Nie rzucać! Tylko nie w twarz

Szkoda Dziewczynko , że ten Twój wyścigowy PPC nie ma BT. Ja od czasu do czasu korzystam z GPRSu w Erze i robię to własnie przez BT bo to najwygodniesze. Do odbierania niedużej poczty, do GG do przeglądania stron wtedy gdy jest to konieczne to GPRS wystarcza. Ma on jedną POTĘŻNĄ przewage nad WiFi ... MASZ GO W KIESZENI! Ostatnio miałem sytuację podbramkową i potrzebowałem "szybkiego" dostępu do Internetu. Akurat byłem w okolicy Rynku w Krakowie gdzie, jak wiadomo jest siec WiFi. Wyciągłem karte WiFi, odpaliłem, znalazłem sieć ... ta nie działa bo to kawiarnia Noworolski i nie znam hasła, Era WiFi ... nie chce się skonektować, 123Krakow połączył sie, wyświetlił stronke z hasłem ... wklepuje hasło ... wisi! Myśli, nie łapie hasła a jestem przeciez w zasięgu, czas płynie, łapki marzną (- 8 st. Celsiusza)

iPAQ tez marznie a netu jak nie było tak NIE MA!

Wyciągnołem karte WiFi z iPAQa, odpaliłem BT w moim T610 10 sekun póxniej miałem Internet (GPRS) w iPAQu i mogłem się wreszcie połączyc przet TerminalServices do mojego serwera. Oczywiście szło to slamazarnie ale szło! Mogłem się spokojnie oddalic z Rynku w stronę ciepłego samochodu

mając Internet w kieszeni i mogłem spokojnie sprawdzic co słychac na moim serwerze, slamazarnie ale jednak

Tyle mam do powiedzenia na temat WiFi

Wszystko się działo w zeszły wtorek czyli 2 dni temu na krakowskim Rynku