Kopiowanie sporawych plikow przez ActiveSync

• 11 Odpowiedzi
  • 594 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mareko

• **
  • 217
« dnia: Grudzień 23, 2005, 14:48:36 »
Witam,

Od kilku godzin probuje skopiowac spory plik mapy (308MB) i po kilku minutach kopiowania zrywa mi polaczenie. Czasem nagra sie 170MB czasem tylko 40MB roznie to bywa. Oczywiscie takie czesciowe nagranie nic nie pomaga - trzeba zaczynac wszystko od nowa.
Czy ktos wie dlaczego tak sie dzieje? Czy cos trzeba ustawic w ActiveSyncu?

Mam wrazenie ze cos to polaczenie przerywa bo mniejsze mapy np. 60MB lub 140MB wgrywaja sie raczej bez problemu. Staram sie podczas kopiowania nie korzystac z komputera zeby mu nie przeszkadzac ale to nie pomaga. Autentycznie dzisiaj probuje wgrac mape od kilku godzin - bezskutecznie.
Z gory dziekuje za sugestie co to moze byc.

Mareko

*

Offline mareko

• **
  • 217
Re: Kopiowanie sporawych plikow przez ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2005, 14:54:36 »
Witam,

Od kilku godzin probuje skopiowac spory plik mapy (308MB) i po kilku minutach kopiowania zrywa mi polaczenie. Czasem nagra sie 170MB czasem tylko 40MB roznie to bywa. Oczywiscie takie czesciowe nagranie nic nie pomaga - trzeba zaczynac wszystko od nowa.
Czy ktos wie dlaczego tak sie dzieje? Czy cos trzeba ustawic w ActiveSyncu?

Mam wrazenie ze cos to polaczenie przerywa bo mniejsze mapy np. 60MB lub 140MB wgrywaja sie raczej bez problemu. Staram sie podczas kopiowania nie korzystac z komputera zeby mu nie przeszkadzac ale to nie pomaga. Autentycznie dzisiaj probuje wgrac mape od kilku godzin - bezskutecznie.
Z gory dziekuje za sugestie co to moze byc.

Przyszlo mi do glowy zeby moze problem rozwiazac kupujac czytnik kart. Poradzcie czy warto kupic cos takiego jak tu : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76634539

Mareko

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
Re: Kopiowanie sporawych plikow przez ActiveSync
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2005, 14:55:08 »
Cytat: "mareko"
Witam,

Od kilku godzin probuje skopiowac spory plik mapy (308MB) i po kilku minutach kopiowania zrywa mi polaczenie.

Skąd wiesz, że zrywa połączenie ? Jeśli sugerujesz się paskiem postępu w ActiveSync to musisz wiedzieć, że przy większych plikach nie wyświetla on postępu poprawnie. Wbrew temu co widać na pasku plik przegrywany jest prawidłowo, tyle że paskudnie wolno. Najlepiej przegrywać duże pliki na kartę za pomocą zewnętrznego czytnika. Jeśli jednak nie masz innej możliwości to poprostu uzbrój się w cierpliwość nie sugerując się tym co wyświetla ActiveSync.

*

Offline mareko

• **
  • 217
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2005, 15:06:35 »
Polaczenie sie zrywa bo znika pasek postepu i trzeba zrobic reset pocketa.

Ja tez zauwazylem ze pasek postepu dochodzi do jakiegos miejsca i zaczyna od poczatku ale plik na tym nic nie traci.
Ale tu mowa o sytuacji gdy pasek zupelnie znika i nic sie nie dzieje.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2005, 15:11:55 »
wejdz w PDA w settings--> memory --> sorage card i patrz na pasek postepu jezeli sie zmienia to jest ok bo active sync to pakazuje rozne rzeczy przy duzych plikach
a jesli chcesz to zrobic szybko i bez problemow zainwestuj w czytnik kart to najlepsze i najpewniejsze rozwiazanie

*

Offline klechu

• 813
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2005, 15:35:19 »
Jezeli chodzi o taki czytnik to sa zdecydowanie genialne. Taki ma dwuch moich kolegow i mialem ja sam (zanim go zgubilem :)) czas wgrywania danych na karte to jakas 1/20 tego co przez AS wiec na prawde sie oplaca - no chyba ze masz b. duzo czasu.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2005, 16:34:15 »
Jaki czytnik byś nie kupił i tak będziesz z niego zadowolony. Jeśli chcesz z czytnika korzystać jedynie w jednym miejscu (dom) to lepiej zainwestować w taki, który umożliwia obsługę jak największej ilości typów kart pamięci. Natomiast jeśli będziesz nosił go ze sobą to jest oczywiste, że najważniejszym parametrem będzie rozmiar.
Ten o który pytasz z allegro jest całkiem dobry, tylko chyba sprzedawca za bardzo nastawił się na reklamę: według niego plik 1GB na kartę SD zapisuje w 3,5 sekundy (ponoć wielkość zmierzona), a dalej w opisie podaje, że szybkość zapisu to 7MB/s  ????

*

Offline mareko

• **
  • 217
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 23, 2005, 19:01:03 »
Gosciu wcale nie przesadzil . Nie doczytales ze podane wartosci (3.5 sek.) dotycza pliku 10MB.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2005, 20:03:00 »
Masz rację - jednak sama sztuka czytania to nie wszystko - jeszcze trzeba zrozumieć :roll:
Czyli warto.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2005, 10:51:45 »
A moze uzyc aplikacji Card Export II? U mnie dziala o niebo szybciej niz AS, duzo stabilniej i zupelnie bez instalowania AS. O aplikacji bylo w newsach i na forum - funkcja Szukaj sie klania :)

*

Offline mareko

• **
  • 217
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 27, 2005, 11:45:39 »
szkoda tylko ze ta odpowiedz pojawila sie tak pozno. juz zamowilem czytnik kart :(

*

Anonymous

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 27, 2005, 20:28:55 »
czytnik i tak ci sie przyda, sam zobaczysz ze bedziesz zadowolony