Kupiowanie katalogow z PC na PPC

• 23 Odpowiedzi
  • 631 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pxm

• **
  • 101
« dnia: Październik 01, 2006, 11:20:15 »
Otóż wczoraj chcialem skopiowac cały katalog (z podkatalogami i plikami) z PC na PPC przez AS. Czyli na zasadzie 'kopiuj' 'wklej'.. Jednak po chwili pokazal sie komunikat o braku miejsca w PPC (oczywiscie miejsca bylo duzo) lub zabezpieczeniu.. (cos w tym stylu). Wiec stworzylem recznie katalog o takiej samej nazwie na PPC i wtedy skopiowalem zawartosc do tego katalogu. No i poszło bez problemu.. Co jest przyczyna, ze nie chcial od razu mi skopiowac calego katalogu z zawartoscią PC do PPC? Z gory dzieki.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2006, 11:40:48 »
Też doświadczyłem czegoś podobnego - problemy bywają z tworzonymi przez winxp plikami thumbs.db... Nic na to nie poradzisz :(

ew. spróbuj active sync'iem 3.5b2. może już naprawili...

*

Offline pxm

• **
  • 101
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2006, 11:43:05 »
Cytat: "Adamerso"
Też doświadczyłem czegoś podobnego - problemy bywają z tworzonymi przez winxp plikami thumbs.db... Nic na to nie poradzisz :(

ew. spróbuj active sync'iem 3.5b2. może już naprawili...

Rozumiem, ze ta beta 3.5b2 jest na tyle dopracowana, ze mozna smialo instalowac? :) Poki co rzeczywiscie uzywam 4.2

*

Offline kosmo

• 254
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2006, 11:57:47 »
co do plikow thumbs.db mozna je wylaczyc:
kliknij w oknie w xp "narzedzia => opcje folderow=>widok" i zaznaczamy "nie buforuj miniatur" potem szukaj i usuwamy wszystkie pliki "thumbs.db" i zadne nowe juz sie nie pojawia

*

Offline pxm

• **
  • 101
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2006, 12:35:11 »
Cytat: "kosmo"
co do plikow thumbs.db mozna je wylaczyc:
kliknij w oknie w xp "narzedzia => opcje folderow=>widok" i zaznaczamy "nie buforuj miniatur" potem szukaj i usuwamy wszystkie pliki "thumbs.db" i zadne nowe juz sie nie pojawia

oo, warto wiedziec, dzieki :)
A tak BTW to jaka role te pliki pełnią w WIN ?

*

Offline kosmo

• 254
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2006, 12:39:30 »
system sobie w nich buforuje miniaturki fotek itp, dzieki temu jak masz widok miniatury to szybciej sie one wyswietlaja, ale na dobra sprawe rożnice widac tylko czasem w katalogach pełnych zdjęć.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2006, 13:30:41 »
Nie kopiuja sie bo trzeba wejsc we wlasciwosci katalogu i odznaczyc "tylko do odczytu" , potem zastosuj i ok (oczywiscie dla all plikow w tym katalogu i podkatalogow) ...

Ot i cala sprawa nie moznosci kopiowania katalogow na urzadzenie badz karty pamieci ...

*

Offline pxm

• **
  • 101
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 01, 2006, 13:35:45 »
Cytat: "ravel"
Nie kopiuja sie bo trzeba wejsc we wlasciwosci katalogu i odznaczyc "tylko do odczytu" , potem zastosuj i ok (oczywiscie dla all plikow w tym katalogu i podkatalogow) ...

Ot i cala sprawa nie moznosci kopiowania katalogow na urzadzenie badz karty pamieci ...

heh... Tez wtedy o tym od razu pomyslalem i to zrobilem (takze dla katalogow wewnatrz). Nie pomagało. To jest to co juz koledzy wyzej pisali - kwestia pliku "thumbs".

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 05, 2006, 12:26:22 »
mam problem odnosnie przezucenia krutkiego filmu z Pc PPc.Nie chce mi dzialac.I z innymi programami tez mam problemy.Od kilku godzin mam asusa 636n i nie zabardzo jestem kumaty.Jedynie co przezucona muzyka i obrazki dzialaja.Pomozcie jak to przezucac zeby dzialalo.Chyba ze nie mozna wszystkiego przezucic z Pc zeby dzialalo?

*

Offline kleczu

• 384
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 05, 2006, 12:38:34 »
yupi666
Dobry odtwarzacz filmów to TCPMP, poszukaj na googlu. Co do reszty pytań napisz coś więcej i OBOWIĄZKOWO przeczytaj FAQ oraz Dział dla początkujących (linki na samej górze forum).

Pozdrawiam

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 05, 2006, 12:46:12 »
Przezucilem sobie program do sluchania muzy "pocket_winnamp" i nie moge go zainstalowac, tez zeby otworzyc film w programie "bestplayer" tez nie chce dzialac.Jak na Pc dziala to na Asusie nie bedzie dzialal.Musza byc specjalne programy do Asusa.Jak to jest?Wytlumaczcie mi bo jestem zielony.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 05, 2006, 12:49:44 »
yupi666

musisz miec programy pod WM natomiast jak jestes zielony to juz ktos Ci napisal, ze masz przeczytac to: http://pdaclub.pl/faq/ oraz to: http://pdaclub.pl/info.php?id=7289

zapoznaj sie z powyzszymi linkamia a pozniej mozesz uzyc jeszcze szukajki i dopiero wtedy zadawaj pytania.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 05, 2006, 13:24:16 »
Wrzucilem sobie na PPc Asusua 636n programik TCPMP i nie chce dzialac.Wyskakuje komunikat ze "nie jest prawidlowa aplikacja urzadzenia Pocket PC".Jak zrobic zeby to dzialalo?

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 05, 2006, 13:51:58 »
Sam komunikat wszystko mowi. Poprostu wrzuciles plik z PC'ta. Zainstaluj Tcpmp przez active sync.

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 05, 2006, 13:59:33 »
no wlasnie jak to zrobic.Wlasnie wiem ze trzeba to zrobic ale nie mam pojecia jak to sie robi a nikt mi nie chce powiedziec.Mam ten as zainstalowany.Powiedz jak sie go instaluje prze as.Z gory wielkie dzieki.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 05, 2006, 14:05:19 »
yupi666
przeginasz  :kill:
czytałeś faq i dział dla początkujących :?: tam masz wszystko wyjaśnione,
co z tego, że ktoś Ci napisze jak to zrobić, skoro albo nie umiesz czytać, albo nie chcesz zrozumieć :!:
rejestrując się na forum zobowiązałeś sie do przestrzegania regulaminu :!: przeczytałeś :?: to się zastosuj :!:

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 05, 2006, 14:11:48 »
ale masz problem.Co za problem wyjasnic w dwoch zdaniach.Nie kumam.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 05, 2006, 14:35:52 »
Sciagnij sobie stad http://corecodec.org/frs/?group_id=53&release_id=224#r224 wersje odpowiadajaca twojemu procesorowi. PAMIETAJ WINDOWS MOBILE :). Sciagaj cab'a wrzuc na ppc i zainstaluj. Jak masz podstawy wiedzy komputerowej to powinienes dac sobie rade :P

*

Offline kleczu

• 384
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 05, 2006, 14:47:54 »
Windows Mobile to NIE Windows XP/200x/Me/9x, na tą platformę istnieją osobne programy. Przejrzyj dział Download i oczywiście zapoznaj się z działem pomocy.

Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 05, 2006, 14:59:33 »
Cytat: "yupi666"
ale masz problem.Co za problem wyjasnic w dwoch zdaniach.Nie kumam.

Udowodnij, ze chociaz zerknales na podane przez innych linki,  pozniej zadaj bardziej konkretne pytania i wtedy z pewnosci kazdy Ci pomoze. Chwilowo nie widze u Ciebie odrobiny dobrej woli wiec chwilowo Auf wiedersehen
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #20 dnia: Październik 05, 2006, 15:09:41 »
laski bez.Moze jakos sobie poradze metoda prob i bledow az do tego dojde jak to sie robi.Ciekawe czy na samym poczatku wszystko wiedzieliscie.O nic mi nie chodzi tylko o schynchronizowanie byle jakiegos pliku albo programu przezuconego pc na ppc.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 05, 2006, 18:54:57 »
Ciekawe czy jak kupisz np. pralkę to też będziesz męczył ludzi na forum co masz nacisnąć żeby wyprać gacie? Albo będziesz próbował "metodą prób i błędów"? Potraktuj palmtopa jak każde inne nowe nieznane urządzenie i zajrzyj do instrukcji obsługi albo do linków które koledzy podali wcześniej. Wyłożyłeś się na najprostszej czynności (aby zainstalować program nie kopiujesz go na pocketa tylko uruchamiasz na kompie z połączonym przez ActiveSync pocketem) więc lepiej doedukuj się troszeczkę żebyś przypadkiem w kolejnych postach nie prosił o pomoc w ratowaniu uwalonego pocketa

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 05, 2006, 19:44:33 »
czy jakas promocja jest na PPC ostatnio, ze taki wysyp uposledzonych ludzi ostatnio? Obojetnie czego watek dotyczy nikt nigdy nie klika w podane linki tylko nadziera sie zeby mu podac na tacy.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 05, 2006, 20:09:26 »
Cytat: "yupi666"
laski bez.Moze jakos sobie poradze metoda prob i bledow az do tego dojde jak to sie robi.Ciekawe czy na samym poczatku wszystko wiedzieliscie.O nic mi nie chodzi tylko o schynchronizowanie byle jakiegos pliku albo programu przezuconego pc na ppc.

Nikt nie rodzi się alfą i omegą i wszyscy mieli większe czy mniejsze problemy na początku. Dlatego aby pomóc ludziom, którzy zaczynają powstał Dział dla początkujących http://pdaclub.pl/info.php?id=7289. Od lektury tego działu powinieneś zacząć bytność na forum. Taki jest zapis w regulaminie, który zaakceptowałeś. Ten Dział nie powstał od tak sobie, bo ktoś miał za dużo czasu. Powstał aby każdego nauczyć podstaw. Jest tam wszystko wyjasnione. Okraszone dużą ilością screenów.
A wiesz czemu nikt Ci tutaj nie wyjaśni co masz zrobić? Bo niezwykle ciężko tłumaczyć coś komuś kto nie ma podstawowej wiedzy. I nie jest to zarzut pod Twoim adresem. Musisz po prostu się trochę pouczyć. I masz dwa wyjścia: albo przeczytasz instrukcję obsługi, albo dział dla początkujących. Nie wiem czemu się wzbraniasz aby to zrobić? I zamiast tego wolisz obrażać ludzi, którzy próbują Ci pomóc.

Uff, ale się rozpisałem.