoś nie widzę takich rozwiązań. Gdzieś mi tylko przemknął jakiś antywirus na pokety, ale już nie wiem gdzie.
Mnie nie przekonuje twierdzenie, ze 'byc moze cos tam czyha'. Wole byc (w Twoich oczach) ryzykantem.
Taaa, ryzykant to brzmi dumnie, ale ... jak już twój poket będzie na łasce robaków i twoje dane będą na łasce, a nie wątpię, że prędzej czy później tak stanie się, to .. może powiesz to co ja dzisiaj.